Vadalarm Szerinted is gonoszak vagyunk, mert elriasztjuk az állatokat? - Vadalarm blog Vadalarm

Karácsonyi ajánlatunk: Vadalarm Ajándékkártya 20% ajándékfeltöltéssel! Kattints ide!

Szerinted is gonoszak vagyunk, mert elriasztjuk az állatokat?

Nyilvánvaló, hogy az állatok mindenhol előbb ott voltak, mint az emberek. Ezért is tartjuk eleve ezt egy gyenge kritikának annak ellenére, hogy laikusoktól naponta többször megkapjuk, hogy itt egyedül mi vagyunk az állatok ellenségei, és nem fordítva. Oké, tegyük fel, hogy mi vagyunk. De akkor a vadász, aki meg is öli őket, micsoda? Maga az ördög? Azt gondolom, minden hozzá nem értő számára is egyértelműnek kellene lennie, hogy az állatok elriasztása a leghumánusabb cselekedet. De nem is ez a leginkább megmosolyogtató a dologban.

Hanem az, hogy az ilyen irányú nézeteiket kinyilvánító emberek egyértelműen azt hiszik, hogy a kenyér a sarki kisboltban terem. Próbáltunk leállni vitatkozni, megpróbáltuk megértetni velük, hogy minden búzaszemet meg kell becsülni. De ők csak jöttek, és mondták a magukét, hogy "minket kellene elűzni". Szóval azt ugyan nem tudtuk meg, hogy miért is vagyunk olyan gonoszak, hisz az állatnak az ultrahang nem fáj, egyszerűen kellemetlen. Persze tisztában vagyunk vele, hogy egyre nagyobb szeletet hasít ki az emberiség a természetből, így az állatok élőhelyéből. De ez ellen mi annyit tudunk csak tenni, hogy az állatokat megpróbáljuk visszatessékelni oda, ahonnan jöttek. Na de a reklámban hogy nézne ki, ha a "vadriasztó" szó helyett a "vadvisszatessékelő készülék" kifejezést használnánk? Valószínűleg te sem olvasnád most ezt az írást...

Na, de ami a lényeg az egészben: meghoztunk egy döntést, amihez ezentúl szigorúan tartjuk magunkat: csak olyan kommentekre fogunk reagálni, amik értelmes felvetést is tartalmaznak (káromkodást mellőzve). Amennyiben persze veszed a fáradságot és írsz egy tetszőleges témájú e-mailt, arra minden esetben fogunk válaszolni.

Ajánlott ingyenes e-könyv

13+1 módszer a vadkár ellen

13+1 módszer a vadkár ellen

Ajánlott termék

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti vadkárodat. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Akik már minket választottak, és akiknek mi segítettünk

Időkép Egy Csepp Figyelem Velkey László Gyermekegészségügyi Központ

Partnereink

Axiál Agroker Rojaker Agroinform Magro Verkoffer Kft Vadászwebshop.hu Agrárágazat Mezőhír

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.