Vadalarm Milyen épületekbe szeretnek leginkább télre beköltözni a rágcsálók? - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Garanciáink
Szakértői blog
Légy viszonteladó!
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN FR RO
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Milyen épületekbe szeretnek leginkább télre beköltözni a rágcsálók?

A forró nyár utáni enyhülést követően, néhány hét után hűvös őszbe, majd hideg télbe fordul majd az időjárás, ami nem csak számunkra, emberek számára emeli egy meleg otthon fényét. A vadon élő kisállatok is meleg kuckókat keresnek, olyan helyeket, ahol átvészelhetik a próbára tevő, kegyetlen évszakot.

Természetes dolog, hogy azok az állatok, amelyek a meleg és védett vacok mellett még élelmiszerre is számíthatnak az ember környezetében, szívesen veszik be magukat a házainkba, nyaralóinkba. Vajon mi múlik azon, hogy milyen falazatú illetve szigetelésű épületben lakunk?

Sajnos szignifikáns különbséget nem találunk a hagyományos és természetes alapanyagú épületek és az innováció vívmányaiként alkalmazott alapanyagból készült házak között atekintetben, hogy a rágcsálók szívesen vernek-e benne tanyát. Éppolyan előszeretettel költöznek a megrepedt vakolaton át a vályogfalba, mint ahogy a hungarocell szigetelésbe vagy a könnyűszerkezetes épületek gipszkarton elemeibe. Könnyedén átrágják a könnyűszerkezetes faelemeket, OSB és furnér lemezeket, sőt úgy tűnik, hogy rájuk nem vonatkozik az üveggyapot egészségkárosító hatása sem. Kifejezetten kellemes fészekrakó-helynek találják az üveggyapotot, kőzetgyapotot.

Két olyan falazattípus van, amelyek esetében magába a falba nem tudnak fészket rakni, ez a tégla és a beton, de ezekben az esetekben is számíthatunk arra, hogy a csővezetések lyukai mentén, repedéseken át bejutnak a belső terekbe, és megtalálják a helyüket az álmennyezetek és díszburkolatok alatt. Masszívan ellenáll a rágcsálók támadásainak a szalmabála épületek több rétegű vakolata is, de ha repedés vagy lyuk keletkezik rajta, bizony oda is bejutnak a rágcsálók.

Az egyik leggyakoribb és legkellemetlenebb probléma nem is az, hogy a falban élnek és szaporodnak ezek a jószágok, hanem az, ha odabent elpusztulnak, ezért az irtást is józan ésszel kell elvégezni. Hiszen ha odabent lehelik ki a párájukat, a testük is ott kezd elbomlani, ami egy egész egércsalád esetében bizony igen erőteljes és hosszan tartó szag-élményt jelenthet. Ezért fontos átgondolnod, hogy rágcsálóirtásra, vagy rágcsálóriasztásra van-e szükséged.

Vadalarm Villanypásztor Csoport
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.