Vadalarm A magyar agráriumot is fenyegeti a vámháború hatása? - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Garanciáink
Szakértői blog
Légy viszonteladó!
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN FR RO
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

A magyar agráriumot is fenyegeti a vámháború hatása?

Az már senki előtt sem titok, hogy az Amerikai Egyesült államok és Kína között dúló vámháború nagyobb horderejű, mint azt korábban gondoltuk volna. A helyzetet bonyolítja, hogy bár a két állam egymásra veti ki a vámokat, ám a szerteágazó kapcsolatrendszernek köszönhetően a globális hatások sem elkerülhetőek.

Joggal találhatják aggasztónak a jelenséget a világ minden táján, hiszen ez a köztes térségekben elhelyezkedő országokra is komoly kihívásokat jelenthet. Ám mielőtt teljesen kétségbe esnénk, lássuk a tényeket, mi a helyzet a csatázó felek között!

Mi történt eddig?

Alig akad olyan ember, akihez ne jutott volna el a vámháború híre. Ám a sok esemény közepette könnyedén bele is lehet zavarodni ebbe az szövevényes konfliktusba. A kereskedelmi ellentét immáron hosszú hónapok óta zajlik a felek között.

A csatározás július elején kezdődött, amikor az amerikaiak védővámot vetettek ki 34 milliárd dollárnyi termékre. Kína azonban az elmúlt években igyekezte minél inkább függetleníteni magát az exporttól, így a válasz nem is váratott magára sokáig.

Már csak az a kérdés, hogy mi vár ránk...

Tény és való, hogy ez a háborúskodás rengeteg negatív hatást is kifejt a két állam között húzódó térségekre. A folyamatos változások ugyanis állandó ingadozásban tartják a gazdaságot. Azonban nem elhanyagolható, hogy az európai piac számára kiugró lehetőségek állhatnak majd rendelkezésre.

Azok a termékek, amelyeket mindeddig az USA-ból importáltak, most Európából kerülhetnek majd Kínába, mint például a sertéshús, amelyet eddig főként Mexikóból exportáltak, de további mezőgazdasági termékekre is megnőhet a pótlólagos kereslet. A járművekre kivetett magas vámokat azonban jelentős mértékben megérezhetik majd az európai államok is.

Habár az Európai Unió által tett ellenlépések, melyek az amerikaiakkal szemben megemelt vámokban nyilvánulnak meg, talán átmenetileg enyhíthetik a helyzetet. Ennek ellenére a kontinens országaira nézve a vámháború elkerülése volna a legcélszerűbb, hiszen a vámok miatt csökkenő javak közel sincsenek megfelelő arányban a Kína felé növekvő export értékével.

Vadalarm Villanypásztor Csoport
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.