Vadalarm Vadriasztó a fagyasztóban - vajon túléli? - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Szakértői blog
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN

Koronainfó: a kiszállítások továbbra is zökkenőmentesek. Intézkedéseinkről itt olvashatsz

Vadriasztó a fagyasztóban - vajon túléli?

Mostanában sokan kérdezitek, hogy vadriasztóink hogy fogják bírni a téli fagyokat. Az esős időszak beköszöntével úgy gondoltuk, ideje lenne elvégezni egy régóta dédelgetett kísérletünket: már három hete beraktunk egy Vadalarm Normal vadriasztót a fagyasztóba, és most kivettük, hogy megkérdezzük tőle, hogy tetszett neki a klíma. Szerinted mit szólt hozzá?

Mielőtt megválaszolnánk a kérdést, nézzük meg egy kicsit alaposabban a kísérleti összeállítást. Ugyanis a mi fagyasztónk sajnos sehogy nem akart -10°C alá menni, gondoltuk rásegítünk, és eljátszottuk, hogy a fagy előtt még az eső is esett. Magyarul belemártottuk a vízbe a Vadalarmot. Nem egyszer és nem is kétszer. Vagy ötször, már-már szadista módon folyattunk vizet a hangszóróba, a napelem alá és a kapcsoló köré is. De nem féltünk különösebben, hisz ezekre előre felkészítjük az összes Vadalarmot.

Ahogy sejtettük, a 3 hét alatt a legtöbb helyen fél centi vastag jégréteg keletkezett rajta, és gyakorlatilag befagyott a hangszórója és a kapcsolója is. Egy kis izommunkával (na meg testhővel) sikerült benyomnunk a bekapcsoló gombot.

És láss csodát, két csipogás, majd ultrahang. A jég még ott virított a hangszórón, így gyorsan egy okostelefonos applikációval lemértük, befagyott hangszóróval milyen erős hangot ad ki. 1 méter távolságban 40 dB-t mértünk a szokásos 44 dB helyett. Azt gondolom, ilyen brutális terhelésnél ez elhanyagolható csökkenés. Főleg azért, mert a jég elolvadása után egyből visszajött a maximális hangja. Ez pedig az első reggeli napfénnyel is bekövetkezne minden téli napon, hisz a hangszóró fekete színű.

Amitől a legjobban tartottunk, az az akkumulátor tönkremenetele volt. Sok tévhit terjed ezzel kapcsolatban az interneten. Úgyhogy tegyük gyorsan tisztába a kérdést: a lítium akkumulátor a hidegben csak akkor megy tönkre ha rátöltenek. Azonban a Vadalarm elektronikája először elkezdi működtetni a rendszert, és csak akkor kezd el tölteni, miután már bemelegedett az aksi. Így nem árthat neki a hideg.

Szóval a tanulság: tesztünkkel bebizonyosodott, hogy a Vadalarmnak semmi baja nem lesz télen. Nyugodtan kint lehet, sőt, kint is kell hagyni az őszi vetésű növények védelmére. Hisz mikor a legéhesebbek a vaddisznók, nyulak, őzek és szarvasok, ha nem akkor, amikor szinte semmi táplálék nincs a határban?

Ezt olvastad már?

3 tipp, ami nagyban csökkenti a vadkár esélyét

Lassan itt van az ideje az őszi nagytakarításnak a földeken. Talán nem is gondolnád, hogy ebben az időszakban mennyi mindent lehet tenni a vadkárok megelőzéséért.

Ajánlott termék

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti vadkárodat. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak
Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.