Vadász vagy Vadalarm?

Jelenlegi blogposztunkat néhány facebook hozzászólás ihlette. Ugyanis nagyon sok olyan kommentet kapunk, amiben általában vadászok fejtik ki véleményüket azzal kapcsolatban, hogy végleges megoldást a vadkárra csak az ólom hozhat. Persze van, aki tréfásan, és van, aki komolyan gondolja. Ebben a posztban most mi fejtjük ki véleményünket a kérdésben.

Amikor elkezdtük a Vadalarm bizniszt, első lépéseink között volt körülnézni, hogy mégis milyen megoldásokat használnak, vagy legalábbis próbálnak bevetni mások a vadak ellen. Találtunk is jó párat: a kerítésgyártók és a vadászok ugyanúgy a vadak távol tartására építették üzleti modelljüket, ahogyan mi is. A vadkerítésekről már egy korábbi posztban írtunk (ezt itt olvashatjátok), most nézzük meg, mi a radikális különbség a Vadalarm és a vadászok között.

Vadász vagy Vadalarm?

Az egyértelmű, hogy ha a vadász egyszer kilő egy állatot, akkor az biztosan nem tér vissza soha. Míg ha a Vadalarm elriaszt egy állatot, aztán mondjuk beszedjük a készülékünket, akkor az állat akár már másnap ismét ott portyázhat. El kell ismernünk, a vadászok, végleges megoldást jelentenek. Igen ám, de csak egy állatra nézve véglegeset! 

A hozzánk eljutó információk szerint a vadászat hevében gyakran elfelejtődik a valódi cél: nem az adott állat(ok) kilövése a fő feladat. Legalábbis a gazdák szeméből semmiképpen sem fontosabb, mint a termények védelme a vadak elől. És mivel az összes vaddisznót, őzet, nyulat kiirtani nem lehet és nem is szabad, ezért mindig marad pár állat, ami jobb híján pár nap múlva úgyis betéved a kukoricásba. Azt meg gondolom senkinek sem kell magyarázni, hogy akár csak egy vaddisznó is mekkora felfordulást képes okozni.

És pontosan itt jön a képbe a Vadalarm. Mi ugyanis nem a probléma utólagos kezelésében vagyunk érdekeltek. A Vadalarm nem akkor kezdi el lövöldözni az ultrahangot, amikor vadkár bejelentést teszünk nála. A Vadalarm egyszerűen megelőzi a bajt. Tekintsünk rá úgy, mint egy biztosításra. Napjaink okos eszközeinek világában talán egy picit régimódian hangzik, de nem feltétlenül az az okos gazda, aki számítógépet vesz a traktorba (persze azt is kell), hanem az, aki bölcsen a probléma megelőzésére fordítja pénzét. Szóval szeretnél nálunk biztosítást kötni? :)

Hibás e-mail cím!

Ajánlott ingyenes e-könyv

13+1 módszer a vadkár ellen

13+1 módszer a vadkár ellen

Ajánlott termék

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti vadkárodat. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Ahol már Vadalarmot használnak

Partnereink

Axiál Agroker Rojaker Agroinform Magro