Vadalarm A mostani eső akkor aranyat ért, vagy nem? - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

A mostani eső akkor aranyat ért, vagy nem?

Az időjárási viszonyok nem kímélik a gazdákat idén. A múlthónapban a nagy meleg és szárazság nehezítette az agrárium életét, a júniusi hónapban pedig Medárd sújtott le a földekre. Azért mindannyian reméljük, hogy a Június 8-ai esőzés ellenére nem tartja be Medárd a 40 napos ígéretét. Szokták mondani: „Az embernek semmi nem elég jó, ha esik az eső akkor az a baj, ha süt a nap akkor az a baj.” Ez tényleg igaz, de a gazdák esetében nem holmi szeszélyről van szó, hanem jelentős problémáról. A szélsőséges időjárás következtében ugyanis tekintélyes anyagi károkkal számolhatnak a gazdák. Negatív vagy pozitív hatása volt a mostani esős heteknek? Nézzünk pár tényezőt mindkét álláspontra, a negatív és a pozitív áláspontra is.

Negatív hatás

A párás, csapadékos, 20 fok körüli időjárás a gombás betegségek terjedésének a melegágya. Tehát az utóbbi hónap időjárása kedvezett a gombabetegségek terjedésének. A gombabetegségek elterjedése miatt pedig kiemelt figyelmet kéne fordítani a gazdáknak a növényvédelemre, de ebben a sok csapadék miatt fellazult saras talaj nem segítség.   A növényvédelmi munkák elvégzése rendkívül nehéz, mert a mezőgazdasági gépek nehezen tudnak közlekedni a szántóföldeken. Az átázott talajon nem csak elakadnak a mezőgazdasági nagygépek, hanem jelentős taposási kárt is okoznak.

A tavaszi vetésű növények, például a kukorica és a napraforgó gyomirtása is elkélne már, de a növények gyorsan fejlődnek a sok eső miatt, így kinőnek a gyomirthatósági lehetőségükből. Ezeken kívül az esőzések a szálastakarmányok betakarítását is akadályozta, többek között a lucernáét és a szénáét.

sar.jpg

Fellazult termőföld

Pozitív hatás

A vadak nagyobb valószínűséggel találnak vízforrást, ugyanis a lehullott eső az erdőkben, mezőkön tócsák formájában összegyűlt és a kisebb nagyobb erdei patakokat is felöltötte. Mindezek következtében pedig nem tarolják le a nedvesség tartalmuk miatt a növényeket.

Szintén pozitív hatás, hogy az őszi kalászosok és a repce az érés egy azon fázisában járnak, ahol a csapadék a szemek fejlődésére jótékony hatással volt, főleg az aszályos időszak után.

A tavasszal elvetett növények számára azonban most már a melegre lenne szükség, a csapadék egyelőre elegendő volt. Az időjárás és pedig úgy néz ki, pozitív időszakot hoz a gazdák számára, reméljük, hogy ez be is teljesül. 

vaddiszno.jpg

Vaddisznó

Mindezek természetesen a piacra is hatással vannak, az pedig közvetlen a vásárlók pénztárcájára. A most megnövekedett károk és munkálatok elcsúszása feltételezhetően érződni fog majd a boltok polcain lévő termékeknél is.

Ajánlott termék

Vadalarm Plus villanypásztor

Vadalarm Plus villanypásztor

A Vadalarm Plus okos villanypásztor lehetővé teszi számodra, hogy készüléked erősségét okostelefonodról tudd vezérelni. A készülék megbízható működéséről ráadásul a kijelzőn és a visszajelző LED-eken keresztül is kapsz információt. A bővebb műszaki információkért kattints ide.

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Megújult a villanypásztorunk.

A villanypásztorunk sokkal korszerűbb, biztonságosabb és modernebb lett. Olvassátok el a változásokat, Az új termék már kapható és még a régi áron, így most különösen jól jársz, ha lecsapsz rá. Július 1-től már egy minimális áremeléssel lesz megvásárolható az új villanypásztor. Az idő lejártát a weboldalon egy visszaszámláló jelzi.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.