Vadalarm Vadalarm Napelem kalkulátor

Árkorrekció: rágcsálóriasztónk ára 3.000 Ft-tal nő november 10-től. Szerezd be még időben a régi áron ide kattintva!

A világ legegyszerűbb tervezőprogramja napelem méretezéséhez

Vadalarm energiaigény kalkulátor

Ismerős a következő szituáció? Beugrasz a közeli áruházba, egy villanykörtéért, aztán odaérsz a műszaki osztályhoz és már fel is ment benned a pumpa, mert meglátod, hogy ezer féle típus közül kell kiválasztanod azt az egyet, ami jó lesz a konyhába. Valami hasonlót érezhet az is, aki manapság kisteljesítményű napelemes rendszert szeretne összeállítani. A tervezés ott kezdődik, hogy ki kell találnod, mekkora teljesítményre van szükséged. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani neked. Szánj rá néhány percet kalkulátorunkra, és máris tisztában fogsz látni.

Fontos tudnod ugyanakkor hogy célunk alapvetően a kisteljesítményű napelemes rendszerek népszerűsítése. Így kalkulátorunk akkor való kifejezetten neked, ha nem egy egész lakóházat szeretnél rákötni a napelemre, hanem olyan helyen szeretnél kis méretű fogyasztókat üzemeltetni, ahol egyébként nem áll rendelkezésre hálózati áram. Pl: LED-es világítás, rádió, TV, megfigyelő kamera, sörhűtő, WiFi router

Mire lehet használni a kisteljesítményű napelemeket?

Energiaéhes világunkban azt gondolhatnád, hogy mindenhez óriási napelemtáblákra van szükség. Pedig ez távolról sincs így, gondolj csak a napelemes kertilámpákra, telefontöltőkre vagy szökőkutakra. Ezek mindössze pár Wattos fogyasztással rendelkeznek, melyekből egy kisteljesítményű napelem panellel könnyen megtáplálhatsz. Mutatunk is néhány példát!

Elektromos kerítések

Egy átlagos méretű és kialakítású kerítés fogyasztása 8-15W. Így amellett, hogy napelemünk ellátja árammal a villanypásztort, bőven marad szuflája a hozzákapcsolt akkumulátor feltöltésére is.

Biztonsági rendszerek, kamerák

Biztonsági kamerákat és jelzőrendszereket általában olyan telephelyeken alkalmaznak, ahol éjszaka nincs emberi felügyelet, sőt manapság már öntözőrendszerekre is telepítenek kamerákat. Az ilyen rendszerek fogyasztása sem haladja meg az 8-15 Wattot.

Konténerek, lakókocsik áramellátása

Akár sátorozásra, akár csak egy településen kívüli munkanapra gondolsz, mindegyik esetben bosszantó tud lenni, ha nem tudsz valahonnan gyorsan áramot szerezni telefonod feltöltéséhez. Az ilyen helyzetekben életmentő tud lenni egy napelem.

Végül de nem utolsó sorban..

Munka mellé vagy meccsnézéshez egyformán jól esik egy kis hűsítő ital. A szivargyújtóról működő hűtőtáskák áramellátása mellett egy kisebb napelemtábla teljesítményéből még simán jut áram egy kistévének is.

Mit szeretnél üzemeltetni?
Fogyasztó Fogyasztása (W) Üzemóra naponta


Ha minden olyan fogyasztódat hozzáadtad, amiket a napelemről szeretnél üzemeltetni, akkor nincs más dolgod, mint a Kalkuláció indítása gombra kattintani.


Eredmények

Számításaink alapján a megadott eszközök összes fogyasztása egy nap 0 Wh. Azzal számolva, hogy átlagosan naponta kb 10 órát süt a Nap, neked egy 0 Wattos napelem lenne az ideális.

Ajánlott termék

Vadalarm Mezőgazdasági Napelem

Napelemszettünket kifejezetten azért fejlesztettük ki, hogy soha többé ne kelljen akkumulátort cipelned. Azok számára tökéletes megoldás, akiknek nem áll rendelkezésére hálózati áram, de nem szeretnének akkora fogyasztókat üzemeltetni, amiért megéri kiépíteni a hálózatot. Jelenleg 50 Wattos teljesítménnyel tudod megrendelni, és egy darab vezetéket sem kell már neked bekötnöd, készre szereljük és elektronikával együtt postázzuk. Kattints a részletekért!

Tovább a termékhez

Segíthetünk a továbbiakban is?

Akkor maradjunk kapcsolatban!

Amennyiben kalkulátorunkat hasznosnak találtad, szívesen segítünk neked a jövőben is napelemes kérdésekben. Sőt, ha most iratkozol fel, elküldjük neked a "Napenergia a mezőgazdaságban" című, manapság különösen aktuális e-könyvünket. Add meg e-mail címedet és keresztnevedet az alábbi mezőkbe, és már tiéd is a könyv, ami segít Neked saját kisteljesítményű napelemrendszered összeállításában. Adataidat titkosítva tároljuk, és soha nem küldünk spamet. Adatvédelmi szabályzatunkat itt olvashatod.


Nem találtál meg minden információt? Kérdésed van?

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak
Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.