Vadalarm Az elefántok félnek az egerektől? - Tények és tévhitek. - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Az elefántok félnek az egerektől? - Tények és tévhitek.

Rengeteg tévhit kering a rágcsálókról az interneten és a közbeszédben egyaránt. Előző blogposztunkban a kedvenc eledelükről rántottuk le a leplet, ha érdekel, hogy vajon a sajt, a csoki esetleg a szalonna a legínyencebb falat a számukra, akkor itt tudsz utána olvasni. Most azonban az elefántokhoz kapcsolódó állítást hoztuk el nektek, miszerint: „Az elefánt fél az egerektől.”

 

9_0.jpg

Na de honnan is ered ez a feltételezés?

Ehhez egészen az ókorig kell visszanyúlnunk, ugyanis onnan származik a feltételezés gyökere. Plinius, aki egy római enciklopédista volt azt írta Naturalis Históriájában (8. könyv), hogy minden élőlény közül a legutálatosabb, félelmetesebb és megvetendőbb az egér és félnek tőle az elefántok. Ezt a históriát 77-ben terjesztette Titus (a császár) elé, ami akkoriban nagy tudományos áttörésnek számított. A Walt Disney ezen felbuzdulva kezdte a mesefilmjeit úgy gyártani, többek között a Dumbót is, hogy az elefánt fél az egértől.

A rajzfilmekben fél az egerektől és ez valóban mulatságos a két állat méreteit elnézve. Ez azonban csak tévhit, noha rengeteg kép és animációs videó is alátámasztja, ahogyan az elefánt ijedtében felszalad egy székre vagy fatörzsre. Semmilyen korszerű kutatás nem tudta alátámasztani ezt a tévhitet, Plinius tanulmánya pedig elég kezdetleges a mai kor számára ahhoz, hogy alapozzunk rá. 

Ha szeretnél még hasonló tartalmat olvasni akkor iratkozz fel hírlevelünkre és látogasd rendszeresen a szakértői blogunkat, ugyanis lesz még új tartalom tényekkel és tévhitekkel kapcsolatban. Ha más téma érdekel, akkor pedig használd a blog tetején lévő kereső funkciót és jó eséllyel megtalálod azt, amiről szeretnél olvasni. 

Ajánlott termék

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Rágcsálóriasztó tesztelés eredménye

Gyakran merül fel a kérdés, hogy miért vegyen az ember négyszer olyan drága terméket, ha pontosan a negyedéért is megkaphat egy hasonlót és a leírás szerint még többet is tud, mint a drágább. Ezeket a termékeket szkeptikusan kell kezelni és érdemes utánanézni, hogy a tudomány hol tart és mi az, amit képesek vagyunk előállítani. Népszerű a konnektorba dugható rovar-, bogár- és rágcsálóriasztó, ami a leírások szerint az ultrahangot az elektromos hálózaton keresztül juttatja el a ház minden szegletébe. Ez az elmélet már önmagában több sebből vérzik, de esélyt adtunk, megvettük és teszteltük a terméket

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.