Vadalarm Így netezik a magyar gazda - Vadalarm blog

Árkorrekció: rágcsálóriasztónk ára 3.000 Ft-tal nő november 10-től. Szerezd be még időben a régi áron ide kattintva!

Így netezik a magyar gazda

Minden év elején, így idén is elkészítettünk egy izgalmas piackutatást, amiben szerettük volna kideríteni, mennyire digitális a magyar gazda. És elöljáróban annyit elmondhatunk, hogy nem is a mostani állapoton lepődtünk meg, sokkal inkább a brutális tempójú változáson a tavalyi évhez képest.

Nézzük először az alap adatokat. Felmérésünket egy hónapon belül közel 500 ember töltötte ki. Ők javarészt férfiak voltak.

Nemek aránya

Sajnos a korcsoportok szerinti megoszlás nagyon jól mutatja mind a gazdák, mind az egész magyar társadalom elöregedését. Persze értelmezhetjük úgy is az ábrát, hogy az idősebb gazdák egyre aktívabbak az online felületen (hisz kérdőívünket csakis online lehetett kitölteni).

Korcsoportok aránya

Na és akkor nézzük pontosan, hány gazda vallotta magát gazdának a gazdafelmérésen:

Gazdák és vadászok aránya

Látható, hogy kitöltőinknek mintegy 2/3-a űzi a gazdálkodást és/vagy a vadászatot. Az az érdekes ezen a diagramon, hogy a vadászoknak csak elenyésző része nem gazdálkodik.

Ki mekkora területen gazdálkodik

A következő ábra némiképp mást mutat, itt már csak a kitöltők negyede nyilatkozta, hogy nem gazdálkodik. Erre az eredményre mi sem számítottunk, de úgy néz ki a két diagram összevetéséből, hogy kitöltőink 11%-a nem gazda, de gazdálkodik. A legtöbben egyértelműen 10 ha alatti, illetve a 10 és 50 ha közötti földterületeken gazdálkodnak.

Mennyire online a magyar gazda

És itt jön a számunkra szívmelengető rész. Nemrég, a Vadalarm Területtervezőnk bemutatásakor már adtunk egy pirospontot, most pedig ideje kiosztanunk a másodikat, és elismernünk, hogy a magyar gazda már igenis modern gazda. Legalábbis az internetezési szokásokat elnézve biztosan: már nem éri el a 8%-ot azok aránya, akik nem néznek fel legalább naponta egyszer az internetre.

Utolsó vizsgált kérdésünk is részben ezzel kapcsolatos, és szintén nagyon egyértelmű tendenciákat jelenít meg. Kitöltőinktől azt kérdeztük, hogy mennyire szeretnek a felsorolt helyeken vásárolni.

Mennyire szeretnek internetről rendelni a gazdák

Noha az előzetes feltételezéseinket az adatok igazolták, mégis érdemes kiemelni a külföldi webshopok brutális elutasítottságát és a vérbeli digitális réteg párhuzamos megjelenését. Ugyanis meglepő módon már nem elhanyagolható azok száma, akik egyszerűen nem szeretnek bemenni a boltba, inkább megrendelik internetről, amire szükségük van. Jövőre talán már azt is megkérdezzük, hogy ki szokott chatboton keresztül vásárolni.

Köszönjük szépen minden kitöltőnek az értékes és hasznos információkat, és ezúton is gratulálunk a nyerteseknek, akik összesen 100.000 forintnyi ajándékutalvánnyal lettek gazdagabbak.

Ráadásul mivel közel félezren járultak hozzá e cikk megszületéséhez válaszaikkal, ezért úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi legjobb ajánlatunkat, a Vadalarm Megapakkot számukra is elérhetővé tesszük. (Tudod, ez az a csomag, amit péntek éjfélig 30%-os kedvezménnyel rendelhetsz meg, ha a vadaktól és a madaraktól is szeretnél az idén megvédeni növényeidet. Kattints hát ide, és nézd meg, milyen meglepetést tetünk még bele teljesen ingyen a csomagba!)

Ajánlott termék

Vadalarm mezőgazdasági napelem (50W)

Vadalarm mezőgazdasági napelem (50W)

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Mennyivel süt kevesebbet télen a Nap, mint nyáron?

Ha valaki napelem, vagy napelemes termék használatán gondolkodik, természetes, hogy ez a kérdés előbb vagy utóbb megfogalmazódik a fejében. Írásunkban körüljárjuk, hogy az évszakok változása mennyire van hatással a napelemek teljesítményére.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak
Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.