Vadalarm A legfrissebb mezőgazdasági biztosítások - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Garanciáink
Szakértői blog
Légy viszonteladó!
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN FR RO

😎 Légy te is Vadalarmos! Jelentkezz nyitott pozícióink egyikére: kattints ide most!

A legfrissebb mezőgazdasági biztosítások

A mezőgazdasági biztosítás kihagyhatatlan minden felelősségteljesen gondolkodó gazda számára. Manapság millió lehetőség és ajánlat kínálkozik az állatok, növények, mezőgazdasági eszközök biztosítására, azonban senki nem mondhatja, hogy egyszerű a választás. Az ajánlatoknak jól utána kell nézni és a szerződésben lefektetett bizonyos „kivételeket” észben tartani.

Első nekifutásra úgy tűnhet, hogy egyetlen komplexebbnek tűnő csomag lefedi az összes káresetet, azonban gyakran még többfajta biztosítás sem fedezi teljes körben. Milyen biztosítások vannak 2021-ben? Milyen kárt fedeznek? Nézzük meg a legfontosabbakat!

Legalapvetőbb, hogy a szélsőséges időjárás esetére legyen fedezet. A növénytermesztést leggyakrabban sújtó jelenségek, mint például az aszály, jégeső, árvíz, a vihar és a fagy, birtokmérettől függően, akár többszázezres kárt is képes okozni.

Állattenyészet esetében is érdemes időjárás által okozott károkra, azon kívül pedig betegség-baleset eredetű esetekre biztosítani. Gyakran van lehetőség akár áramkimaradásból eredő hőguta, fulladás okozta elhullásos káreseményekre, tűzesetre, vezetéktörésre is. Mint ahogy fentebb említettük, vannak kivételek. Például a Groupama kft. gazda biztosítási csomagja nem fizet az előálló betakarítási többletköltségekre a felsorolt események egyikénél sem. 

Továbbá ott van a vadkár. A vadak által okozott károk vadásztársaságok felelőssége is ugyan, de megéri biztosítást kötni, ha van rá lehetőség, hiszen ez, egy gyakori, minden szezonban előforduló jelenség. A vadállatok által okozott kár nem újkeletű probléma, évszázadok óta küzd vele a mezőgazdaság. Azonban még soha nem állt rendelkezésre annyiféle megelőző módszer, mint napjainkban. A vadkár megelőzhető, nem úgy, mint a természeti katasztrófák. Éppen ezért jobb előre gondolkodni, vadriasztókat beszerezni, mint utólag a biztosítóval intézni a hosszas kártérítést.

A különböző gépek és berendezések szerepe főleg a mezőgazdasággal foglalkozó életében alapvető.  Bármilyen mértékű károsodás vagy lopás a termelés szünetelését jelenti. Ahhoz, hogy ennek meglegyen az anyagi fedezete, célszerű a gépeket a nemvárt események ellen biztosítani. Noha utánajárásunk alapján a legtöbb esetben a lopást nem biztosítják, ha nem zárt garázsban van tartva az eszköz.

Mi pontosan ezért találtuk ki a Vadalarm Lopásbiztosítást. Ha megvásárolod, akkor lopás esetén mindösszesen egy rendőrségi jegyzőkönyvvel kell igazolnod a bejelentést, tehát, hogy megtörtént. Innentől egy munkanapon belül már nálad is lesz egy új termék. Rajtunk nem múlik, ránk nem kell várnod!

Vadalarm Villanypásztor Csoport
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.