Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Villanypásztor
Napelem
Szakértői blog
Rólunk
Szállítás
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés

Figyelem! Legújabb madárriasztónk már rendelhető! Kattints és nézd meg!

2017-es év eleji felmérésünk eredményei

Azt mondják, hogy valami szokássá váljon, 21-szer kell megtenni. Ez esetben még nem neveznénk év eleji felmérésünket "szokásosnak". Egyébként meg már csak azért sem volt szokványos, mert eléggé érdekes dolgok derültek ki belőle. Na de ne szaladjunk annyira előre, kezdjük az elején.

Kérdéseinkre 46 nő és 348 férfi adott választ. Láthatóan kitöltőink nagyrészt (77%) 27 évnél idősebbek voltak. Az első igazán izgalmas kérdés arra vonatkozott, hogy mely mezőgazdasági portálról tájékozódtok leggyakrabban. Mielőtt még bárki belekötne, hangsúlyozzuk, hogy ez egy kis mintán, nem reprezentatív módon végzett felmérés. Szóval a hírportálok között első helyen egyértelműen az Agroinform.hu áll, ők a napi szinten leglátogatottabbak (27%), és egyébként is őket olvassák a legtöbben (80%). A homályból még előtűnik a Magyar Mezőgazdaság, az Agrárágazat, a Mezőhír és az Agrárhír, nagyjából ilyen sorrendben. És most jön a meglepetés. A válaszlehetőségek között elrejtettünk egy olyan nevet, ami igazából nem is létezik, ez a Magyar Gazdák oldala. Lehetséges ugyan, hogy a sok hasonló név miatt ez is ismerős lehetett sokaknak, ezért beikszelték, ám ami reálisan kiolvasható az eredményből, az az, hogy a többi felsorolt hírportál elveszik a népszerűtlenségben. Nem mi mondtuk, hanem ti (nézd meg a grafikonokat).

Milyen kiállításokat látogattok?

A mezőgazdasági szakkiállítások közül kiemelkedik népszerűségében az AgroMASH Expo és az OMÉK, majd őket követi a mezőny többi tagjától kissé még elhúzva a Bábolnai Gazdanapok és a FeHoVa. Ismerve a kiállításokat szerintünk is reális a sorrend.

Okos gazda - okos telefon?

A következő kérdésünk arra vonatkozott, hogy milyen szakmai okostelefonos applikációkat használtok. A válasz itt is eléggé lehangoló (most tekintsünk el attól a pár százaléktól, akinek nincs okostelefonja), ugyanis a többségetek (bőven 90% felett) nem használja a zsebében rejlő számítógépet. Akik használják, azok jellemzően mezőgazdasági játékra, időjárásra, területmérésre, agrárpiaci árfigyelésre és vegyszerek megismerésére. Igen, ilyen sorrendben, tehát a legtöbben játékra.

Fizetnél a szakirodalomért?

A következő kérdést annak fényében tettük fel nektek, hogy több helyről is havonta kapunk olyan újságokat, amikről azt sem tudjuk ki mikor és hol kérte. Csak jönnek, és jönnek. Tisztában vagyunk vele, hogy itt a hírek közé "bepréselt", röpke két oldalas hirdetések megrendelői tartják el az újságot és nem az előfizetők. Ezzel az üzleti modellel egyébként semmi problémánk nincsen, csak elgondolkodtunk rajta, hogy vajon ha tényleg az olvasónak kellene megfizetnie egy színes-szagos, de tényleg mélyen szakmai kiadványt, vajon mennyit fizetne érte. Nos a válasz várható volt, máris azt nyilatkozta a kitöltők durván harmada, hogy ő nem is olvas, másik harmaduk pedig azt, hogy maximum 1000 forintot áldoz a szakirodalomra. Úgy néz ki, egy ideig marad az ingyen újság :)

Igyál magyar tejet! Vagy annyira mégsem?

A végére hagytuk a legjobbat, mégpedig nevezetesen azt a kérdést, hogy vajon hány forinttal áldoznátok többet egy doboz tejért, csak azért, hogy támogassátok a hazai tejipart. Biztos mindenkinek ismerős az "Keresd a jelet, igyál magyar tejet" mondóka, de úgy tűnik, csak a mondóka.

Ugyanis ha a tettek mezejére lépnek a felmérésben részt vevő gazdák, akkor több, mint 50 százalékuk megáll a 40 forint vagy az alatti támogatásnál. Szerencsére van egy bő 23%, aki még megadná az 50 forintot is, de felette már csak a masszív kisebbség van. Ezt a kérdést persze nem a mi posztunk eldönteni, ahogy pálcát törni sem a mi feladatunk a válaszadók felett, de ha tényleg csak ennyit ér a magyar tej a magyar gazdáknak is, akkor az átlagvevőnek vajon mennyit számít?

Szóval végső konklúzióként csak annyit mondunk, tekintsetek magatokba! Szinte minden, ami csak veletek, magyar gazdákkal történik, amivé a magyar mezőgazdaság válni fog, mind csak rajtatok múlik. Lehet ujjal mutogatni az EU-ra, lehet szidni a kormányt meg az áfát, de az az igazság, de végső soron rajtunk embereken múlik. Szóval kedves Gazda, Te akarod? Velünk tartasz az úton? Ha igen, akkor használd végre a zsebedben rejlő kincset (okostelefonodat), tanulj sok szakirodalmat, használd a technológiát és ne sajnáld a pénzt rá. Kifogást nem szeretnénk a kommentek köztt látni!

Ezt olvastad már?

A vadriasztás nyelvtana

Beszéljünk egy kicsit a vadriasztás nyelvtanáról. Igen, ilyen is van neki. Mi sem hittük volna, de olyanokat kommentáltatok...

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Ajánlott termék

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti vadkárodat. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Akik már minket választottak, és akiknek mi segítettünk

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.