Vadalarm 5 rágcsálók által terjesztett betegség, amire a 10 év alattiak különösen fogékonyak - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Villanypásztor
Napelem
Szakértői blog
Rólunk
Szállítás
Visszaküldési politika
Fiókod

5 rágcsálók által terjesztett betegség, amire a 10 év alattiak különösen fogékonyak

A rágcsálók kapcsán elsőként a legtöbbeknek az anyagi károk jutnak eszébe. Kétségtelen, hogy ezek az apró élőlények igencsak nagy kalamajkát képesek okozni azokban az otthonokban, ahol megtelepednek, ám ennél komolyabb veszélyeket is rejtegetnek.

Az egerek és patkányok számos fertőző betegséget hordoznak magukban, amelyek a házi kedvencekre és az emberekre nézve egyaránt veszélyesek. A legnagyobb kockázatnak pedig a gyermekek vannak kitéve, akiknek a szervezete igencsak fogékony ezekre a kórokozókra.

Fertőző agyhártyagyulladás

A központi idegrendszer gyulladásos betegsége jelentős, akár maradandó károsodás veszélyével is fenyeget. Ha idejében észlelik és kezelik, ezek a következmények elkerülhetőek, ám az agyhártyagyulladás tünetei könnyedén összetéveszthetőek más betegségekével.

Iszapláz

A leptospirosis az egyik leggyakoribb, rágcsálók által terjesztett betegség. A fertőzést az állat vizeletében található baktérium okozza. A betegség kezdetben lázzal, fej- és végtagfájdalommal jár, később pedig veseproblémákhoz vezet.

Patkányharapás-láz

Mint a neve is mutatja, ennek a megbetegedésnek az okozója a patkányok szájában lelhető fel. Az ott tenyésző vírusok 2-3 hét lappangási idő után fejtik ki hatásukat láz, fájdalmak és kiütések formájában. A probléma antibiotikummal kezelhető, de ha nem ismerik fel idejében, akár halálos is lehet!

Szalmonella

A lázzal, hányással és hasmenéssel járó kórt Magyarországon mára már mindenki ismeri. A szalmonella különböző típusai az egerek testében lelhetők fel. Emberi szervezetbe általában az állat ürülékével vagy nyálával fertőzött ételeken keresztül kerülhet be. Gyermekek és idősek megfertőződése esetén ez a betegség különösen veszélyes!

Bélféreg

Habár a bélférgességet többnyire a háziállatok kapcsán emlegetik, nem árt tudni, hogy a kártevők is hordozhatják. Leggyakoribb típusa a fonalféreg, amely bár jól gyógyítható, jókora galibát tud okozni. Nehézlégzés, izomfájdalom, hosszabb távon toxikus idegrendszeri tünetek is felléphetnek hatására.

Óvd Te is gyermekeidet és gondoskodj a megelőzésről! Ezek a megbetegedések jelentős, akár maradandó károsodást is okozhatnak, ha nem ismerik fel őket idejében!

Ajánlott ingyenes e-könyv

Tudj meg mindent a rágcsálókról

Tudj meg mindent a rágcsálókról

Ajánlott termék

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Tudj meg többet

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Akik már minket választottak, és akiknek mi segítettünk

Időkép Egy Csepp Figyelem Velkey László Gyermekegészségügyi Központ

Partnereink

Axiál Agroker Rojaker Agroinform Magro Verkoffer Kft Vadászwebshop.hu Agrárágazat Mezőhír

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.