Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Villanypásztor
Napelem
Szakértői blog
Rólunk
Szállítás
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés

Figyelem! Legújabb madárriasztónk már rendelhető! Kattints és nézd meg!

Vadriasztó a fagyasztóban - vajon túléli?

Mostanában sokan kérdezitek, hogy vadriasztóink hogy fogják bírni a téli fagyokat. Az esős időszak beköszöntével úgy gondoltuk, ideje lenne elvégezni egy régóta dédelgetett kísérletünket: már három hete beraktunk egy Vadalarm Normal vadriasztót a fagyasztóba, és most kivettük, hogy megkérdezzük tőle, hogy tetszett neki a klíma. Szerinted mit szólt hozzá?

Mielőtt megválaszolnánk a kérdést, nézzük meg egy kicsit alaposabban a kísérleti összeállítást. Ugyanis a mi fagyasztónk sajnos sehogy nem akart -10°C alá menni, gondoltuk rásegítünk, és eljátszottuk, hogy a fagy előtt még az eső is esett. Magyarul belemártottuk a vízbe a Vadalarmot. Nem egyszer és nem is kétszer. Vagy ötször, már-már szadista módon folyattunk vizet a hangszóróba, a napelem alá és a kapcsoló köré is. De nem féltünk különösebben, hisz ezekre előre felkészítjük az összes Vadalarmot.

Ahogy sejtettük, a 3 hét alatt a legtöbb helyen fél centi vastag jégréteg keletkezett rajta, és gyakorlatilag befagyott a hangszórója és a kapcsolója is. Egy kis izommunkával (na meg testhővel) sikerült benyomnunk a bekapcsoló gombot.

És láss csodát, két csipogás, majd ultrahang. A jég még ott virított a hangszórón, így gyorsan egy okostelefonos applikációval lemértük, befagyott hangszóróval milyen erős hangot ad ki. 1 méter távolságban 40 dB-t mértünk a szokásos 44 dB helyett. Azt gondolom, ilyen brutális terhelésnél ez elhanyagolható csökkenés. Főleg azért, mert a jég elolvadása után egyből visszajött a maximális hangja. Ez pedig az első reggeli napfénnyel is bekövetkezne minden téli napon, hisz a hangszóró fekete színű.

Amitől a legjobban tartottunk, az az akkumulátor tönkremenetele volt. Sok tévhit terjed ezzel kapcsolatban az interneten. Úgyhogy tegyük gyorsan tisztába a kérdést: a lítium akkumulátor a hidegben csak akkor megy tönkre ha rátöltenek. Azonban a Vadalarm elektronikája először elkezdi működtetni a rendszert, és csak akkor kezd el tölteni, miután már bemelegedett az aksi. Így nem árthat neki a hideg.

Szóval a tanulság: tesztünkkel bebizonyosodott, hogy a Vadalarmnak semmi baja nem lesz télen. Nyugodtan kint lehet, sőt, kint is kell hagyni az őszi vetésű növények védelmére. Hisz mikor a legéhesebbek a vaddisznók, nyulak, őzek és szarvasok, ha nem akkor, amikor szinte semmi táplálék nincs a határban?

Ezt olvastad már?

3 tipp, ami nagyban csökkenti a vadkár esélyét

Lassan itt van az ideje az őszi nagytakarításnak a földeken. Talán nem is gondolnád, hogy ebben az időszakban mennyi mindent lehet tenni a vadkárok megelőzéséért.

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Ajánlott termék

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti vadkárodat. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Akik már minket választottak, és akiknek mi segítettünk

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.