Vadalarm Milyen épületekbe szeretnek leginkább télre beköltözni a rágcsálók? - Vadalarm blog

Árkorrekció: rágcsálóriasztónk ára 3.000 Ft-tal nő november 10-től. Szerezd be még időben a régi áron ide kattintva!

Milyen épületekbe szeretnek leginkább télre beköltözni a rágcsálók?

A forró nyár utáni enyhülést követően, néhány hét után hűvös őszbe, majd hideg télbe fordul majd az időjárás, ami nem csak számunkra, emberek számára emeli egy meleg otthon fényét. A vadon élő kisállatok is meleg kuckókat keresnek, olyan helyeket, ahol átvészelhetik a próbára tevő, kegyetlen évszakot.

Természetes dolog, hogy azok az állatok, amelyek a meleg és védett vacok mellett még élelmiszerre is számíthatnak az ember környezetében, szívesen veszik be magukat a házainkba, nyaralóinkba. Vajon mi múlik azon, hogy milyen falazatú illetve szigetelésű épületben lakunk?

Sajnos szignifikáns különbséget nem találunk a hagyományos és természetes alapanyagú épületek és az innováció vívmányaiként alkalmazott alapanyagból készült házak között atekintetben, hogy a rágcsálók szívesen vernek-e benne tanyát. Éppolyan előszeretettel költöznek a megrepedt vakolaton át a vályogfalba, mint ahogy a hungarocell szigetelésbe vagy a könnyűszerkezetes épületek gipszkarton elemeibe. Könnyedén átrágják a könnyűszerkezetes faelemeket, OSB és furnér lemezeket, sőt úgy tűnik, hogy rájuk nem vonatkozik az üveggyapot egészségkárosító hatása sem. Kifejezetten kellemes fészekrakó-helynek találják az üveggyapotot, kőzetgyapotot.

Két olyan falazattípus van, amelyek esetében magába a falba nem tudnak fészket rakni, ez a tégla és a beton, de ezekben az esetekben is számíthatunk arra, hogy a csővezetések lyukai mentén, repedéseken át bejutnak a belső terekbe, és megtalálják a helyüket az álmennyezetek és díszburkolatok alatt. Masszívan ellenáll a rágcsálók támadásainak a szalmabála épületek több rétegű vakolata is, de ha repedés vagy lyuk keletkezik rajta, bizony oda is bejutnak a rágcsálók.

Az egyik leggyakoribb és legkellemetlenebb probléma nem is az, hogy a falban élnek és szaporodnak ezek a jószágok, hanem az, ha odabent elpusztulnak, ezért az irtást is józan ésszel kell elvégezni. Hiszen ha odabent lehelik ki a párájukat, a testük is ott kezd elbomlani, ami egy egész egércsalád esetében bizony igen erőteljes és hosszan tartó szag-élményt jelenthet. Ezért fontos átgondolnod, hogy rágcsálóirtásra, vagy rágcsálóriasztásra van-e szükséged.

Ajánlott termék

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Tudod mi történik, ha a postás összetöri a tőlünk rendelt termékedet?

Ünnepek előtt (mint azt sokan tapasztalhatjátok), a Postán óriási tud lenni a sor és a káosz egyaránt. Egy ilyen átlagosnak nem mondható decemberi napon történt a következő sztori.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak
Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.