Vadalarm 3+1 ok, amiért beszöknek az egerek a te házadba is - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Villanypásztor
Napelem
Szakértői blog
Rólunk
Szállítás
Visszaküldési politika
Fiókod

3+1 ok, amiért beszöknek az egerek a te házadba is

Korábban már írtunk arról, hogy a téglaépítésű, vagy a könnyűszerkezetes házakba szöknek be nagyobb eséllyel az egerek. Most azonban olyan érveket fogunk felsorolni, melyek háztípustól függetlenek, minden esetben egyformán késztetik arra az egereket, hogy beköltözzenek akár hozzád is télre.

Egér a házban? Segíthetünk!

1 - Meleg

Kezdjük is a legkézenfekvőbb dologgal. Hiszen az októbertől megjelenő éjszakai fagyok akár az állat életének végét is jelenthetik, így mindenáron melegebb helyet kell találnia. Azonban nem rendelkezik kifinomult érzékszervvel arra, hogy messziről észrevegye a meleg helyeket, így inkább csak próba-szerencse alapon keres magának helyet.

2 - Élelem

Az élelem kiszaglásához viszont már nagyon jó orral rendelkezik. Több tíz méterről is megtalálja akár az üres szobában kihelyezett táplálékot is. Szaglása a második legkifinomultabb érzékszerve, melyet remekül be is vet a táplálékkeresésben.

3 - Ragadozóktól való védelem

A legfejlettebb érzékszerve mégis hallása (akár 80kHz-es hangokat is képes érzékelni), melyre szüksége is van, ha nem akarja, hogy nyestek tápláléka legyen. A legbiztosabb védekezési mód természetesen számára is az, ha beköltözik egy ember által épített helyre.

+1 - Fészekrakás

És el is érkeztünk a legerősebb érvhez, ami minden faj esetében a legnagyobb ösztönző: a fajfenntartás. Különösen így van ez az egereknél, hiszen egy nőstény évente hatszor is képes kölyköket a világra hozni, alkalmanként 6-8 egyedet. Ezért hát elsődleges a nőstényegér számára is, hogy olyan helyet válasszon magának télire, ahol a kölykeit is biztonságban tudja.

Hogyan lehet védekezni?

Mivel a rágcsálók okozta problémákat az emberiség már az ókor óta ismeri, ezért rengeteg védekezési módszert fejlesztettünk ki ellenük. Az esetek többségének célja egyszerűen a rágcsálók kiirtása, de mi nem ezt tartjuk a legjobbnak. Hogy miért jobb a rágcsálóriasztás, mint az irtás? A választ ebben a cikkben találod! Mindenesetre mi a rágcsálóriasztók mellett tettük le voksunkat, melyet nagyon jól visszaigazolnak statisztikáink is: az elmúlt két hónapban 348 ügyfelünkből mindössze 16-nak nem tudtuk megoldani a problémáját. (Ez kevesebb, mint 5%.)

Ne ess tévedésbe, hazudnánk, ha azt mondanánk, ez egy tökéletes megoldás. Hiszen nincs 100%-os megoldás, csak leghatékonyabb. Ha te is rágcsálókkal küzdesz, kattints ide, és nézd meg, hogyan tudunk neked segíteni!

Ajánlott ingyenes e-könyv

Tudj meg mindent a rágcsálókról

Tudj meg mindent a rágcsálókról

Ajánlott termék

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Tudj meg többet

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Akik már minket választottak, és akiknek mi segítettünk

Időkép Egy Csepp Figyelem Velkey László Gyermekegészségügyi Központ

Partnereink

Axiál Agroker Rojaker Agroinform Magro Verkoffer Kft Vadászwebshop.hu Agrárágazat Mezőhír

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.