Vadalarm A magyar gazda már online gazda - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Garanciáink
Szakértői blog
Légy viszonteladó!
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU SK PL AT DE EN FR RO
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

A magyar gazda már online gazda

Mint minden évben, idén is megtartottuk a Nagy Gazdafelmérést, melynek eredményeit ebben a cikkben foglaltuk össze. Olvasd el, és tudd meg, hogy milyen változások zajlottak le a gazdák online viselkedésében az elmúlt egy évben.

Az 2019-es Nagy Gazdafelmérésünk komoly aktivitásnövekedést mutat a gazdák internetezési szokásaiban. Míg tavaly a válaszadóknak alig 20%-a nyilatkozta, hogy egész nap online, addig az idei adat már a 35 %-ot közelíti. A napi gyakoriságnál ritkább internetezők száma pedig 5%-ra csökkent. Tehát a gazdák 95%-a él online életet is, ami, ha nem merül ki a közösségi-, és híroldalak böngészésében, akkor nagyon jó értéknek számít.

A válaszadók 56%-a a Google Chrome böngészőt használja internetezésre, de sajnos gazdaságának irányításához kevesebb, mint 10% használ bármiféle agrárszoftvert.

Idén először kérdeztünk rá a gazdák nyelvtudására. A válaszokból az látszik, hogy a gazdák semmivel sem beszélnek kevésbé idegen nyelveket, mint az átlag magyar ember. Sőt, igazán kiemelkedők egyes mutatókban. A gazdák 43%-a tud angolul, 31%-uk németül, ám a két idegen nyelvet beszélők aránya már csak 4%. Elvétve beszélnek franciául, csehül, szlovákul, hollandul, és oroszul is.

Az egyetlen lényeges változás a tavalyi vásárlási szokásokról szóló felméréshez képest az volt, hogy 8 százalékponttal (66-ró 58-ra) csökkent azok aránya, akik nem szívesen rendelnek külföldi webshopokból, de még így is bőven túlsúlyban vannak a szkeptikusok. A gazdák továbbra is a kisebb boltokban és a magyar webshopokban vásárolnak. Közel harmaduk (32%) szívesen adja le rendelését telefonon keresztül.

A vásárlási döntés meghozatalához továbbra is a legkevésbé hiteles forrásnak a Facebook-ot tartják, leghitelesebbnek pedig a nyomtatott szakfolyóiratokat. A kérdőívet kitöltő 523 gazda közül a legtöbben 10 hektár alatti területen gazdálkodnak (36%), második legnépesebb csoport a 10 és 50 hektár közötti területet megművelőké (27%). Érdekes módon a 100-200 hektáros kategóriában viszont kevesebben vannak (5%), mint a 200 hektár felettiben (6%).

Ha szeretnéd megnézni a még részletesebb kimutatást, kattints ide. A tavalyi, 2018-as Nagy Gazdafelmérés eredményeit pedig itt találod.

Vadalarm Villanypásztor Csoport
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Európa szerte népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő felhasználók körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Hirdetéseink személyreszabásához és a legjobb szolgáltatás érdekében weboldalunk sütiket használ. Tájékoztatónkat itt éred el.