Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Villanypásztor
Napelem
Szakértői blog
Rólunk
Szállítás
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés

Megérkezett! A Vadalarm Villanypásztor felügyelet már önállóan is rendelhető! Kattints és nézd meg!

Milyen épületekbe szeretnek leginkább télre beköltözni a rágcsálók?

A forró nyár utáni enyhülést követően, néhány hét után hűvös őszbe, majd hideg télbe fordul majd az időjárás, ami nem csak számunkra, emberek számára emeli egy meleg otthon fényét. A vadon élő kisállatok is meleg kuckókat keresnek, olyan helyeket, ahol átvészelhetik a próbára tevő, kegyetlen évszakot.

Természetes dolog, hogy azok az állatok, amelyek a meleg és védett vacok mellett még élelmiszerre is számíthatnak az ember környezetében, szívesen veszik be magukat a házainkba, nyaralóinkba. Vajon mi múlik azon, hogy milyen falazatú illetve szigetelésű épületben lakunk?

Sajnos szignifikáns különbséget nem találunk a hagyományos és természetes alapanyagú épületek és az innováció vívmányaiként alkalmazott alapanyagból készült házak között atekintetben, hogy a rágcsálók szívesen vernek-e benne tanyát. Éppolyan előszeretettel költöznek a megrepedt vakolaton át a vályogfalba, mint ahogy a hungarocell szigetelésbe vagy a könnyűszerkezetes épületek gipszkarton elemeibe. Könnyedén átrágják a könnyűszerkezetes faelemeket, OSB és furnér lemezeket, sőt úgy tűnik, hogy rájuk nem vonatkozik az üveggyapot egészségkárosító hatása sem. Kifejezetten kellemes fészekrakó-helynek találják az üveggyapotot, kőzetgyapotot.

Két olyan falazattípus van, amelyek esetében magába a falba nem tudnak fészket rakni, ez a tégla és a beton, de ezekben az esetekben is számíthatunk arra, hogy a csővezetések lyukai mentén, repedéseken át bejutnak a belső terekbe, és megtalálják a helyüket az álmennyezetek és díszburkolatok alatt. Masszívan ellenáll a rágcsálók támadásainak a szalmabála épületek több rétegű vakolata is, de ha repedés vagy lyuk keletkezik rajta, bizony oda is bejutnak a rágcsálók.

Az egyik leggyakoribb és legkellemetlenebb probléma nem is az, hogy a falban élnek és szaporodnak ezek a jószágok, hanem az, ha odabent elpusztulnak, ezért az irtást is józan ésszel kell elvégezni. Hiszen ha odabent lehelik ki a párájukat, a testük is ott kezd elbomlani, ami egy egész egércsalád esetében bizony igen erőteljes és hosszan tartó szag-élményt jelenthet. Ezért fontos átgondolnod, hogy rágcsálóirtásra, vagy rágcsálóriasztásra van-e szükséged.

Ezt olvastad már?

Tudod mi történik, ha a postás összetöri a tőlünk rendelt termékedet?

Ünnepek előtt (mint azt sokan tapasztalhatjátok), a Postán óriási tud lenni a sor és a káosz egyaránt. Egy ilyen átlagosnak nem mondható decemberi napon történt a következő sztori.

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Ajánlott termék

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Tudj meg többet
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak
Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.