Vadalarm Rágcsálóriasztó tesztelés eredménye - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Rágcsálóriasztó tesztelés eredménye

Gyakran merül fel a kérdés, hogy miért vegyen az ember négyszer olyan drága terméket, ha pontosan a negyedéért vagy nyolcadáért is megkaphat egy hasonlót és a leírás szerint még többet is tud, mint a drágább. Ezeket a termékeket szkeptikusan kell kezelni és érdemes utánanézni, hogy a tudomány hol tart és mi az, amit képesek vagyunk előállítani

Népszerű a konnektorba dugható rovar-, bogár- és rágcsálóriasztó, ami a leírások szerint az ultrahangot az elektromos hálózaton keresztül juttatja el a ház minden szegletébe. Ez az elmélet már önmagában több sebből vérzik, de esélyt adtunk, megvettük és teszteltük a terméket.

Miért mondjuk, hogy több sebből vérzik a leírás? Sokan hiszik, hogy az ultrahang az valamiféle csodafegyver, ami mindenre jó, de ez nem így van. Az egy sima hang, csak magasabb frekvencián, mint ahogy azt mi meghallanánk. Jogos a kérdés, hogyan riasztja akkor el a rágcsálókat. Erre egyszerű a válasz, őket ez a hangtartomány zavarja, idegesítő, fülsüketítő. Pont azért mennek ettől el a rágcsálók, amiért mi arrébb megyünk egy frusztrálóan hangos zenétől. Egy kis utánajárással ma már nagyon hamar rátalálhatunk hitelesített szakmai anyagokra, ahol kifejtik, hogy a rágcsálókra 20 és 35 kHz között hat az ultrahang. Az is köztudott tény, hogy az ultrahang nem megy át a falakon, nem terjed elektromos hálózaton. Csal a levegőben, akadályok nélkül tud hatásos lenni. Végül pedig az sem mellékes, hogy a bogarakra és rovarokra nem hat az ultrahang (mert nincs fülük és ugyebár ez "csak" egy hang).

14_8nap.jpgAhhoz, hogy te is megértsd, elmagyarázzuk neked a mérés menetét és segítünk értelmezni a grafikonokat. A frekvencia jól látható a mérőfelületen de a színskála nem feltétlenül egyértelmű. A skálán is látható színek jelzik azt, hogy mennyire erős, vagy gyenge a hang. Minél világosabb, annál gyengébb, minél sötétebb annál erősebb. 

A hiteles és pontos mérést az alább látható, speciális (denevérek megfigyelésére kifejlesztett) ultrahangos mikrofonnal végeztük el. Ezzel végezzük saját termékeink rendszeres tesztelését is annak érdekében, hogy ügyfeleinknek valóban a legjobbat szállíthassuk.

11miket_loptak.jpg

14_8nap.jpg

3,5 méterről mérve az olcsó rágcsálóriasztó

14_8nap.jpg

közelről mérve az olcsó rágcsálóriasztó

A fenti két képen az olcsó rágcsálóriasztó közeli (5 cm) és távoli (3,5 m) mért adatai látszanak. 3,5 méterről mérve látszik, hogy 23,6 kHz-en szól és nem váltakozik. Nagyon gyenge a hangereje, ezt onnan látod, hogy nagyon világos színű a csík. 47 kHz-en is szól de ez csak felharmonikus, és ez természetéből adódóan még halkabb is. A 3,5 méterről mért adatokkal összehasonlítva a közeli mérésen látszik, hogy egyre távolabb érve az erejét teljesen elveszti a készülék. Nem mellesleg az állandó frekvenciához az állatok sokkal könnyebben hozzászokhatnak.

A Vadalarm rágcsálóriasztó eredményei 3,5 m-ről mérve

11miket_loptak.jpg

A Vadalarm Rágcsálóriasztó eredményei közelről mérve

Összehasonlításként publikáljuk a saját gyártású rágcsálóriasztónk azonos körülmények között elvégzett mérésének diagramjait is. A Vadalarm rágcsálóriasztó esetében látszik, hogy mind a frekvencia mind az erősség váltakozik 20 és 35 kHz között, valamint 3,5 méteres távolságból is jelentősen erősebb mint az olcsó 10 centiméterről. A frekvencia és a hang erősségének véletlenszerű váltakozása szolgál arra, hogy a rágcsálók ne szokják meg az eszközt.

Hozzá kell tenni, hogy a tesztben vizsgált olcsóbb rágcsálóriasztó a Vadalarm rágcsálóriasztónál nyolcszor olcsóbb, így eleve nem vártunk tőle csodát. Feltételezésünk nem is volt alaptalan, és az ősi mondás továbbra is tartja magát: "Olcsó húsnak híg a leve."

Az olcsóbb rágcsálóriasztó márkáját etikai okokból nem szeretnénk elmondani. A cikket csak azért írtuk, hogy felhívjuk rá a figyelmet, hogy még egy ilyen egyszerűnek tűnő termék esetében is fontos utánajárni a részleteknek, mielőtt valaki a vásárlás gombra kattint. Ugyan lemérni próbavásárlás és precíz készülék nélkül otthon senki sem tudja a teljesítményét, de ahogyan a blogposzt elején elmondtuk, sok árulkodó jel volt már vásárlás előtt is, amit egy kis odafigyeléssel bárki észrevehet.

Ajánlott termék

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

A gyártás akadálymentes, de az irodában nem fogadunk ügyfeleket!

Hazánkban tavasztól van jelen a Covid-19, azóta hullámokban hol többé, hol kevésbé borítja fel a megszokott mindennapjainkat. A kezdetektől fogva már sok változásra kényszerültünk. Tisztelettel arra kérünk mindenkit, hogy sem szerviz, sem vásárlás céljából ne jöjjön be személyesen az irodánkba. Igaz, ezt nem tiltja jelenleg semmilyen kormány által hozott intézkedés, de ezt érezzük felelősségteljesnek és egyben szükségesnek a gyártó és fejlesztő csapat megóvásának érdekében.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.