Vadalarm Itt az egységes vadkárfelmérési útmutató! - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Itt az egységes vadkárfelmérési útmutató!

A vadkárbecslési eljárásra korábban nem volt egységes megoldás Magyarországon. A vadkárszakértők a különböző szakirodalmakban található információk alapján becsülték fel a kár mennyiségét és értékét. Viszont január 5-én Magyarország Kormánya közzétette az egységes vadkárfelmérési útmutatót. Ez a leírás a szakértőknek és a gazdálkodóknak egyaránt nyújt segítséget az erdei és mezőgazdasági vadkár felmérésében azzal, hogy egységesíti az eljárásrendet a jövőre nézve.

Vadfajaink a táplálkozásukkal és a táplálékuk megkeresésével, felkutatásával is óriási károkat tudnak okozni. Ennek a kárnak a megelőzése a vadászok és termelők közös feladata és felelőssége.

Azonban tapasztalataink azt mutatják, hogy bár vannak olyan vadásztársaságok, melyek a vadkár megelőzésére maguk vásárolnak vadriasztókat és villanypásztorokat, hogy kivegyék részüket a vadkármegelőzésből. Viszont ennél jelentősen nagyobb a vásárlóink között a gazdálkodók aránya. Akad olyan gazda is, aki a vadásztársaságokat szidva keresi nálunk a megoldást, és költi rá 100%-ban saját pénzét, hogy megvédje földjeit a vadak pusztításától és egyáltalán nem érzékel semmit a közös felelősségvállalásból. 

Most az útmutató megszületése tehát remélhetőleg a gazdálkodók és a vadásztársaságok közti összhang és béke megteremtését is segíti azzal, hogy a károkat szabályszerűen és egységesen térítteti meg. Persze ahogyan eddig, úgy most is a  Vadalarm Vadriasztó a vadásztársaságoknak és gazdálkodóknak egyaránt nyújt segítséget a vadkármegelőzésben. Ugyan a vadkárok jelentős része, 70%-a nyáron keletkezik, de a téli hónapokban is tudnak taposási, túrási kárt okozni az ősszel vetett haszonnövényekben. Éppen ezért kell gondolnod ilyenkor is a megelőzésre.

Ajánlott termék

Vadalarm Smart Pro

Vadalarm Smart Pro

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti a vad- és madárkárt. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

A legújabb fejlesztésünk most egy szuper applikáció

Mostanában csak úgy özönlenek nálunk a fejlesztések. Néhány hete jelentettük be egy teljesen új termékünk érkezését, valamint a villanypásztorunk megújulását és még nincs vége! Az év hátralevő részében több meglepetést is tartogatunk nektek. Itt van rögtön az egyik, amit most elmesélünk nektek.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.