Vadalarm 5 állat, ami kotorászhat a faladban - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Villanypásztor
Napelem
Szakértői blog
Rólunk
Szállítás
Visszaküldési politika
Fiókod

5 állat, ami kotorászhat a faladban

Te is ismered azt a furcsa, kaparászó hangot, amiről képtelenség megállapítani, honnan jön? Ha igen, van egy rossz hírünk! A falakban és apró vájatokban számos kártevő bújhat meg, amelyek komoly károkat okozhatnak az otthonodban.

A legtöbben az ilyen hangokról egerekre, esetleg patkányokra asszociálnak. Azonban jó, ha tudod, rengeteg más faj is okozhatja a lármát, ami akár nagyobb problémákhoz is vezethet, mint ezek az apró lábú rágcsálók.

Cserebogár

Ezek a kártékony rovarok meglehetősen elterjedtek Magyarországon. A teljes kifejlettséget a föld alatt növekedve érik el, azt követően pedig előszeretettel fúrják be magukat házak padlójába és falaiba. Irtásukat mindenképpen a kifejlődés előtt célszerű megtenni, hiszen ekkor még a földben pihennek, és még nem másztak be a fal réseibe.

Darazsak

Bizonyos darázsfajok előszeretettel építik fészküket sík falfelületekre, vagy épp beléjük. Ez a jelenség kifejezetten veszélyes, ugyanis aki a nyugalmukat háborgatja, arra csapatostul támadnak, kellemetlen sérüléseket okozva ezzel. Több száz darázs együttes rohama pedig akár halálos is lehet. Kiirtásukhoz minden esetben szakember segítsége szükséges!

Ezüstös pikkelyke

Ez az apró élősködő viszonylag gyakori vendég a házban. A nagyjából 1 cm-es, szárnyakkal nem rendelkező, pikkelyes rovar a párás, sötét helyeket kedveli. Megjelenésük komoly bajokhoz is vezethet, egy nőstény ugyanis élete során több, mint száz petét is lerak. Hosszú élettartamuk miatt tartós lakótárs válhat belőlük, ha nem cselekszel időben!

Csótány

Gyakran láthatjuk horrorfilmekben hatásfokozó elemként a falból előmászó csótányt, amire válaszul a ház asszonya sikoltva ugrik fel az asztalra. Ez könnyen előfordulhat veled is, ha nem vigyázol! Előszeretettel dézsmálják meg a kamra tartalmát, az általuk fertőzött élelmiszerek fogyasztása pedig bélfertőzést okozhat.

Nyest

Habár méretét tekintve sokan gondolják, ezek az emlősök nem képesek befészkelni magukat a falba, ez tévedés! A szerkezetbe beépülve kirághatja a szigetelést, onnan kibújva pedig szívesen dézsmálják meg az ételkészletet.

Ha időben felismered a problémát, a kártevők nem okoznak túl nagy károkat és megúszhatod nagyobb felújítás nélkül. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy hamar észleld és kezeld a helyzetet!

Ajánlott ingyenes e-könyv

Tudj meg mindent a rágcsálókról

Tudj meg mindent a rágcsálókról

Ajánlott termék

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Tudj meg többet

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Akik már minket választottak, és akiknek mi segítettünk

Időkép Egy Csepp Figyelem Velkey László Gyermekegészségügyi Központ

Partnereink

Axiál Agroker Rojaker Agroinform Magro Verkoffer Kft Vadászwebshop.hu Agrárágazat Mezőhír

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.