Vadalarm Az 5 leggyengébb vadriasztási módszer - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Szakértői blog
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN

Koronainfó: a kiszállítások továbbra is zökkenőmentesek. Intézkedéseinkről itt olvashatsz

Az 5 leggyengébb vadriasztási módszer

Ha az embernek problémája akad, általában szeretné a lehető legolcsóbban megoldani azt. Ez talán néha sikerül is, de azt hiszem nem mondok nagy újdonságot azzal, hogy az esetek többségében sajnos beigazolódik a statisztika: az olcsó módszer bizony csak félmegoldást szül.

Kezdjük is a legrosszabbak közül is a legjobbal, a vegyszerrel. Az általunk általában vizsgált 13-15 módszer közül a ranglistán hátulról az ötödik helyen helyezkednek el a különböző vegyszeres megoldások. És hangsúlyoznom kell, hogy ez nem is csak a mi véleményünk: vásárlóink legalább 1/3-a próbált már vegyszeres megoldással védekezni a vadkár ellen, mielőtt hozzánk fordult volna. Ezeket a szereket általában különböző ampullákban, vagy átitatott rongyok formájában kell kihelyezni, azonban hatásuk nem tart tovább egy hétnél. A korrektség kedvéért meg kell említeni, hogy régebben forgalomban voltak olyan anyagok, melyek tovább kifejtették hatásukat, de ezeket mérgező jellegük miatt betiltották.

Rémzsinór - Az egyik legrosszabb módszer vadak ellen

A hatékonysági sorban eggyel ezalatt áll néhány aktív fényjelző módszer. Ezek lényegében elektromos árammal keltenek lehetőleg erős fényvillanásokat. Hatékonyságuk persze nagyban múlik azon, hogy milyen helyre helyezzük ki. Azonban nagy hátrányok gyors megszokhatóságuk mellett az emberi kártevők által való láthatóságuk, hiszen messziről észrevehetőek, így sajnos könnyen eltulajdonítják őket.

A hatékonysági verseny fordított bronzérmesei az olyan vegyi hatású megoldások, melyek természetes anyagokon alapulnak. Persze ezek költsége elhanyagolható, hisz emberi ruhadarabokkal és hajjal elég nehéz például vaddisznókat távol tartani. Ennek oka, hogy nagyon könnyen megszokhatóak, és vegyi koncentrációjuk eléggé alacsony.

Utolsó előtti helyezettünk a mechanikai hangkeltő módszerek családja. Sajnos ezek hatékonysága elenyésző, ugyanis egy vaddisznó aligha fog megijedni egy zörgő sörös doboztól. 

Házi statisztikáink szerint felállított sorunk végén kullognak az optikai alapú módszerek. Sajnos nagyon gyakran előfordul mégis, hogy néhány gazda komolyan úgy gondolja, néhány kifeszített és kifordított chipses zacskó el fog riasztani akár csak egy félénk nyuszit is. 

Feltételezem, mindenki le tudja magának vonni a kellő tanulságot, és képes belátni, hogy sajnos az ősi mondás, miszerint "olcsó húsnak híg a leve" továbbra is igaz. Persze nem állítom, hogy a legjobb döntés egyből rohanni webshopunkba, és egyből megvásárolni ultrahangos vadriasztónkat. Mindenki mérlegelje magának az aktuális helyzetben legjobb megoldást. Ehhez jó segítséget nyújt "Vadkár elhárítási szaktanulmányunk", melyet minden egyes feliratkozónknak egyből elküldünk e-mailben. (Feliratkozni pedig oldalunk alján tudsz.)

Reméljük sikerült akár csak egy kis mennyiségű újdonságot is mondanunk számodra, és írásunkkal hozzájárulnunk ahhoz, hogy nagyobb termést arass az év végén! 

Ezt olvastad már?

Vadász vagy Vadalarm?

Szerinted a Vadalarm, vagy a vadász a legjobb megoldás a vadkárra? Cikkünkből megtudhatod, mit gondolunk a kérdésről!

Ajánlott termék

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti vadkárodat. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak
Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.