Vadalarm Itt az ősz – a rágcsálók egyre közelebb merészkednek a lakóhelyünkhöz! - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Garanciáink
Szakértői blog
Légy viszonteladó!
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN FR RO
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Itt az ősz – a rágcsálók egyre közelebb merészkednek a lakóhelyünkhöz!

A tél közeledtével a mezei egér menekül a hideg elől. Ennek az ösztönnek köszönhető, hogy beköltözik az emberlakta területekre, noha nyáron tökéletesen megfelelt neki a kutyaól vagy a fészer mellett.

A mezei egerek képtelenek elviselni a hideg őszi és téli napokat, ugyanis nem üreglakók, mint például a mezei hörcsög. Ezért növekedett meg idén az októberi hónaptól a rágcsálók száma vidéken és Pesten egyaránt a házakban. A gond az, hogy az egerek gyorsan szaporodnak és egy pillanat alatt elérik az egy tucatot, ha nem kapsz hamar észbe és nem cselekszel.

Télen nem jellemzően vannak nyitva az ajtók, ezért maximum csak szellőztetés esetén jönnek jó vendég módjára itt be. Szívesen engedik be magukat a kábelcsatornákon és szellőző nyílásokon és bűntudat nélkül rágják be magukat a padló alól, vagy vályogház esetéven a fal felől. A házunkba bejutva azon túl, hogy összerágcsálnak mindent, oda is piszkítanak, amivel betegségeket terjesztenek. Az egerek azon kívül, hogy a házba bejutnak, szívesen fészkelik magukat az autók motorteréhez közel, vagy a szélvédett, fűtött garázsokba.

eger_szaporodas.jpg

Mit tehetek ellenük?

Elijesztheted őket ultrahangos egérriasztóval, vagy használhatsz mérget, illetve egércsapdát. Mindkettőnek van hátránya. Az ultrahang nem megy át a falakon, ezért egybefüggő tereket fedhetsz csal le vele. A méreg és a csapda pedig már annyira megszokott, hogy gyakran kikerülik azokat az állatok. Ha mégis sikerül tőrbe csalni a rágcsálót, elég kellemetlen szagú tetem lesz a végeredmény.

Persze mindegyiknek van pozitív oldala is. A méreg és a csapda olcsóbb rövid távon mint az ultrahangos egérriasztó. A riasztó pedig megtérülő befektetés és hosszútávú hatás, ugyanis kiűzi az egereket és az egerek számára zavaró hang miatt nem is jönnek be többé.

eger_mit_eszik.jpg

Káros az ultrahang?

Néhány olvasónkban felmerült már, hogy az ultrahang vajon káros-e ránk, emberekre és zavaró-e. Sokan aggódnak gyermekeik és saját egészségükért. Szeretnénk tisztázni a félreértéseket. Az emberek körülbelül 20 hertz és 20 000 ezer hertz közötti frekvenciát hallják meg. Az ultrahangok a 20 ezer hertzes vagy afölötti tartományban jelentkeznek, és nem hallhatók az ember számára.

Tévhit, hogy az „ultrahang káros az emberi szervezetre”.  Jónéhányan, emiatt vetik el az ultrahangos egérriasztó ötletét, helyette sikertelenül egércsapdákkal próbálkoznak. Sokan bele sem gondolnak, hogy a modern élet nem létezhetne ultrahangos berendezések nélkül. Számtalan szerkezet működik ultrahanggal, elsősorban jelzésként, például az automata ajtók.

Ha ez nem elég kézen fogható példa, akkor gondoljunk a kismamák ultrahang vizsgálatára. Ha az ultrahang káros lenne, az orvosok ezt használnák a magzat és az anya állapotának feltérképezésére is? Nyilván nem!

Vadalarm Villanypásztor Csoport
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.