Vadalarm Kötelességek és szerepek a vadkár megelőzésében - 3. rész - Vadalarm blog

Raktárkisöprés: Január végéig 10.000 Forint kedvezménnyel vásárolhatsz villanypásztort! Kattints ide!

Kötelességek és szerepek a vadkár megelőzésében - 3. rész

A vadkárok megelőzésében a vadászati joggal rendelkezőnek, illetve a föld használójának egyaránt részt kell vennie. Mindketten tehetnek, és kötelesek is megtenni bizonyos dolgokat, amelyekkel megelőzhető, illetve csökkenthető a keletkező vadkár mértéke.

A vadászati joggal rendelkezőnek például kötelessége az adott szezon vadászatait úgy megszervezni, hogy az adott évre és időszakra kijelölt kvóta teljesítve legyen, vagyis a szükséges mértékű állománycsökkentés megtörténjen.

Ha fokozott vadkárveszély áll fenn, kötelessége gondolkodni a vadriasztásról, továbbá vadgazdálkodási eszközöket alkalmazni, amelyek biztosítják, hogy a vadak ne látogassák élelemszerzés céljából az adott földterületet. Elterelő etetéssel gondoskodnia kell arról, hogy a vadak távol maradjanak az adott földről, illetve vadkárelhárító vadászatok révén eltávolítani a kárt okozó egyedeket.

A föld használójának feladata elsősorban a vadászati joggal rendelkező vadkárelhárítási munkájának támogatása. Például az erdőterület mellett olyan növénykultúra telepítésével, ahol a vadak jól észlelhetőek. Továbbá kötelessége együttműködni a vadkárelhárító berendezések és módszerek alkalmazásában, helyet biztosítani ezen berendezések elhelyezéséhez. Ugyanakkor feladata a vadállomány kímélete és védelme is.

A vadkár megelőzése történhet mechanikai, elektromos valamint hang- és fényhatásokon alapuló, illetve biológiai és/vagy kémiai védekezéssel. Az első csoportba a legegyszerűbb eszközként számon tartható, ugyanakkor nem feltétlenül a legolcsóbb kerítések tartoznak. Ha már ismersz minket, tudhatod, hogy mi igyekeztünk az arany középutat választani: folyamatosan olyan eszközök megalkotásán dolgozunk, amelyek hektárra vetített költségei jóval alatta maradnak a kerítésépítés költségének, de hatékonyságuk mégis közelít hozzá. Ha te is szereted az arany középutakat, akkor kattints ide!

Ajánlott termék

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti vadkárodat. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Így dolgozik egy vadkár szakértő - 2. rész

Többrészes írásunkban vadkár szakértői bőrbe bújunk és megnézzük, mekkora munka is ez. A második cikkben mgvizsgáljuk a vadkár felmérésének módját, és tervezett jövőbeni változtatását.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak
Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.