Vadalarm Te hol tárolod autódat? Ennyivel öregszik lassabban egy garázsban tartott autó - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Te hol tárolod autódat? Ennyivel öregszik lassabban egy garázsban tartott autó

Sokan választják az autó szabad ég alatt való tárolását, különösen akkor, ha egy garázs nehezen elérhető, vagy csak bérléssel oldható meg. Ám azokat a költségeket, amelyeket a garázson spórolnál meg, az autód sínyli meg hosszabb távon. Az időjárás komoly megpróbáltatásoknak teszi ki az autódat, ami így hamarabb szorulhat javításra és az élettartama is csökken.

Nem véletlen, hogy a használt autók piacán körbetekintve a garázsban tartott autókat magasabb áron kínálják. A legkisebb probléma, amit a szabad levegőn való tárolás okozhat, a színfakulás, ám ennél komolyabb károkat is okozhat egy váratlan vihar, vagy természeti csapás.

Az időjárás viszontagságai megviselik a járműveket

Legyen tél vagy nyár, minden évszakban változatos kihívásokkal kell szembenéznie az autónak. A meleg hónapokban az erős napfény jelentősen fakíthatja a fényezést. A hőség ráadásul az gépkocsi belső tereiben felerősödik, így kánikula esetén a műanyag alkatrészek áldozatul eshetnek a magas hőmérsékletnek.

A csapadék, mint az eső, nagy mennyiségű hó vagy a jégeső azonban ennél nagyobb veszélyt jelent. Különösen igaz ez a jég esetén, amely horpadásokkal és karcolásokkal is fenyeget. Ez nem várt kiadást jelenthet a tulajdonosok számára, ráadásul nem is túl esztétikus.

Állati veszedelmek is leselkednek a kint tartott autókra

Talán senkinek nem ismeretlen az érzés, amikor a járművéhez lépve kelletlenül konstatálja, hogy egy kotnyeles madár már megint a szélvédőre ürített. Az ürülékkel jobb vigyázni! Ezeket a szennyeződéseket minél hamarabb célszerű eltávolítani, mivel akár az alapozóig is lemarhatja a festéket.

A hideg hónapokban az állatok menedéket keresnek az időjárás viszontagságai elől. Erre a célra kiválóan alkalmas például egy őrizetlenül hagyott autó csomagtere, de a motorháztető alá is szívesen fészkelik be magukat. Az apró termetű ragadozók és rágcsálók könnyedén kárt tehetnek a legfontosabb alkatrészekben és csövekben, melyek cseréje gyakran nem is olcsó mulatság. (Ha ismerős a probléma, kattints ide.)

Amennyiben szeretnéd elkerülni ezeket a problémákat, mindenképpen érdemes elgondolkoznod, hogy tető alá vidd a járművet. Az autó meghálálja ezt a törődést és biztonságos, hosszú távú működésre számíthatsz, ha megfelelően tárolod.

Ajánlott termék

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

5 dolog, amire különösen figyelj az autódban télen

A téli fagyok és a szeszélyes időjárás nem csak az emberek és más élőlények számára okoznak komoly kihívást. A zimankóban az autód is speciális körülményeknek van kitéve, kellő odafigyelés hiányában pedig akár a szervizben is kiköthet. Alábbi cikkünkben megmutatjuk, mire érdemes figyelned, hogy a jármű tavasszal is a legjobb állapotnak örvendjen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.