Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Villanypásztor
Napelem
Szakértői blog
Rólunk
Szállítás
Visszaküldési politika
Fiókod

A vadgazdálkodás kérdései a FeHoVá-n

Idén sem maradt el a vadgazdálkodás konferenciája a Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállításon. A diskurzus során szó esett az afrikai sertéspestisről, a vadkárok felméréséről, valamint a klímaváltozásról is, amelyek alapjaiban is megmozgatják napjainkban a mezőgazdaságot.

A február elején megrendezett kiállításon minden évben lehetősége adódik a szakembereknek arra, hogy tájékozódjanak a vadgazdálkodás aktualitásairól. A konferencia többek között a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara gondozásában jelent meg a rendezvényen.

A vadgazdálkodás időszerű kérdései

Már a kiállítás megnyitóján is kihangsúlyozták a szervezők, a vadgazdálkodás, a horgászat és a természetkedvelők ünnepe. Ezt azért is fontos kiemelni, mert az elmúlt húsz év ezeken területeken ment végbe a legjelentősebb stratégiai jogszabályalkotás.

Ide tartozik például az új fegyvertörvény életbe lépése, a vadászati törvény , vagy az előkészületben lévő Budapesti Vadászati Világkiállítás. Az új vadászati törvényre azért is szükség volt, mert az utóbbi évek változásai alapjaiban nehezítették a tájegységi vadgazdálkodást.

A problémákat kezelni kell

A sertéspestis ügyében mi is beszámoltunk korábban, hogy milyen területeken kell a legnagyobb veszélyekkel szembenéznie a gazdálkodóknak. Ennek kapcsán szót ejtettek a jelenlegi állategészségügyi intézkedésekről, valamint a dolgok aktuális állásáról is.

Az új vadkárfelmérési protokoll útmutatóját is bemutatták. Az Agrárminisztérium nem titkoltan ettől a lépéstől reméli az agrár- és a vadgazdálkodók közötti egyensúly megteremtését. A protokollal ráadásul az esetlegesen felmerülő kérdések és viták is könnyebben kezelhetőek lesznek.

A konferencián a fentiek mellett a szakértők foglalkoztak a legfontosabb szakmai kérdésekkel is, de az „Egy a természettel” együttműködést is aláírták. A 26. FeHoVa kiállítás teháét az idei évben is jelentős eseményeknek adhatott otthont a Hungexpón.

Ajánlott ingyenes e-könyv

13+1 módszer a vadkár ellen

13+1 módszer a vadkár ellen

Ajánlott termék

Vadalarm Dupla ultrahangos vadriasztó

Vadalarm Dupla ultrahangos vadriasztó

A Vadalarm Dupla a legköltséghatékonyabb vadriasztónk. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Akik már minket választottak, és akiknek mi segítettünk

Időkép Egy Csepp Figyelem Velkey László Gyermekegészségügyi Központ

Partnereink

Axiál Agroker Rojaker Agroinform Magro Verkoffer Kft Vadászwebshop.hu Agrárágazat Mezőhír

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.