Vadalarm Az 5 leggyakoribb villanypásztoros hiba - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Garanciáink
Szakértői blog
Légy viszonteladó!
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN FR RO

😎 Légy te is Vadalarmos! Jelentkezz nyitott pozícióink egyikére: kattints ide most!

Az 5 leggyakoribb villanypásztoros hiba

Ebben a cikkben a villanypásztorokkal foglalkozunk, és összeszedjük a neked azokat a hibalehetőségeket, amikre odafigyelve legalább a felére tudod csökkenteni villanypásztor rendszered meghibásodásának valószínűségét.

Mindig figyelj a helyes csatlakoztatásra

Ha valamit el lehet hibázni egy villanypásztor telepítésekor, akkor ez biztosan az. A hibabejelentéseink legalább fele erre vezethető vissza. Pedig, ha tőlünk veszed akkummulátoros villanypásztorodat, igazán semmi dolgod nincs, csak a használati útmutatót követve telepíteni a rendszert: a piros sarut a pozitív, a feketét a negatív pólusra csatlakoztatni. (A vezetékek színével ne törődj, a sarukat pedig ne szereld le a vezetékről.)

A földelés kritikus

A villanypásztor egyik pólusát mindig egy földelt fém elemhez kell csatlakoztatni. Ha épp nem rendelkezel ilyennel a telepítés helyszínén, akkor tőlünk könnyedén tudsz ilyet is kérni villanypásztorod mellé. Azonban lehetnek bármilyen jó földelőid, ha azokat nem a megfelelő helyre szúrod le. Kerüld a kavicsos, homokos részeket, mert ezek vezetőképessége elég gyenge, és ez leronthatja villanypásztorod hatékonyságát is. A legbiztosabban pedig akkor jársz el, ha több szondát is alkalmazol, és azokat egymástól pár méterre helyezed el.

Ne használj régi szigetelőket

Ezek műanyag bevonata ugyanis idővel megkopik, jellemzően ott, ahol a vezetéket átfűzöd rajta. Azt ugyanis a szél folyamatosan mozgatja, és lényegében egy fűrészként viselkedik. Ha pedig a szigetelő műanyag rétege eléggé megkopott, akkor a karámvezeték és a szigetelő belsejében levő fém túl közel kerül egymáshoz. Ilyenkor viszont a szigetelő már nem fog szigetelni, sokkal inkább földelni. Ezt a hatást egyébként úgy tudod minimalizálni (ha nem akarsz minden évben új szigetelőket venni), hogy nem csak átvezeted, de át is tekered a szigetelőn a vezetéket.

Ne érjen hozzá semmi a karámvezetékhez

Sokan keresnek minket azzal, hogy „nekem olyan villanypásztor kell, ami még a füvet is leégeti”. Valóban léteznek ilyen brutális megoldások is, azonban ki kell, hogy ábrándítsunk mindenkit, ezek már emberre is veszélyesek, így mi ilyet nem gyártunk. Persze néhány belógó fűszál nem fogja megbénítani rendszeredet, de minél több és minél nagyobb ilyen van, annál többet veszít erejéből. Ezért javasoljuk a rendszeres kaszálást vagy gyomirtózást a karámvezeték alatt.

Ne hagyd túlmerülni az akkumulátort

Mindig figyelj rá, hogy akkumulátorod fel legyen töltve, ugyanis általában a villanypásztorok elektronikája úgy működik, hogy csökkenő akkufeszültség mellett csökken a kimenő teljesítményük is. Bizonyos határ alatt pedig általában le is kapcsolnak, így, ha még marad is egy minimális szufla akkumulátorodban, azzal már nem mész semmire. Mennyivel egyszerűbb rákötni egy napelemet, nem? Ebben is tudunk segíteni neked.

Reméljük, hogy a leggyakoribb hibák összeszedésével segítettünk neked abban, hogy az idei szezonod is legalább olyan sikeres legyen, mint a tavalyi. Ha előfordul nálad bármiféle villanypásztor hiba, vagy csak telepítési tanácsot szeretnél kérni, nyugodtan hívd ügyfélszolgálatunkat a +36 30 780 7685-ös számon, vagy írj nekünk egy e-mailt az info@vadalarm.hu-ra és segítünk.

Vadalarm Villanypásztor Csoport
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.