Vadalarm Hogyan riasszuk el a gipszkarton mögé költözött rágcsálókat? - Vadalarm blog

10.000 Ft kedvezmény 2 üveg borért vagy 1 üveg pálinkáért cserébe: kattints a részletekért!

Hogyan riasszuk el a gipszkarton mögé költözött rágcsálókat?

Amikor felkerestek minket azzal a gyakori problémával, hogy valami kaparászik a plafon felett, sajnos nem is hinnétek, milyen összetett esettel álltok szemben. Azt azért mégsem mondanám, hogy reménytelen a helyzet. Lássuk, mit lehet tenni ilyenkor!

Első és legfontosabb szabály az ultrahanggal történő riasztáskor, hogy az bizony nem megy át a falon. (Ahogy a szag és fény alapú módszerek hatása, a méreg és a csapda sem.) Ezért kritikusan fontos, hogy a lehető legnagyobb egybefüggő teret kell vele lefedned. És pontosan ez az a taktika, amit a gipszkarton mögötti vagy feletti terekbe férkőzött rágcsálókkal szemben nem tudsz bevetni.
Azért mégsem vagy teljesen tehetetlen, csak gondolkozz egy picit rágcsálóaggyal.

Mert ha Te sem diót tárolsz a gipszkartonba ágyazva, akkor bizony annak a rágcsálónak ki kell jönnie enni. És ilyenkor lehet elcsípni. Korábban már írtunk róla, hogy nagyon fontos kiismerned az útvonalat, amin keresztül jött. Ez ilyen esetben is a probléma megoldásának alapját képezi, mert a hívatlan vendégek általában ugyanazon a jól megszokott útvonalon mozognak ki-be, ahol egyszer bejutottak.

Szóval összefoglalva a gipszkarton mögé vagy fölé költözött rágcsálók ellen a következőket tudod tenni:

  • Megkeresed, hogy hol jutottak be. Általában ez egy külső oldali vagy padlás felőli nyílás, amit nem ők rágnak ki maguknak, hanem egyéb úton keletkezik.
  • Eldöntöd, hogy milyen módszert fogsz alkalmazni ellenük. Ha minket kérdezel, az ultrahangos és csapdás módszer kombinációja a legjobb ilyenkor. 
  • Úgy helyezd ki a kiválasztott rágcsálók elleni eszközt, hogy a rágcsálók akkor találkozzanak vele, mikor élelemért indulnak. Úgy állítsd be a riasztót, hogy az a nyílás közelében legyen és kifelé nézzen. Ha csapdát is használsz, akkor azt vele szembe pár méterre helyezd ki.

+1 tipp: ha semmiképpen sem a mi barátságos rágcsálóriasztónkra esik a választásod, hanem egy sokkal morbidabb egércsapdára, akkor sem fogunk megharagudni rád. De ha mérget teszel ki, azzal mindenképp számolj, hogy ha kis barátunk befele jövet fogyasztja el, könnyen lehet, hogy a gipszkartonból már csak kőműveskalapáccsal szeded ki a tetemét.

Ajánlott termék

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Rágcsálóriasztás vagy rágcsálóirtás?

Szerinted melyiket érdemes használni? Vajon melyiktől várhatunk tartós megoldást? Ha szeretnéd megtudni a választ ezekre a kérdésekre, mert már téged is nagyon bosszantanak a rágcsálók, akkor olvasd el írásunkat.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak
Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.