Vadalarm Mit tegyél, ha valami kaparászik a tetőtérben? - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Garanciáink
Szakértői blog
Légy viszonteladó!
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU SK PL AT DE EN FR RO
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Mit tegyél, ha valami kaparászik a tetőtérben?

Ha valaki fogott már meg kesztyű nélkül üveggyapotot, akkor már csak az anyag nevét olvasva is egyből szúrós érzése támad. Ugyanis ez a hőszigetelő anyag lényegében néhány mikrométer vastagságú, rugalmas üvegszálakból áll össze, melyek igen csak kellemetlen viszketést tud okozni annak, aki gondatlanul nyúl hozzá.

Miért szeretnek a rágcsálók a szigetelésbe költözni?

Gondolhatnánk, hogy ezzel a rágcsálók sincsenek másként, biztosan őket is szúrja. Ám a valóságban majdhogynem imádnak hozzádörgölőzni a kis betolakodók. Noha nem jókedvükben teszik ezt, hanem mert fáznak. Így teljesen érthető, hogy ügyfelek hada keres meg minket hasonló problémával, különösen a téli időszakban. Sajnos azonban sokan azt gondolják (tévesen), hogy a szobába kihelyezett csodakütyüvel meg lehet oldani a problémát.

Mi lennénk a legboldogabbak, ha ez így lenne, hisz akkor a használati útmutató sem kellene mellé, és nem is lennének ügyfélkérdések. Ám vannak. Lássuk hát, mit tehetsz, ha a te egereidet sem böki az üveggyapot. Kezdjük is mindjárt egy rossz hírrel: ami a hőt szigeteli, az az esetek többségében a hangot is elnyeli. Így mindenképpen le kell szögeznünk, hogy pontosan abba a légtérbe kell kihelyezni a rágcsálóriasztót, ahol jó eséllyel a vendég állat legalább naponta megfordul.

Ne aggódj, nem kell feltépned a tetőszigetelést, és mögé raknod. Viszont nem győzzük hangsúlyozni, hogy a rágcsálók eltüntetésének első lépése a felderítés. Ezt te sem fogod megúszni, ne is mentegetőzz. Először is meg kell keresned azt a pontot, ahol bejönnek. Mielőtt még azt mondanád, hogy nem látszik: akkor nem is lennének ott. Lennie kell egy nyílásnak a tetőszerkezet alatt, vagy egy járatnak a szigetelésben.

Ezt a pontot kell megkeresned, és ezzel szembe úgy kihelyezned a Vadalarm rágcsálóriasztók valamelyikét, hogy az állatok akkor találkozzanak a hangjával, amikor a házba befele jönnek (tehát kifelé fordítanod).

 

Mindig gondolkodj logikusan

Egy másik tévhit, ami sokak fejében él, az az, hogy az egerek csak úgy el tudnak tűnni. Sokszor azt gondolják tévesen, hogy csak ki kell helyezni egy ultrahangos készüléket, és az állatok elpárolognak. Ez nyilvánvalóan nem így van, mégsem gondol bele senki, hogy hagyni kell lehetőséget az állatnak arra, hogy kimenjen. Ha nem teszed, akkor csak rontasz a helyzeten, ugyanis a hangtól csak még kétségbeesettebben próbál távolodni, és még az is előfordulhat, hogy beljebb riasztod, és nem kijjebb.

Persze a legjobb, ha pont azon a nyíláson tud távozni a jövevény, ahol érkezett. Ezért aztán a rágcsálóriasztót mindig ezzel a nyílással szembe helyezd ki, természetesen hangszóróját a nyílás felé fordítva. Ha kérdésed van a kihelyezéssel kapcsolatban, keresd ügyfélszolgálatunkat a +36307807685-ös telefonszámon, vagy az info@vadalarm.hu e-mail címen.

Egér a kövek közt

Még néhány javaslat

Ha ezekkel megvagy, akkor már majdnem el is készültél. A kihelyezéshez még vedd figyelembe az alábbiakat: mindig egy falhoz rakd a rágcsálóriasztót, hogy ne tudjanak az állatok mögé menni (hisz ott nem fogják hallani a hangját). Természetesen tudjuk, hogy minden ház más, ezért nem tudunk annál konkrétabbat mondani, hogy a kihelyezéskor a rágcsálóval egy légtérbe kell kihelyezned az eszközt is. Ez talán akkor a legkomplikáltabb, ha beépített tetőtered van. Ilyenkor sajnos találnod kell rá lehetőséget, hogy pl. egy szerelőnyíláson keresztül helyezd be a riasztót a fal mögé.

Bónusz tipp azoknak, akiknél végképp esélytelen a kihelyezés úgy, hogy ne fogja le semmi a hangot: rágcsálóriasztónk noha nem vízálló, de kirakhatod kültérre is. Mindössze arra figyelj, hogy tető alatt legyen, így például megteheted, hogy a tető kilógó része alá helyezed ki, oda, ahol bejönnek a rágcsálók. A lényeg, hogy a közvetlen ráverődő esőtől megvédd.

Végezetül pedig szeretnénk még egyszer hangsúlyozni, hogy nem csodaszert árulunk. Nem a tökéletes megoldást adjuk, csak a legjobbat, amit tudunk. Az ultrahangos rágcsálóriasztásnak ugyanúgy megvannak a korlátai, mint a többi módszernek, mégis ez az egyetlen olyan megoldás, ami nem termel sem tetemet, sem szagot, és nem hagy maga után elpusztult kiscicákat és penészedő sajtdarabokat. Ha úgy tetszik a rágcsálóriasztó a legdiszkrétebb megoldás a rágcsálók okozta problémára.

Ha ezek után úgy döntesz, hogy kipróbálod, kattints ide, és válaszd ki a neked való típust.

Vadalarm Villanypásztor Csoport
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Európa szerte népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő felhasználók körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Hirdetéseink személyreszabásához és a legjobb szolgáltatás érdekében weboldalunk sütiket használ. Tájékoztatónkat itt éred el.