Vadalarm 5 dolog, amire különösen figyelj az autódban télen - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

5 dolog, amire különösen figyelj az autódban télen

A téli fagyok és a szeszélyes időjárás nem csak az emberek és más élőlények számára okoznak komoly kihívást. A zimankóban az autód is speciális körülményeknek van kitéve, kellő odafigyelés hiányában pedig akár a szervizben is kiköthet. Alábbi cikkünkben megmutatjuk, mire érdemes figyelned, hogy a jármű tavasszal is a legjobb állapotnak örvendjen.

1. A só az ételben jó, az autóban nem

Az utak sózása télen elkerülhetetlen, hiszen így küzdhetünk hatékonyan a csúszás ellen. Ám a felsózott utak cseppet sem tesznek jót az autónak. Az alváz aljára kerülő sós latyak marja a karosszériát és akár tönkre is teheti azt. A lecsöpögő hólé párája pedig ezt a hatást fokozza, így tovább károsítva a járművet.

2. Használj téli ablakmosót

Az ablakmosó folyadékok többségét nem a téli fagyokra találták ki. Éppen ezért érdemes kifejezetten télire való darabot választani. Ezeknek a fagyálló képessége megakadályozza, hogy akár a hidegben álló, akár a menetszélben lehűlő ablakról a fagyott levet kelljen kaparni.

3. Megfelelő tárolás

A legcélszerűbb, ha az autódat garázsban tartod, különösen a mínuszokban. A hideg következtében az energiatároló kapacitása csökken, ennek következtében nehezebben indul a motor. Ha viszont zárt helyen tartod a kocsit, kevésbé van kitéve ennek a hatásnak.

4. Óvatosan a fűtéssel

A fűtött garázs lehet jó barát de a legnagyobb ellenség is. Mindig célszerű a kinti hőmérséklethez igazodva megválasztani a helyiség hőmérsékletét. A mínuszokból beparkolni a 15-20 fokos garázsba hőtágulást eredményez, ami a PVC-bevonatok repedezéséhez vezet.

5. Váratlan vendégek

A hideg elől sok kártékony állat húzza meg magát az emberek közelében. A ház falai mellett az autók motorházteteje alatt is szívesen elvackolják magukat. Az apró termetű jószágok könnyedén bújnak meg a vezetékek között. Sokszor a bajt már csak akkor veheted észre, amikor az autó, vagy a látogató már komoly károkat szenvedett a figyelmetlenség következtében

Szeretnéd elkerülni a rágcsálók okozta károkat? Kattints ide, és tudd meg, hogyan segítünk neked ebben.

Ha körültekintően gondoskodsz az autódról télen is, a járgányod élettartama jelentősen meghosszabbodhat. Ha ügyelsz ezekre a lényeges apróságokra a hidegben, akkor könnyedén átvészelheted az évszakot anyagi károktól mentesen.

Ajánlott termék

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Új termék a Vadalarm családban

Nagyon sokat töprengtünk azon, mi is legyen a következő fejlesztésünk, és mint az lenni szokott, a végső szó tőletek jött. Olvasd el írásunkat, és tudd meg, hogyan született meg a Vadalarm Akkumulátoros Rágcsálóriasztó, na meg azt, hogy mi is van pontosan a dobozban.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.