Vadalarm A 3+1 tévhit az állatriasztó eszközökkel kapcsolatban - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

A 3+1 tévhit az állatriasztó eszközökkel kapcsolatban

1. Az ultrahang nem hat a rovarokra

Oké, tudjuk, hogy szomorú, de ez van. Pedig még tudományos alapja csak-csak akad, és talán egyes rovarokra az extrém magas frekvenciák (amiket már inkább hiperhangoknak hívnak) lehetnek némileg zavaró hatással. De vegyük például a szúnyogokat, akiknek nincs is fülük, csak a csápjukkal fognak fel bizonyos rezgéseket 300-600 Hz-es tartományban. Azonban ez a frekvenciatartomány messze van az ultrahangoktól.

Szúnyog csápjai

2. A mágnes nem hat semmire

Szintén a teleshopreklám szintjén van a gyakran világmegváltó módszerként beharangozott elektromágneses kártevőriasztó. Kitűnően diplomatikus névválasztás, amivel sokszor nem is mondják el konkrétan, hogy milyen állatokra való. Hisz mindenkinek az a kártevőt, amit annak gondol. Ha mégis rákérdezel egy ilyen eszközt áruló cégnél, általában kifejtik, hogy mindenféle falba beköltöző állatra hatékony megoldás, így használhatod nyugodtan egérre és rovarra is. Ugyanis elméletben az eszköz az elektromos vezetékeket antennaként használva elektromágneses mezőt hoz létre a falban. Sajnos azonban a fizika és a biológia mást mond. Egyrészt sem a rágcsálóknak, sem a rovaroknak nincs olyan érzékszervük, amivel kitapogathatnák a mágneses mezőket, így vígan közlekednek tovább a falban. De ha még lenne is ilyen képességük, akkor annak nagyon precíznek kellene lennie, hogy azt a pár milliméteres mezőt észrevegyék, amit egy néhány Wattos ketyere tud kelteni.

3. Az ultrahangot nem hallják a madarak

A tudományosan legbiztosabban cáfolható módszer kétségkívül az ultrahangos madárriasztás. A madarak ugyanis fizikailag képtelenek érzékelni az ultrahangot. Sőt még az emberi hallástartomány teteje is süket madárfülekre talál. Ezért hát, ha bárhol ultrahangos madárriasztót látsz, menekülj onnan. (A biztonság kedvéért mi is leteszteltük, és tényleg nem téved a tudomány.) Az egyetlen általunk ajánlott módszert itt találod.

3+1. Az ultrahang nem megy át a falakon

Ez pedig egy olyan tény, amit nem győzünk eléggé hangsúlyozni. Persze ezt nem azért mondjuk, hogy más irányba tereljünk, hiszen semmilyen más módszer sem képes arra, hogy átmenjen a falakon. Egyszerűen nincs ilyen, és kész. Az ultrahang sem egy csodaszer, csak a legjobb, amit ismerünk. Ennek is megvannak a korlátai, de ha okosan használod, megoldhatod vele a problémát. Olvasd el korábbi cikkeinket is, ha szeretnéd megtudni, hogyan riaszd el a rágcsálókat a gipszkarton mögül, vagy épp a padlástérből.

Ajánlott termék

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Vásárolj rágcsálóriasztót és támogasd a cukorbetegség megelőzését, korai felismerését!!

Termékeinket sajnos idén karácsonykor sem fogjuk olcsóbban adni, azonban van egy jó hírünk is számodra. December 24-ig minden egyes megvásárolt rágcsálóriasztó árának a 10%-át az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.