Barion Pixel 3 tipp, ami nagyban csökkenti a vadkár esélyét - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Szakértői blog
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN

Koronainfó: a kiszállítások továbbra is zökkenőmentesek. Intézkedéseinkről itt olvashatsz

3 tipp, ami nagyban csökkenti a vadkár esélyét

Nagyon hálásak vagyunk nektek, mert immáron ez vagy az ötödik olyan blogposztunk, amit a ti kérdéseitek ihlettek. Folyamatosan olvassuk a hozzászólásaitokat, melyekhez gyakran írunk kiegészítéseket magunk is. Noha még mindig jellemzően sokan kéritek a politikus- és cigányriasztó feltalálását, úgy vettük észre, elindult egy konstruktívabb irányzat is. Itt vetődött fel egy visszatérő kommentelőnk részéről egy-két gondolat, melyet továbbvittünk, és összefoglaltunk nektek.

1. Tipp: Ne szánts be mindent!

A földterületek végeiben az utak nem csak a könnyű megközelíthetőséget, az árkok pedig nem csak a csapadékvíz elvezetését szolgálják, de természetes vadvédelmi funkciót is ellátnak. Persze, csak akkor, ha karban is vannak tartva. Egy nyírt füves árokban nehezen tud rejtőzködni a nyúlnál nagyobb állat, a széles és viszonylag nyílt út pedig kellő távolságot tarthat az erdősávok és a művelt földek között ahhoz, hogy az állatok nappal ne merészkedjenek ki a bozótosból.

2. Tipp: Tartsd karban az erdősávokat

Ugye az nyilvánvaló mindenki számára, hogy honnan jönnek az állatok a művelt területekre. Naná, hogy a szomszédos erdőkből. Szinte adja magát, hogy a kettőt együtt kell kezelni. Minél kevesebb bokor található ugyanis az erdő külső részén, annál nehezebben találnak menedéket az állatok maguknak. És ugyebár így kisebb eséllyel jutnak át a földedre is. Tehát mindenképpen fontos, hogy a szomszédos erdő bokrait meg kell ritkítani. Ezt elvégezni a legkönnyebben ősszel és télen lehet.

3. Tipp: Helyezz ki vadetetőket

Persze, mondhatod, hogy ez nem a te dolgod. De a te érdeked. Nyilván a legjobb helyzet akkor alakul ki, ha egy településen a helyi vadásztársaság és a gazdák kölcsönösen együttműködve tartják kordában a vadállományt. 

3+1. Tipp: Bízd ránk a dolgot :)

Az előzőleg felsorolt lépésekben két közös tulajdonság van: mindegyik elég munkaigényes, és mindegyik egy passzív megoldás. Passzív, mert nem az állatok elriasztását segíted elő velük, hanem megpróbálod őket más irányba "tessékelni". Ha tudod, hogy mivel foglalkozunk, tisztában vagy vele, hogy mi az aktív megoldásokat szeretjük, ezért fejlesztettük ki a Vadalarm Normal és a Vadalarm Mega ultrahangos vadriasztóinkat.

Plusz van még 13 ingyenes tippünk, melyeket a cikk végén feliratkozóknak azonnal ki is küldünk. Ha olvastad, tudod miről beszélek.

Esetleg van még több ötleted a vadriasztásra? Írd le kommentbe lent, és segíts a többi gazdának!

Ezt olvastad már?

Vadalarm Mega és egyéb újdonságok

A Vadalarm márka egy mérföldkőhöz érkezett. Egy év, és közel ezer eladott darab után új termékekkel jelentkezünk. Emellett természetesen az alaptermékünk fejlesztését sem hagyjuk abba. Kattints, és olvasd el, mik készülnek cégünk (a Nowton) háza táján.

Ajánlott termék

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti vadkárodat. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak
Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.