Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Villanypásztor
Napelem
Szakértői blog
Rólunk
Szállítás
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés

Figyelem: A koronavírus jelenleg (2020-11-28) nincs hatással kiszállításainkra, bármilyen változásról itt fogunk tájékoztatni!

Ezekben a megyékben volt idén a legtöbb vadkár

Ahogy tavaly, úgy idén is elkészítettük Országos Vadkártérképünket, melyhez most is több száz ügyfelünk adta tapasztalatait és adatait. Ez alapján állítottuk össze mostani cikkünkben a 2019-es vadkár toplistát, melyet egyből összevetettünk a tavalyi adatokkal, hogy lássuk, volt-e valami komoly változás.

A felmérésről röviden annyit érdemes tudni, hogy a Vadalarm ügyfeleinek körében közel 400 ügyfél válaszai alapján kaptuk meg az irányítószámonkénti vadkár adatokat. Ezeket összesítettük, majd megyénként csoportosítottuk. Végül a számokat korrigáltuk az adott megyék lakosságával, hogy reálisabb képet kapjunk. Ebből a tavalyival megegyező metodológiából állt össze a 2019-es Vadkártérkép. Az alábbi táblázatban azt foglaltuk össze, hogy melyik kategóriában melyik megyéből érkezett a legtöbb bejelentés (egy lakosra vetítve).

 

2018

2019

Őz

Veszprém

Nógrád

Nyúl

Győr-Moson-Sopron

Nógrád

Szarvas

Veszprém

Nógrád

Vaddisznó

Veszprém

Nógrád

Összesített

Veszprém

Nógrád

Látható, hogy 2018-ban szinte az összes kategóriában Veszprém megye vezetett, de idén átvette az első helyet Nógrád. Az alábbi táblázatban az egy főre vetített, összesített vadkár adatok 3 dobogós megyéjét néztük meg csökkenő sorrendben.

 

2018

2019

1.

Veszprém

Nógrád

2.

Nógrád

Veszprém

3.

Baranya

Baranya

Ez alapján már jobban látszódik, hogy nem egy drasztikus átrendeződésről van szó, egyszerűen csak Az egy főre eső veszprémi bejelentések száma csökkent, a nógrádiaké pedig megnőtt. A harmadik helyre változatlanul Baranya futott be, így joggal állíthatjuk, hogy az ország vidékeit tekintve sem található komolyabb területi átrendeződés.

Hamarosan jelentkezünk egy újabb cikkel, melyből kiderül az egyes állatok által okozott vadkár országos rangsora. De addigis szeretnénk még egyszer utoljára felhívni rá figyelmedet, hogy az évente megrendezett lopásbiztosítási kampányunk lassan a végéhez ér. Ha még nem hallottál volna róla, röviden a lényeg: minden, 2018.08.25 éjfélig vásárolt vadriasztóhoz ajándékba adjuk a lopásbiztosítást. (Ez az az egyedülálló szolgáltatásunkat, aminek keretében egy teljesen új vadriasztót adunk, ha ellopják a korábban tőlünk vásárolt eszközödet!)

Ha tehát nem akarsz lemaradni az ajánlatról, akkor most kattints ide, válaszd ki a neked leginkább megfelelő vadriasztó típust, és add le rá rendelésedet ma éjfélig!

Ezt olvastad már?

Vadalarm vadriasztók 3 leggyakoribb hibája

Egy termék sohasem lehet tökéletes. Minden gyártó, aki azt állítja, hogy soha nem hibázik, igazából a hibázáson kívül még hazudik is. Úgy gondoljuk, a hibákkal semmi baj nincs, ha a lehető leggyorsabban és legjobb tudásunk szerint korrigáljuk is őket. Ebben a cikkben átnézzük a Vadalarm Pro szervizadatait.

Ajánlott termék

Vadalarm Tripla vadriasztó

Vadalarm Tripla vadriasztó

Akár 7 hektáros védelem egyetlen eszközzel!

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak
Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.