Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Villanypásztor
Napelem
Szakértői blog
Rólunk
Szállítás
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés

Figyelem! Legújabb madárriasztónk már rendelhető! Kattints és nézd meg!

Így gondozd a Vadalarmot télen

A Vadalarm termékek 100%-ig gondozás mentesek, ám ez nem azt jelenti, hogy ha ellepi a hó, akkor majd kiássa magát a vadriasztó. Vegyük hát sorra most, hogyan befolyásolja a hideg időjárás termékeink működését, azon belül is a két legérzékenyebb alkatrészre vonatkozóan:

Vigyázz az aksira!

Nem áll szándékunkban senkit sem átverni, ezért egyértelműen leírjuk (és termékeink használati útmutatójába is leírtuk), hogy az akkumulátor károsodás nélkül csak fagypont felett tölthető. Ez mit is jelent? Azt, hogy az éjszakai fagyok nem árthatnak neki, hiszen éjszaka nem tölti a napelem az akkut (hiszen sötét van). Ellenben a nappali fagyok már kárt tehetnek benne, ezért ekkor érdemes lehet kivenni. Javasoljuk tehát, hogy a vadalarmot a fagyos, havas időszakokban beltérben, fűtött helyen tárold. Nem kell neki sok fény, de a legjobban akkor cselekszel, ha először lámpafénynél teljesen feltöltöd, majd egy dobozban biztonságos helyre teszed (kikapcsolt állapotban).

Persze megkockáztathatod, hogy kint hagyod, ha szükséged van a készülékre télen is. Ekkor sem kell feltétlenül teljesítménycsökkenéssel számolnod. Az előző sorokat azoknak írtuk, akik szeretnek elővigyázatosan cselekedni.

A készülék háza teljesen fagy álló, réseibe nem hatolhat be a víz, így olvadó hóból, esőből problémád nem származhat. Sőt, egy előnyt is hordoz magában a jól szigetelt műanyag doboz: a nap felkeltével, a doboz belseje néhány fokkal melegebb lesz, mint a külső levegő, azért ha kint fagypont van, belül még könnyen lehet, hogy az akkumulátor boldogan töltődik.

Vigyázz a napelemre

Ne feledd, a napelem a kulcsa a teljes rendszernek. Ha ez koszos, vagy nem süt rá a nap, akkor sajnos nem fog magának a semmiből energiát varázsolni. Persze ez nem vonatkozik a hálózatról is táplálható vadriasztóra. A napelem karbantartása tehát kulcsfontosságú. Ha nagy szennyeződést látsz rajta, mindenképpen töröld le, mert ha például a napelem felületének csak egy negyede nem látszik, már attól felére esik a teljesítménye. Ősszel ezek a tények hatványozottan fontossá válnak, hiszen a napsütéses órák száma 30-40%-kal csökken. Egy rosszabb, napsütés nélküli őszi/téli időszak akár teljesen le is merítheti az akkut. Ezekkel sajnos nem lehet mit tenni (de folyamatosan dolgozunk az alternatívákon).

Hol jelezd a problémádat?

Végül szeretnénk még egyszer hangsúlyozni annak fontosságát, hogy bármilyen problémád adódik a használat során, írj nekünk. Ide kattintva tudod megtenni bejelentésedet: hiba bejelentése.

Ezt olvastad már?

Ismerd meg a vadkárokat

Olvasd el legelső tippjeinket vadkár ellen. Sokkal összetettebb problémáról van szó, mint ahogy elsőre gondolnád. A megoldáshoz is pont ezért jól átgondoltan kell hozzákezdeni. Ehhez nyújtunk számodra rengeteg segítséget blogunkban.

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Ajánlott termék

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti vadkárodat. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Akik már minket választottak, és akiknek mi segítettünk

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.