Vadalarm A rágcsálók eledele – tények és tévhitek - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

A rágcsálók eledele – tények és tévhitek

Az első étel, amit az egerekhez kapcsolunk, az a sajt. Méghozzá a háromszög alakú, lukacsos sajt, mert hát az a Tom és Jerry-ben is a kisegér kedvence, nem? A filmekből kibontakozott tévhitek alapján arra a kérdésre, hogy mi az egér kedvenc eledele, mindenki gondolkozás nélkül vágja rá, hogy a sajt. Ez olyannyira tévhit, hogy kutatással bizonyították, az egerek nem is szeretik a sajtot.

A Manchester Metropolitan University kutatásaiból kiderült, az egerek leginkább a magas cukortartalmú ételeket szeretik, így a gyümölcsök és magvak illatára mennek a csalihoz leginkább. Éppen ebből adódik, hogy csokoládéval hamar ki lehet csalogatni a búvóhelyükről.

Plusz tény, ami a sajt ellen és a csoki mellett szól, hogy az egereknek nagyon kifinomult a szaglásuk, már csak ezért is idegenkednek a sajttól, hiszen annak nagyon jellegzetes, karakán illata van.

Persze, mivel az egér alapvetően mindenevő, a sajtra is ráfanyalodik, ha nincs más, ahogyan megeszi akár az elpusztult rovarokat, vagy a papírt is.

A patkány is szívesen megkóstol sokféle élelmiszert és ha teheti, csak azt eszi meg, ami ízlik neki. Hulladékevő, de a dohos, penészes dolgokat nem szereti. A patkánynak aránylag magas nedvességtartalmú ételre van szüksége (50-70%), szemben az egérrel, mert annak vízigénye nagyon kicsi, szívesen elfogyaszt bármilyen száraz táplálékot is. Szabadban folytatott életmódjában a patkány táplálkozása nagyon hasonlít az egéréhez: magokat, növényi részeket fogyaszt, rovarokkal, bogarakkal kiegészítve.

Ezeket a tényeket összegezve rájöhetünk, hogy az ember akarva-akaratlanul könnyen megközelíthető táplálékforrást és optimális életkörülményeket biztosítanak a rágcsálók számára a saját életmódjukkal. Hiszen mindig akad pár jó falat az egerek, patkányok számára a házbam. Tapasztalatok szerint a világ nagyvárosaiban jóval nagyobb egyedszámú patkány él, mint ember. Ezek ellen a rágcsálók ellen muszáj védekeznünk, hiszen komoly problémát jelentenek mind a közérzetünkre, mind a pénztárcánkra, mind az egészségünkre tekintve.

Ajánlott termék

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Megújult a Vadalarm Ultrahangos Rágcsálóriasztó!

Ebben az időszakban fordulnak hozzánk a legtöbben segítségért a rágcsálók ellen és idén sincs ez másképp. Ebben az időszakban évről-évre kiemelt figyelmet fordítunk mindenre, ami a rágcsálók elriasztáshoz kapcsolódik. Éppen ezért fejlesztettünk idén is egy kicsit a Vadalarm Ultrahangos Rágcsálóriasztón. Az akkumulátoros kivitel Extra teljesítménnyel lett felszerelve.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.