Vadalarm Milyen támogatást kaphatunk jövőre vadkár-megelőzésre és -elhárításra? - Vadalarm blog Vadalarm

Ajándék: Rendelj legalább bruttó 50.000 Ft értékben, és megajándékozunk egy Vadalarmos bögrével! Kattints ide és nézd meg

Milyen támogatást kaphatunk jövőre vadkár-megelőzésre és -elhárításra?

Már mi is beszámoltunk a XXI. Pápai Agrárexpo keretében megrendezett vadászati konferenciáról, ahol a legfontosabb célkitűzések között említették meg a vadkárok kezelésének átalakítását, a megelőzés lehetőségeinek felkutatását és a megelőzési tevékenység élénkítését. Emellett idén módosult a vadászati törvény is, amely többek között létrehozta a tájegységi fővadászi intézményrendszert, amely a magyar vadgazdálkodás magas színvonalát hivatott megőrizni.

Még egy jelentős esemény történt a 2017-es évben: elindult a következő 20 éves vadászati periódus, amely a vadgazdálkodás hosszabb távú átalakítását, újjászervezését is lehetővé teszi – a lefektetett új alapokon.

A Magyar Vadászkamara elnöke szerint a hazai vadgazdálkodásban fejlesztésre, kiigazításra szoruló területek többek között az apróvadállomány csökkenésének megállítása, a nagyvadállomány túlszaporodásának fékezése, az arányok harmonizálása. Újjá kell szervezni a vadkárelhárítás rendszerét, hiszen a vadkár-elhárító kerítések bizonyos területeken kibogozhatatlan káoszt alkotnak, mégsem elég hatékonyak.

Az anyagi hátteret a felmerült kérdésekhez két új intézmény, a Vadgazdálkodási alap és a Vadkár Alap fogja biztosítani. A korábban minisztériumi kezelésben levő alapot idén a Vadászkamara éleszti fel és saját forrásból fogja finanszírozni.

A vadászati törvénybe idén olyan módosítások kerültek be, amely a vadkármegelőzés területén az érintettek közötti együttműködést igyekszik előmozdítani. Új rendelet szabályozza a vadkár megállapításának alkalmazható módszereit és személyi feltételeit. A Vadkár Alap pedig garantálja, hogy a károsultak valóban megkapják a bebizonyosodott kár térítését.

Hibás e-mail cím!

Ajánlott ingyenes e-könyv

13+1 módszer a vadkár ellen

13+1 módszer a vadkár ellen

Ajánlott termék

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti vadkárodat. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Partnereink

Axiál Agroker Rojaker Agroinform Magro

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.