Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Villanypásztor
Napelem
Szakértői blog
Rólunk
Szállítás
Visszaküldési politika
Fiókod

Mi várható 2019-ben a mezőgazdaságban?

A valószínűleg sikeres tavalyi év után az idei évre is optimistán tekintenek az agrárcégek. Írásunkban az MFB Periszkópjából szemezgetjük az agráriummal kapcsolatos előrejelzéseket és tendenciákat. Tarts velünk, és megtudhatod, mit várnak az agrárcégek 2019-re!

Az illetékesek összesítették a 2018-as adatokat, és már kirajzolódni látszik az eredmény: az agrárcégek 2-3%-kal jobban teljesítettek 2018-ban, mint egy évvel korábban. Az ősszel feltették az agrár szektorban tevékenykedő vállalatok vezetőinek azt a kérdést is, hogy szerintük bevételük 2019-ben hogyan fog változni, és meglepően optimista válaszokat kaptak. 43,7%-uk szerint ugyanis árbevételük emelkedni fog, 46,6%-uk szerint nem fog változni, és mindössze 9,7%-uk jósolt csökkenést.

Mezőgazdasági beruházások és hitelezés

Több, mint 10%-ot nőtt a mezőgazdasági hitelállomány is, ami a beruházások élénkülését mutatja. Azonban az is látszik, hogy hiába élünk meg épp egy nagy gazdasági fellendülést, az élelmiszerek kiskereskedelmi forgalma mindössze 1,7%-ot nőtt, ráadásul a gyümölcsök felvásárlási ára még csökkent is.

Terményárak alakulása 2018-ban

A termelői árak ezek mellett is átlagosan 2,3%-ot nőttek, ami hosszabb távon nem ad okot nagy bizakodásra, tekintve a munkaerő sokkal nagyobb mértékű drágulását, amit a termelők csak nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak beépíteni az árakba.

Összefoglalva tehát láthatjuk, hogy vegyes a kép: vállalati oldalról a hangulat optimista, és valóban növekvő tendenciát mutat, de a termelői oldalról nézve már nem olyan nagy az optimizmus.

Mi persze szintén a vállalati oldal álláspontját erősítjük, és mindig pozitívan tekintünk a jövőbe. :)

Ezt olvastad már?

Kint jártunk a 2019-es Agromash Expón

Elkészült az első expóvideónk. Készítése közben végig azon gondolkodtunk, hogy vajon mit érdemes kiemelni számotokra. És a válasz meg is született: a csapatot. Mostantól, amikor a hírleveleink végén azt olvasod, hogy "Üdvözlettel: a Vadalarm csapata" akkor erre a videóra gondolj.

Ajánlott ingyenes e-könyv

13+1 módszer a vadkár ellen

13+1 módszer a vadkár ellen

Ajánlott termék

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti vadkárodat. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Akik már minket választottak, és akiknek mi segítettünk

Időkép Egy Csepp Figyelem Velkey László Gyermekegészségügyi Központ

Partnereink

Axiál Agroker Rojaker Agroinform Magro Verkoffer Kft Vadászwebshop.hu Agrárágazat Mezőhír

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.