Vadalarm

A madarak nem csak az ólomtól félnek

Vadalarm Duo napelemes madárriasztó
Mennyiségi kedvezmény:
3 db-tól: -2.000 Ft kedvezmény/db
6 db-tól: -4.000 Ft kedvezmény/db
10 db-tól: -6.000 Ft kedvezmény/db
Állatbarát és hatékony

Hiszünk benne, hogy az állatok és az emberek képesek egymás mellett békében élni. És ehhez egy kiváló eszközként tekintünk a technológiára. Nálunk nem csak duma az állatok védelme és a hatékonyság. Mivel termékeinket nem csak forgalmazzuk, de magunk fejlesztjük és gyártjuk is, ezért minden paraméterre ráhatásunk van. Ezeket szem előtt tartva fejlesztettük ki ügyfélvisszajelzések tömkelege alapján a madárriasztóinkat.

Így lett a Vadalarm Duo:

  • 1-1,5 ha védelmére alkalmas
  • lopás ellen biztosítható
  • terepmintával környezetébe beolvadó
  • napelemével önellátó és gondozásmentes
Bruttó ár: 49990 Ft/db
Cikkszám: VAD002

Készletinformáció: 50 db raktáron


1

Mennyit kérsz?


2

Szeretnéd konnektorból is tölteni?

3

Szeretnéd lopás ellen biztosítani?


Így működik a madárriasztónk

Sosem állunk le a fejlesztéssel!

Ez a videó ugyan 2020-ban készült, de magad is láthatod, mennyit változott azóta termékünk. És nem csak a burkolata, de a teljes belső felépítése is megújult azóta. Képzeld el, mit tudhat ma, ha a videó készítésekor is ilyen hatékony volt már!

Először is tisztázzunk valami fontosat

Biztos jó ideje keresel megoldást problémádra, melyet a madarak okoznak azzal, hogy kicsipegetik a vetést, még rosszabb esetben pedig teljesen learatják helyetted a termést. Ha olvasod szakértői blogunkat, akkor biztosan tudod, hogy a madarak hallása pont olyan rossz, mint az embereké (esetenként még rosszabb). Ezért az általunk kifejlesztett Vadalarm ultrahangos vadriasztó nem is alkalmas riasztásukra, és ha bárhol az interneten olvasod is, hogy "ultrahangos madárriasztó", menekülj onnan. A madarakra nem hat az ultrahang.

Mivel lehet egyáltalán madarakat riasztani?

Mi is sokat gondolkodtunk ezen a kérdésen. Első ötletünk hasonló volt, mint a hazánkban oly' elterjedt gázágyúk hangja. Ám amint körbekérdeztünk, világossá vált, hogy alapvetően a madarak nem félnek a durranásoktól. Belegondolva ez érthető is, hiszen amelyik madár találkozik puskagolyóval, az már nem tanulja meg, hogy a hangjától félni kell, és nem is mondja el társainak. Ezért jutottunk végül arra a következtetésre, hogy mindenképpen olyan hangot kell bevetnünk, amitől biztosan félnek. Ezért döntöttünk amellett, hogy természetes ellenségek hangjával kell elriasztanunk a kártevő madarakat. A Vadalarm Duo Madárriasztó fejlesztése során sok különböző hangot teszteltünk le, amikből végül összeválogattuk a legjobbakat. A legújabb verzióban már ölyv, sólyom, sas és vércse támadó hangját, illetve a seregélyek vészjelző hangját adja ki magából.

Hallgass bele madárriasztónk hangjába:

Nem vagy benne biztos, hogy nálad működne-e? Vagy egyéb kérdésed van?

Mitől intelligens madárriasztónk?

A Vadalarm Duo Madárriasztó belső vezérléséért egy mikrovezérlős áramkör felel. Elég annyit tudnod a működéséről, hogy a hangszórók bizonyos időközönkénti megszólaltatásán felül még monitorozza saját és környezetet állapotát is. Ha például nagyon lemerülne az akkumulátora, elkezd spórolni az energiával, így ritkábban szólal meg. (Ezért is nagyon fontos, hogy napfényes helyre tedd.) Emellett arra is ügyel, hogy sötétedés után kikapcsolja magát, másnap reggel a kelő nappal pedig ő is újra feléled.

Ügyfeleink elismerő véleményei
Nézd meg 3D-ben, mielőtt megveszed!
Hogyan működik a Vadalarm Duo Madárriasztó?

Persze, mindenki erre kíváncsi. Működése lényegében ultrahangos vadriasztónknál már bevezetett szakaszos üzemelésen és vadászó madarak hangjának utánzásán alapszik. Bizonyos időközönként a benne lévő elektronika a hazánkban riasztandó madarak természetes ellenségének hangját játssza le a beépített hangszóró segítségével. Ettől a hangtól a táplálékláncban és a madarak hierarchiájában alacsonyabb helyet elfoglaló magevő madarak megriadnak és elrepülnek. Emellett kifejezetten a seregélyekre építettük be az egyik megszólaló hangrészletet, mely a seregélyek vészjelző hangjával igyekszik jelezni a többi madárnak, hogy nem érdemes az adott helyre jönniük.

80-80 méter hatótáv

Li-ion akku

Napelemes töltés

Időjárás álló kivitel

Milyen madarak ellen hatásos madárriasztónk?

A rövid válasz erre a kérdésre, hogy minden olyan madár ellen jó eredményeket tudsz vele elérni, aminek természetes ellensége az ölyv, a sólyom, a sas és a vércse. A tapasztalat azt mutatja, hogy egy madár minél inkább természetes körülmények között él, annál nagyobb hatékonysággal lehet ellene védekezni. Termékünket vadkacsákra, szarkákra, seregélyekre, varjakra, galambokra, és ezek rokonaira, sőt néhol hörcsögökre és egerekre is sikerrel alkalmazták már ügyfeleink. Fontos kiemelni, hogy a galambok elriasztására csak akkor alkalmas, ha azok nincsenek hozzászokva az állandó zajhoz és az ember jelenlétéhez. Sajnos az a galamb, ami a busz elől sem mindig repül fel, a természetes ellenségeit még hírből sem ismeri, így a hangjára sem fog reagálni. Emellett tapasztalatunk szerint még a kormoránokat is elég nehéz elriasztani. Termékünket elsősorban külterületekre ajánljuk: szántóföldekre, szőlőkbe és gyümölcsöskertekbe. (Meg persze azért, mert a hangja zavarhatja a szomszédokat. :)

Szeretnéd tudni, kiktől vásárolsz?

Elhivatott technológia rajongók vagyunk, akik a gazdák életét szeretnék megkönnyíteni.

Azért dolgozunk, hogy a gazdálkodókat elrepítsük a jövőbe. Minden nap legalább 1 órát tanulással és kísérletezéssel töltünk azért, hogy neked ne kelljen. Így biztos lehetsz benne, hogy tőlünk csak olyan megoldásokat fogsz kapni, amik megkönnyítik életedet. Nézd meg a velünk készült interjút, ha szeretnél minket jobban megismerni!

Ismerd meg a részleteket!
Vadalarm Duo Madárriasztó
Teljes vízhatlanság
A kapcsológomb a burkolat egyik gyenge pontja is lehetne, azonban a Vadalarm Duo Madárriasztó oldalán található kapcsoló azonban még a vízbe merülést is simán kibírja. Egy kis eső nem fog megártani neki.
Vadalarm Duo Madárriasztó
Könnyen szerelhető rögzítés
A Vadalarm Duo Madárriasztó az alján lévő rögzítővas segítségével helyezhető ki bármely alkalmas helyre. Neked csak arra kell figyelned, hogy napfényt kapjon, és ne takarják le a növények se a napelemet, se a hangszórókat.
Vadalarm Duo Madárriasztó
Energia a napból
A készülék energiaellátását egy 3 W-os napelem biztosítja. Ez a teljesítmény lehetővé teszi, hogy a Vadalarm Duo borús időben is akár 10 napon keresztül üzemeljen.
Vadalarm Duo Madárriasztó
2 védett membránhangszóró
A kb. 70 méteres hatótávolságot nem is egy, hanem egyből kettő membránhangszóró, két irányba is garantálja. Ezek természetesen az időjárás viszontagságai ellen is fel vannak készítve, és fémrács védi őket.

Pénzvisszafizetési garancia

Ha bármely tőlünk vásárolt termékeddel problémád van, visszaküldheted számunkra 14 napon belül. A fenti menüben olvashatod részletesen visszaküldési politikánkat.

Gyors és ingyenes szállítás Vadalarm termékekre

Amennyiben munkanapon délelőtt rendelsz egy egyszerűbb csomagot, másnap már jó eséllyel kézhez is veheted azt. Ez gyakran kevesebb, mint 24 óra.

Ügyfelek ezrei által kedvelt márka

A Vadalarm termékek bevezetésüktől fogva nagy népszerűségnek örvendenek, mert egyszerű kialakításuknak köszönhetően könnyen telepíthetők.

Biztonságos fizetés

Fizess a hazai Barion szolgáltatókon keresztül! Ennél biztonságosabb fizetési mód nem létezik.

Utánvét

Ha ezt választod, egy perc alatt elmentjük adataidat, a futárnak fizetsz átvételkor, és hamarabb kapod meg csomagodat.

100% magyar termék

A Vadalarm márka termékei 100%-ban magyarok. Magyar ötletből magyar fejlesztők fejlesztik és magyar üzemben szerelik össze az összes terméket.
Teljesen gondozásmentes konstrukció

Ahogy minden termékünk esetében, itt is arra törekedtünk, hogy a lehető legkevesebb gondozást igényelje a madárriasztó. Akkumulátora hosszú élettartamú és nagy kapacitású, melyet a tetején található napelem tölt fel, hogy borús időben is működhessen. Burkolata vízhatlan, így garantáltan nem fog beázni.

A legjobbat a végére hagytuk: Lopásbiztosítás

Tudjuk, hogy nagyon sokan félnek a vad- és madárriasztók eltulajdonításától. Ezért vezettük be 2016 tavaszán biztosításunkat, a Lopásbiztosítást. Ennek lényege, hogy madárriasztónk esetében bruttó 6.000 forintért vállaljuk, hogy amennyiben ellopják eszközödet, küldünk helyette egy újat, teljesen ingyen. Ehhez csak bejelentést kell tenned a lopásról a rendőrségen, és eljuttatnod hozzánk a jegyzőkönyv fénymásolatát.

Három lépésben telepíthető

A Vadalarm Duo Madárriasztó telepítése rendkívül egyszerű:

1Szúrj le egy fa oszlopot stabilan úgy, hogy legalább 20 centis része legyen a földben.

2A Vadalarm Duo alján lévő rögzítő segítségével rögzítsd úgy a Madárriasztót, hogy a védendő növények felett legyen minimum 5-20 centiméterrel, a hangszórók pedig a madarak várható érkezési irányába nézzenek, és természetesen a napelem legyen felül.

3Kapcsold be a doboz alján található főkapcsolót. Ekkor ha fény felé tartod, néhány másodpercen belül feléled (vigyázz hangos), majd a madárhangok lejátszása után kikapcsol egy időre. A következő bekapcsolás ideje nagyban függ attól, hogy mennyire van feltöltve az akkumulátora.

Gyakori kérdéseitek

Rettegsz a varjúseregtől?

Az ősszel elvetett búzaszemeket az időjárás zordabbá válásával más élelem hiányában szívesen kaparják ki a varjak, seregélyek. Többé nincs mitől félned. Madárriasztónk a megtévesztés módszerével riasztja el a madarakat, megmentve vetésedet az általuk okozott kártól.

Félsz, hogy ellopják?

Pontosan erre találtuk ki a Lopásbiztosítást, amit saját belátásod szerint kérhetsz madárriasztódhoz, 6.000 forintért.

Félsz, hogy megszokják?

Nem fogják, mert természetes hangokat ad ki, amiktől reflex-szerűen ijednek meg a madarak. Az oly' sok gyártó által használt monoton mesterséges durrogtatásnál ez sokkal hatékonyabb!

Túl drágának találod?

A több 100.000 forintért kapható gázágyúknál ez lényegesen olcsóbb, és hatékonyabb megoldás. Nem beszélve arról, hogy itt nem kell kinthagynod mellé egy gázpalackot.

Ti mondtátok
Kissné Katalin
Nyíradony
Felénk a verebek okoztak problémát. Folyamatosan odapiszkítottak mindenhova. Mióta a férjem megrendelte a Vadalarm Duo Madárriasztót, végre nem terasztakarítással kell kezdenem a napot.
Korábban nagyon sok szőlőnk ment kárba a seregélyek miatt. De mióta a Vadalarm Duo Madárriasztót használom, a saját szememmel látom, hogy ahol hallják a hangját, nem szállnak le a madarak.
Németh András
Bodrogkeresztúr
Halász Antal
Mór
Családi gazdaság vagyunk, és a legfontosabb profilunk a gyümölcstermesztés. Régóta kerestük a megoldást, hogy az alacsony felvásárlási árak mellett legalább a madarakkal ne kelljen küzdenünk. Úgy érzem, megtaláltuk.
Műszaki paraméterek
Magasság 150mm
Szélesség 160 mm
Hosszúság 160 mm
Tömeg 0,8 kg
Hatótávolság a hangszórók irányában 2 x 50-80 méter
Riasztási frekvencia 2-18 kHz
Riasztási idő 10-40 másodperc
Riasztási időköz 4-16 perc (töltöttség függő)
Üzemidő borús időben 4-10 nap
Rögzítés a doboz alján lévő rögzítési pontokon
Akkumulátor kapacitás 3350 mAh Li-ion
Napelem teljesítmény 3 W
Burkolat tömítettsége IP65
Üzemi hőmérséklet -15 - 50°C

Termékeink az európai úniós környezetvédelmi előírásoknak megfelelően nem tartalmaznak a környezetre káros anyagokat és CE minősítéssel vannak ellátva.

A Vadalarm márkanév a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által bejegyzett védjegy oltalom alatt áll. Tehát ha Vadalarm logóval ellátott terméket veszel, biztos lehetsz eredetiségében.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.