Vadalarm Milyen támogatást kaphatunk jövőre vadkár-megelőzésre és -elhárításra? - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Szakértői blog
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN

Koronainfó: a kiszállítások továbbra is zökkenőmentesek. Intézkedéseinkről itt olvashatsz

Milyen támogatást kaphatunk jövőre vadkár-megelőzésre és -elhárításra?

Már mi is beszámoltunk a XXI. Pápai Agrárexpo keretében megrendezett vadászati konferenciáról, ahol a legfontosabb célkitűzések között említették meg a vadkárok kezelésének átalakítását, a megelőzés lehetőségeinek felkutatását és a megelőzési tevékenység élénkítését. Emellett idén módosult a vadászati törvény is, amely többek között létrehozta a tájegységi fővadászi intézményrendszert, amely a magyar vadgazdálkodás magas színvonalát hivatott megőrizni.

Még egy jelentős esemény történt a 2017-es évben: elindult a következő 20 éves vadászati periódus, amely a vadgazdálkodás hosszabb távú átalakítását, újjászervezését is lehetővé teszi – a lefektetett új alapokon.

A Magyar Vadászkamara elnöke szerint a hazai vadgazdálkodásban fejlesztésre, kiigazításra szoruló területek többek között az apróvadállomány csökkenésének megállítása, a nagyvadállomány túlszaporodásának fékezése, az arányok harmonizálása. Újjá kell szervezni a vadkárelhárítás rendszerét, hiszen a vadkár-elhárító kerítések bizonyos területeken kibogozhatatlan káoszt alkotnak, mégsem elég hatékonyak.

Az anyagi hátteret a felmerült kérdésekhez két új intézmény, a Vadgazdálkodási alap és a Vadkár Alap fogja biztosítani. A korábban minisztériumi kezelésben levő alapot idén a Vadászkamara éleszti fel és saját forrásból fogja finanszírozni.

A vadászati törvénybe idén olyan módosítások kerültek be, amely a vadkármegelőzés területén az érintettek közötti együttműködést igyekszik előmozdítani. Új rendelet szabályozza a vadkár megállapításának alkalmazható módszereit és személyi feltételeit. A Vadkár Alap pedig garantálja, hogy a károsultak valóban megkapják a bebizonyosodott kár térítését.

Ezt olvastad már?

Ilyen volt 2017 számunkra

Határozottan állíthatjuk, hogy 2017 volt cégünk eddigi legizgalmasabb, leghajmeresztőbb és legtöbb történést magával hozó éve. Ha tudni szeretnéd, mi történt velünk az évben, és érdekel, miben voltunk „leg” -ek, akkor tarts velünk!

Ajánlott termék

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti vadkárodat. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak
Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.