Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Villanypásztor
Napelem
Szakértői blog
Rólunk
Szállítás
Visszaküldési politika
Fiókod

Vadász vagy Vadalarm?

Jelenlegi blogposztunkat néhány facebook hozzászólás ihlette. Ugyanis nagyon sok olyan kommentet kapunk, amiben általában vadászok fejtik ki véleményüket azzal kapcsolatban, hogy végleges megoldást a vadkárra csak az ólom hozhat. Persze van, aki tréfásan, és van, aki komolyan gondolja. Ebben a posztban most mi fejtjük ki véleményünket a kérdésben.

Amikor elkezdtük a Vadalarm bizniszt, első lépéseink között volt körülnézni, hogy mégis milyen megoldásokat használnak, vagy legalábbis próbálnak bevetni mások a vadak ellen. Találtunk is jó párat: a kerítésgyártók és a vadászok ugyanúgy a vadak távol tartására építették üzleti modelljüket, ahogyan mi is. A vadkerítésekről már egy korábbi posztban írtunk (ezt itt olvashatjátok), most nézzük meg, mi a radikális különbség a Vadalarm és a vadászok között.

Vadász vagy Vadalarm?

Az egyértelmű, hogy ha a vadász egyszer kilő egy állatot, akkor az biztosan nem tér vissza soha. Míg ha a Vadalarm elriaszt egy állatot, aztán mondjuk beszedjük a készülékünket, akkor az állat akár már másnap ismét ott portyázhat. El kell ismernünk, a vadászok, végleges megoldást jelentenek. Igen ám, de csak egy állatra nézve véglegeset! 

A hozzánk eljutó információk szerint a vadászat hevében gyakran elfelejtődik a valódi cél: nem az adott állat(ok) kilövése a fő feladat. Legalábbis a gazdák szeméből semmiképpen sem fontosabb, mint a termények védelme a vadak elől. És mivel az összes vaddisznót, őzet, nyulat kiirtani nem lehet és nem is szabad, ezért mindig marad pár állat, ami jobb híján pár nap múlva úgyis betéved a kukoricásba. Azt meg gondolom senkinek sem kell magyarázni, hogy akár csak egy vaddisznó is mekkora felfordulást képes okozni.

És pontosan itt jön a képbe a Vadalarm. Mi ugyanis nem a probléma utólagos kezelésében vagyunk érdekeltek. A Vadalarm nem akkor kezdi el lövöldözni az ultrahangot, amikor vadkár bejelentést teszünk nála. A Vadalarm egyszerűen megelőzi a bajt. Tekintsünk rá úgy, mint egy biztosításra. Napjaink okos eszközeinek világában talán egy picit régimódian hangzik, de nem feltétlenül az az okos gazda, aki számítógépet vesz a traktorba (persze azt is kell), hanem az, aki bölcsen a probléma megelőzésére fordítja pénzét. Szóval szeretnél nálunk biztosítást kötni? :)

Ezt olvastad már?

Így válassz kiegészítőket vadriasztóhoz

Blogposztunkban a kiegészítőkkel kapcsolatban általatok leggyakrabban feltett kérdésekre fogunk kitérni. Olvasd el figyelmesen, hátha megválaszolunk egy benned rejtőző kérdést, amiről még te magad sem tudsz.

Ajánlott ingyenes e-könyv

13+1 módszer a vadkár ellen

13+1 módszer a vadkár ellen

Ajánlott termék

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti vadkárodat. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Akik már minket választottak, és akiknek mi segítettünk

Időkép Egy Csepp Figyelem Velkey László Gyermekegészségügyi Központ

Partnereink

Axiál Agroker Rojaker Agroinform Magro Verkoffer Kft Vadászwebshop.hu Agrárágazat Mezőhír

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.