Vadalarm Mit tegyél, ha valami kaparászik a tetőtérben? - Vadalarm blog

Árkorrekció: rágcsálóriasztónk ára 3.000 Ft-tal nő november 10-től. Szerezd be még időben a régi áron ide kattintva!

Mit tegyél, ha valami kaparászik a tetőtérben?

Ha valaki fogott már meg kesztyű nélkül üveggyapotot, akkor már csak az anyag nevét olvasva is szúrós érzése támad. Ugyanis ez a hőszigetelő anyag lényegében néhány mikrométer vastagságú, rugalmas üvegszálakból áll össze, mely igen csak kellemetlen viszketést tud okozni annak, aki gondatlanul nyúl hozzá. Gondolhatnánk, hogy ezzel a rágcsálók sincsenek másként, ám a valóságban majdhogynem imádnak hozzádörgölőzni. Napi szinten kapunk megkereséseket olyan ügyfelektől, akik azt gondolják, a szobába kihelyezett csodakütyüvel meg lehet oldani a problémát.

Mi lennénk a legboldogabbak, ha ez így lenne, hisz akkor a használati útmutató sem kellene mellé, és nem is lennének ügyfélkérdések. Ám vannak. Lássuk hát, mit tehetsz, ha a te egereidet sem böki az üveggyapot. Kezdjük is mindjárt egy rossz hírrel: ami a hőt szigeteli, az az esetek többségében a hangot is. Így mindenképpen le kell szögeznünk, hogy pontosan abba a légtérbe kell kihelyezni a rágcsálóriasztót, ahol jó eséllyel a vendég állat megfordul legalább naponta. Ne aggódj, nem kell feltépned a tetőszigetelést, és mögé beraknod. Viszont nem győzzük hangsúlyozni, hogy a rágcsálók eltűntetésének első lépése a felderítés. Ezt te sem fogod megúszni, ne is mentegetőzz. Meg kell keresned azt a pontot, ahol bejönnek. Mielőtt még azt mondanád, hogy nem látszik: akkor nem is lennének ott. Lennie kell egy nyílásnak a tetőszerkezet alatt, vagy egy járatnak a szigetelésben.

A másik tévhit, amibe sokan beleesnek, az az, hogy az egerek csak úgy el tudnak tűnni. Ez nyilvánvalóan nem így van, mégsem gondol bele senki, hogy hagyni kell lehetőséget az állatnak arra, hogy kimenjen. Ha nem teszed, akkor csak magadat szívatod. Persze a legjobb, ha pont azon a nyíláson tud távozni a jövevény, ahol érkezett. Ezért aztán a rágcsálóriasztót mindig ezzel a nyílással szembe helyezd ki, természetesen a nyílás felé fordítva.

Egér a kövek közt

Ha ezekkel megvagy, akkor már majdnem el is készültél. A kihelyezéshez még vedd figyelembe az alábbiakat: mindig egy falhoz rakd a rágcsálóriasztót, hogy ne tudjanak az állatok mögé menni (hisz ott nem fogják hallani a hangját). Természetesen tudjuk, hogy minden ház más, ezért nem tudunk annál konkrétabbat mondani, hogy a kihelyezéskor a rágcsálóval egy légtérbe kell kihelyezned az eszközt is. Ez talán akkor a legkomplikáltabb, ha beépített tetőtered van. Ilyenkor sajnos találnod kell rá lehetőséget, hogy pl. egy szerelőnyíláson keresztül helyezd be a riasztót a fal mögé.

Bónusz tipp azoknak, akiknél végképp esélytelen a kihelyezés úgy, hogy ne fogja le semmi a hangot: rágcsálóriasztónk noha nem vízálló, de kirakhatod kültérre is. Mindössze arra figyelj, hogy tető alatt legyen, így például megteheted, hogy a tető kilógó rész alá helyezed ki, oda, ahol bejönnek a rágcsálók.

Végezetül pedig szeretnénk még egyszer hangsúlyozni, hogy nem árulunk csodaszert. Nem a tökéletes megoldást adjuk, csak a legjobbat, amit tudunk. Az ultrahangos rágcsálóriasztásnak ugyanúgy megvannak a korlátai, mint a többi módszernek, mégis ez az egyetlen olyan módszer, ami nem termel sem tetemet, sem szagot, és nem hagy maga után elpusztult kiscicákat és penészedő sajtdarabokat. Ha úgy tetszik a rágcsálóriasztó a legdiszkrétebb megoldás a rágcsálók okozta problémára.

Ajánlott termék

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Mérgező lehet-e az emberre vagy háziállatokra rágcsálóirtó szer?

A házainkba beszemtelenkedő állatokat többféle módszerrel próbálhatjuk meg távol tartani. Léteznek különféle riasztóeszközök, vannak olyan eszközök, amelyekkel élve lehet elkapni őket és vannak olyanok, amelyek bizony a halálukat okozzák. Írásunkban azt nézzük meg, mi történik, ha ezt nem a kártevők eszik meg.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak
Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.