Vadalarm 5 dolog, amire különösen figyelj az autódban télen - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Villanypásztor
Napelem
Szakértői blog
Rólunk
Szállítás
Visszaküldési politika
Fiókod

5 dolog, amire különösen figyelj az autódban télen

A téli fagyok és a szeszélyes időjárás nem csak az emberek és más élőlények számára okoznak komoly kihívást. A zimankóban az autód is speciális körülményeknek van kitéve, kellő odafigyelés hiányában pedig akár a szervizben is kiköthet. Alábbi cikkünkben megmutatjuk, mire érdemes figyelned, hogy a jármű tavasszal is a legjobb állapotnak örvendjen.

1. A só az ételben jó, az autóban nem

Az utak sózása télen elkerülhetetlen, hiszen így küzdhetünk hatékonyan a csúszás ellen. Ám a felsózott utak cseppet sem tesznek jót az autónak. Az alváz aljára kerülő sós latyak marja a karosszériát és akár tönkre is teheti azt. A lecsöpögő hólé párája pedig ezt a hatást fokozza, így tovább károsítva a járművet.

2. Használj téli ablakmosót

Az ablakmosó folyadékok többségét nem a téli fagyokra találták ki. Éppen ezért érdemes kifejezetten télire való darabot választani. Ezeknek a fagyálló képessége megakadályozza, hogy akár a hidegben álló, akár a menetszélben lehűlő ablakról a fagyott levet kelljen kaparni.

3. Megfelelő tárolás

A legcélszerűbb, ha az autódat garázsban tartod, különösen a mínuszokban. A hideg következtében az energiatároló kapacitása csökken, ennek következtében nehezebben indul a motor. Ha viszont zárt helyen tartod a kocsit, kevésbé van kitéve ennek a hatásnak.

4. Óvatosan a fűtéssel

A fűtött garázs lehet jó barát de a legnagyobb ellenség is. Mindig célszerű a kinti hőmérséklethez igazodva megválasztani a helyiség hőmérsékletét. A mínuszokból beparkolni a 15-20 fokos garázsba hőtágulást eredményez, ami a PVC-bevonatok repedezéséhez vezet.

5. Váratlan vendégek

A hideg elől sok kártékony állat húzza meg magát az emberek közelében. A ház falai mellett az autók motorházteteje alatt is szívesen elvackolják magukat. Az apró termetű jószágok könnyedén bújnak meg a vezetékek között. Sokszor a bajt már csak akkor veheted észre, amikor az autó, vagy a látogató már komoly károkat szenvedett a figyelmetlenség következtében

Szeretnéd elkerülni a rágcsálók okozta károkat? Kattints ide, és tudd meg, hogyan segítünk neked ebben.

Ha körültekintően gondoskodsz az autódról télen is, a járgányod élettartama jelentősen meghosszabbodhat. Ha ügyelsz ezekre a lényeges apróságokra a hidegben, akkor könnyedén átvészelheted az évszakot anyagi károktól mentesen.

Ajánlott ingyenes e-könyv

Tudj meg mindent a rágcsálókról

Tudj meg mindent a rágcsálókról

Ajánlott termék

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Tudj meg többet

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Akik már minket választottak, és akiknek mi segítettünk

Időkép Egy Csepp Figyelem Velkey László Gyermekegészségügyi Központ

Partnereink

Axiál Agroker Rojaker Agroinform Magro Verkoffer Kft Vadászwebshop.hu Agrárágazat Mezőhír

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.