Vadalarm Így gondozd a Vadalarmot télen - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Garanciáink
Szakértői blog
Légy viszonteladó!
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN FR RO
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Így gondozd a Vadalarmot télen

A Vadalarm termékek 100%-ig gondozás mentesek, ám ez nem azt jelenti, hogy ha ellepi a hó, akkor majd kiássa magát a vadriasztó. Vegyük hát sorra most, hogyan befolyásolja a hideg időjárás termékeink működését, azon belül is a két legérzékenyebb alkatrészre vonatkozóan:

Vigyázz az aksira!

Nem áll szándékunkban senkit sem átverni, ezért egyértelműen leírjuk (és termékeink használati útmutatójába is leírtuk), hogy az akkumulátor károsodás nélkül csak fagypont felett tölthető. Ez mit is jelent? Azt, hogy az éjszakai fagyok nem árthatnak neki, hiszen éjszaka nem tölti a napelem az akkut (hiszen sötét van). Ellenben a nappali fagyok már kárt tehetnek benne, ezért ekkor érdemes lehet kivenni. Javasoljuk tehát, hogy a vadalarmot a fagyos, havas időszakokban beltérben, fűtött helyen tárold. Nem kell neki sok fény, de a legjobban akkor cselekszel, ha először lámpafénynél teljesen feltöltöd, majd egy dobozban biztonságos helyre teszed (kikapcsolt állapotban).

Persze megkockáztathatod, hogy kint hagyod, ha szükséged van a készülékre télen is. Ekkor sem kell feltétlenül teljesítménycsökkenéssel számolnod. Az előző sorokat azoknak írtuk, akik szeretnek elővigyázatosan cselekedni.

A készülék háza teljesen fagy álló, réseibe nem hatolhat be a víz, így olvadó hóból, esőből problémád nem származhat. Sőt, egy előnyt is hordoz magában a jól szigetelt műanyag doboz: a nap felkeltével, a doboz belseje néhány fokkal melegebb lesz, mint a külső levegő, azért ha kint fagypont van, belül még könnyen lehet, hogy az akkumulátor boldogan töltődik.

Vigyázz a napelemre

Ne feledd, a napelem a kulcsa a teljes rendszernek. Ha ez koszos, vagy nem süt rá a nap, akkor sajnos nem fog magának a semmiből energiát varázsolni. Persze ez nem vonatkozik a hálózatról is táplálható vadriasztóra. A napelem karbantartása tehát kulcsfontosságú. Ha nagy szennyeződést látsz rajta, mindenképpen töröld le, mert ha például a napelem felületének csak egy negyede nem látszik, már attól felére esik a teljesítménye. Ősszel ezek a tények hatványozottan fontossá válnak, hiszen a napsütéses órák száma 30-40%-kal csökken. Egy rosszabb, napsütés nélküli őszi/téli időszak akár teljesen le is merítheti az akkut. Ezekkel sajnos nem lehet mit tenni (de folyamatosan dolgozunk az alternatívákon).

Hol jelezd a problémádat?

Végül szeretnénk még egyszer hangsúlyozni annak fontosságát, hogy bármilyen problémád adódik a használat során, írj nekünk. Ide kattintva tudod megtenni bejelentésedet: hiba bejelentése.

Vadalarm Villanypásztor Csoport
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.