Vadalarm Itt az egységes vadkárfelmérési útmutató! - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Garanciáink
Szakértői blog
Légy viszonteladó!
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN FR RO

😎 Légy te is Vadalarmos! Jelentkezz nyitott pozícióink egyikére: kattints ide most!

Itt az egységes vadkárfelmérési útmutató!

A vadkárbecslési eljárásra korábban nem volt egységes megoldás Magyarországon. A vadkárszakértők a különböző szakirodalmakban található információk alapján becsülték fel a kár mennyiségét és értékét. Viszont január 5-én Magyarország Kormánya közzétette az egységes vadkárfelmérési útmutatót. Ez a leírás a szakértőknek és a gazdálkodóknak egyaránt nyújt segítséget az erdei és mezőgazdasági vadkár felmérésében azzal, hogy egységesíti az eljárásrendet a jövőre nézve.

Vadfajaink a táplálkozásukkal és a táplálékuk megkeresésével, felkutatásával is óriási károkat tudnak okozni. Ennek a kárnak a megelőzése a vadászok és termelők közös feladata és felelőssége.

Azonban tapasztalataink azt mutatják, hogy bár vannak olyan vadásztársaságok, melyek a vadkár megelőzésére maguk vásárolnak vadriasztókat és villanypásztorokat, hogy kivegyék részüket a vadkármegelőzésből. Viszont ennél jelentősen nagyobb a vásárlóink között a gazdálkodók aránya. Akad olyan gazda is, aki a vadásztársaságokat szidva keresi nálunk a megoldást, és költi rá 100%-ban saját pénzét, hogy megvédje földjeit a vadak pusztításától és egyáltalán nem érzékel semmit a közös felelősségvállalásból. 

Most az útmutató megszületése tehát remélhetőleg a gazdálkodók és a vadásztársaságok közti összhang és béke megteremtését is segíti azzal, hogy a károkat szabályszerűen és egységesen térítteti meg. Persze ahogyan eddig, úgy most is a  Vadalarm Vadriasztó a vadásztársaságoknak és gazdálkodóknak egyaránt nyújt segítséget a vadkármegelőzésben. Ugyan a vadkárok jelentős része, 70%-a nyáron keletkezik, de a téli hónapokban is tudnak taposási, túrási kárt okozni az ősszel vetett haszonnövényekben. Éppen ezért kell gondolnod ilyenkor is a megelőzésre.

Vadalarm Villanypásztor Csoport
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.