Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Villanypásztor
Napelem
Szakértői blog
Rólunk
Szállítás
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés

Megérkezett! A Vadalarm Villanypásztor felügyelet már önállóan is rendelhető! Kattints és nézd meg!

Hogyan riasszuk el a gipszkarton mögé költözött rágcsálókat?

Amikor felkerestek minket azzal a gyakori problémával, hogy valami kaparászik a plafon felett, sajnos nem is hinnétek, milyen összetett esettel álltok szemben. Azt azért mégsem mondanám, hogy reménytelen a helyzet. Lássuk, mit lehet tenni ilyenkor!

Első és legfontosabb szabály az ultrahanggal történő riasztáskor, hogy az bizony nem megy át a falon. (Ahogy a szag és fény alapú módszerek hatása, a méreg és a csapda sem.) Ezért kritikusan fontos, hogy a lehető legnagyobb egybefüggő teret kell vele lefedned. És pontosan ez az a taktika, amit a gipszkarton mögötti vagy feletti terekbe férkőzött rágcsálókkal szemben nem tudsz bevetni.
Azért mégsem vagy teljesen tehetetlen, csak gondolkozz egy picit rágcsálóaggyal.

Mert ha Te sem diót tárolsz a gipszkartonba ágyazva, akkor bizony annak a rágcsálónak ki kell jönnie enni. És ilyenkor lehet elcsípni. Korábban már írtunk róla, hogy nagyon fontos kiismerned az útvonalat, amin keresztül jött. Ez ilyen esetben is a probléma megoldásának alapját képezi, mert a hívatlan vendégek általában ugyanazon a jól megszokott útvonalon mozognak ki-be, ahol egyszer bejutottak.

Szóval összefoglalva a gipszkarton mögé vagy fölé költözött rágcsálók ellen a következőket tudod tenni:

  • Megkeresed, hogy hol jutottak be. Általában ez egy külső oldali vagy padlás felőli nyílás, amit nem ők rágnak ki maguknak, hanem egyéb úton keletkezik.
  • Eldöntöd, hogy milyen módszert fogsz alkalmazni ellenük. Ha minket kérdezel, az ultrahangos és csapdás módszer kombinációja a legjobb ilyenkor. 
  • Úgy helyezd ki a kiválasztott rágcsálók elleni eszközt, hogy a rágcsálók akkor találkozzanak vele, mikor élelemért indulnak. Úgy állítsd be a riasztót, hogy az a nyílás közelében legyen és kifelé nézzen. Ha csapdát is használsz, akkor azt vele szembe pár méterre helyezd ki.

+1 tipp: ha semmiképpen sem a mi barátságos rágcsálóriasztónkra esik a választásod, hanem egy sokkal morbidabb egércsapdára, akkor sem fogunk megharagudni rád. De ha mérget teszel ki, azzal mindenképp számolj, hogy ha kis barátunk befele jövet fogyasztja el, könnyen lehet, hogy a gipszkartonból már csak kőműveskalapáccsal szeded ki a tetemét.

Ezt olvastad már?

Rágcsálóriasztás vagy rágcsálóirtás?

Szerinted melyiket érdemes használni? Vajon melyiktől várhatunk tartós megoldást? Ha szeretnéd megtudni a választ ezekre a kérdésekre, mert már téged is nagyon bosszantanak a rágcsálók, akkor olvasd el írásunkat.

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Ajánlott termék

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Tudj meg többet

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Akik már minket választottak, és akiknek mi segítettünk

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.