Vadalarm Végleges eredmény: ezek a megyék lettek a legvadkárosabbak 2018-ban - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Garanciáink
Szakértői blog
Légy viszonteladó!
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN FR RO

😎 Légy te is Vadalarmos! Jelentkezz nyitott pozícióink egyikére: kattints ide most!

Végleges eredmény: ezek a megyék lettek a legvadkárosabbak 2018-ban

Mint arról te is értesülhettél, pár hónapja indítottuk útjára kérdőívünket, melyben az idei vadkár megoszlását igyekeztünk felbecsülni (még az Agroinformon is találkozhattál vele). Ezt a felmérést zártuk le a napokban, és foglaltuk össze aktuális cikkünkben.

A vadkárokért leginkább felelős négy állatfaj (az őz, a nyúl, a szarvas és a vaddisznó) által okozott károk előfordulására voltunk kíváncsiak. Az alábbi ábrán ezek egyenkénti gyakorisága látható a gazdák és vadászok bejelentései alapján, az egyes megyék népességének arányában.

A vadkár állatonkénti megoszlása

A térképekről egyértelműen leolvasható, hogy a legtöbb bejelentés a délnyugati országrészből érkezett mind a négy állatra. Ezenkívül szembetűnő, hogy az Alföldön mindegyik állat által okozott kárból kevesebbet jelentettek. Az észak-magyarországi mezőnyből egyértelműen kiemelkedik Nógrád és Heves is. A következő térkép a felmérés összesített eredményét mutatja.

Az összes vadkár megyénkénti megoszlása

Ezen is nagyon jól látszik az általános, országos kép. Legvadkárosabb megyénk idén Veszprém lett, majd ezt követi Nógrád és Baranya. Ezúton is gratulálunk (vagy inkább részvétünket fejezzük ki) e három megye lakóinak. Ha te pont ezek valamelyikében laksz, és segítségre van szükséged a vadkár megelőzésében, csak keress minket a +36307807685-ös telefonszámon. :)

Vadalarm Villanypásztor Csoport
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.