Vadalarm Végleges eredmény: ezek a megyék lettek a legvadkárosabbak 2018-ban - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Villanypásztor
Napelem
Szakértői blog
Rólunk
Szállítás
Visszaküldési politika
Fiókod

Végleges eredmény: ezek a megyék lettek a legvadkárosabbak 2018-ban

Mint arról te is értesülhettél, pár hónapja indítottuk útjára kérdőívünket, melyben az idei vadkár megoszlását igyekeztünk felbecsülni (még az Agroinformon is találkozhattál vele). Ezt a felmérést zártuk le a napokban, és foglaltuk össze aktuális cikkünkben.

A vadkárokért leginkább felelős négy állatfaj (az őz, a nyúl, a szarvas és a vaddisznó) által okozott károk előfordulására voltunk kíváncsiak. Az alábbi ábrán ezek egyenkénti gyakorisága látható a gazdák és vadászok bejelentései alapján, az egyes megyék népességének arányában.

A vadkár állatonkénti megoszlása

A térképekről egyértelműen leolvasható, hogy a legtöbb bejelentés a délnyugati országrészből érkezett mind a négy állatra. Ezenkívül szembetűnő, hogy az Alföldön mindegyik állat által okozott kárból kevesebbet jelentettek. Az észak-magyarországi mezőnyből egyértelműen kiemelkedik Nógrád és Heves is. A következő térkép a felmérés összesített eredményét mutatja.

Az összes vadkár megyénkénti megoszlása

Ezen is nagyon jól látszik az általános, országos kép. Legvadkárosabb megyénk idén Veszprém lett, majd ezt követi Nógrád és Baranya. Ezúton is gratulálunk (vagy inkább részvétünket fejezzük ki) e három megye lakóinak. Ha te pont ezek valamelyikében laksz, és segítségre van szükséged a vadkár megelőzésében, csak keress minket a +36307807685-ös telefonszámon. :)

Ajánlott ingyenes e-könyv

13+1 módszer a vadkár ellen

13+1 módszer a vadkár ellen

Ajánlott termék

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti vadkárodat. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Akik már minket választottak, és akiknek mi segítettünk

Időkép Egy Csepp Figyelem Velkey László Gyermekegészségügyi Központ

Partnereink

Axiál Agroker Rojaker Agroinform Magro Verkoffer Kft Vadászwebshop.hu Agrárágazat Mezőhír

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.