Vadalarm Így fejlesztünk mi - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Garanciáink
Szakértői blog
Légy viszonteladó!
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN FR RO

😎 Légy te is Vadalarmos! Jelentkezz nyitott pozícióink egyikére: kattints ide most!

Így fejlesztünk mi

Nemrég beruháztunk egy komolyabb laboratóriumi mérőeszközbe, hogy az eddigieknél még pontosabban mérhessük az eszközeink által kibocsátott ultrahangot.   Ha szeretnéd megtudni, hogyan zajlik nálunk a termékfejlesztés, olvasd el a cikket!

Nézzük először is a bevezetőben említett eszközünket. Egy svéd   cégtől sikerült ugyanis beszereznünk végül egy olyan érzékeny eszközt, amit egyébként a denevérek megfigyelésére alkalmaznak. Tehát adott egy profi, hiteles mérésekre alkalmas mikrofon és a hozzá való szoftver.

Fogtuk hát a hangszórós beszállítónk katalógusát és virtuálisan felcsaptuk a hangszóróknál. Belepakoltuk az összes szóba jöhető típust a kosárba, és vártuk a futárt. Szerencsére másnapra nálunk is voltak a tesztdarabok (természetesen mindenből kettő), így két fejlesztőnk bezárkózhatott egy szombatra a műhelybe.

A vizsgált hangszórók

Semmit nem bíztak a véletlenre a srácok: mindenből kettő darabot mértek, így a   hibákat is ki tudták szűrni. Az alábbi táblázatban láthatóak a mérési eredmények, melyeket először 1 méter távolságból rögzítettek. A függőleges tengelyen a mikrofon méréstartományának 100%-os értékére vetített hangerősség látható (tehát a 100%, a mikrofon méréshatára), a vízszintesen pedig a frekvencia (tehát az, hogy épp milyen magas vagy mély hangot vizsgáltunk).

Hangszóró mérés 1 méterről

Látható, hogy a Vadalarm vadriasztókban használt hangszórók olyan  szóltak, hogy majdnem mindkét esetben közel 30kHz-ig elérték a mikrofon felső méréshatárát. Ezért a mérést meg kellett ismételni egy kicsit távolabbról is. A következő grafikonon az 5 méterről mért adatokat láthatod.

Hangszóró mérés 5 méterről

Itt már jobban látszik az eredmény, az ultrahangos eszközeinkben használt  ány rangsora tehát a következő:

Helyezés Sorszám a mérésben Termék, amiben használjuk
1 5 Vadalarm Tripla
2 4 Vadalarm Dupla és Pro
3 3 sehol
4 6 sehol
5 2 Vadalarm Rágcsálóriasztók
6 1 Vadalarm Madárriasztók

Tehát a mérés eredményeként feketén-fehéren kijelenthetünk pár dolgot.

  • A Vadalarm Pro és Dupla termékeinkben a piacon elérhető második legjobb hangszórót használjuk. (Számunkra ezután nem jelent kérdést a fejlődési irány.)
  • A Vadalarm Rágcsálóriasztók hangszórója tökéletes rágcsálóriasztásra és kisebb hatótávolságú vadriasztásra, de kevésbé alkalmas külterületekre, hisz ott jóval nagyobb távolságokat kell produkálni.
  • A Madárriasztónk hangszórója szintén pont arra való, amire használjuk: madarak hallható tartományú hanggal való riasztására. Ugyanis mint látható, ez a hangszóró nem képes jelentős ultrahangot kiadni. Ha tehát bárhol látsz ilyen hangszóróval rendelkező rágcsálóriasztót, onnan menekülj, mert annak a hatékonysága igencsak megkérdőjelezhető lesz.
Vadalarm Villanypásztor Csoport
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.