Barion Pixel A vadriasztás nyelvtana - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Szakértői blog
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN

Koronainfó: a kiszállítások továbbra is zökkenőmentesek. Intézkedéseinkről itt olvashatsz

A vadriasztás nyelvtana

Amíg tavaszi felmérésünk adatai gyűlnek, addig beszéljünk, egy kicsit a nyelvtanról. De hogy is jön ez a vadriasztáshoz? Kattints és megtudod!

Ha most neked is az általános iskolai tollbamondás jutott eszedbe, akkor ne haragudj, hogy ilyen rossz emlékeket idéztünk fel benned. Csak tudod, a Facebookon véres háború dúl követőink közt, mégpedig azon, hogy a vad szónak létezik-e többesszáma. Igen, számunkra is meglepő volt olvasni a kommenteket, és látni, hogy tényleg ekkora port kavar a kérdés. Mi ugyanis reflex-szerűen, bűntudat nélkül mondjuk azt, hogy VADAK.

Persze mi sem vagyunk tévedhetetlenek, és miután már az sokadik ügyfelünk hív fel telefonon csak azért, hogy elmondja, milyen "óriási" hibát követtünk el, feltettük magunknak a kérdést, hogy mondhatjuk-e a nyelvtani szabályok sárba tiprása nélkül, hogy vadakat riasztunk.

Tehát van-e a vad szónak többesszáma?

A kérdés megválaszolásához egy nálunk okosabb, irodalomban jártas személyt, Arany Jánost hívtuk segítségül. Ő például így ír a Toldiban: " Toldi a vadaktól így megmenekülvén, Megpihent kevéssé egy zsombékra ülvén." És alaposan tanulmányozva a Magyar Helyesírás Szabályi című alapművet is, arra jutottunk, hogy nem lőttünk mellé a szóhasználattal.

Oké, az irodalom, meg a költők mellettünk szólnak, ez egy dolog. Persze tudjuk, ez sem egy bombabiztos hivatkozási alap, hisz a Toldi már majdnem 300 éves, és Arany abban a korban élt, amikor még az olyan alapszavakat sem ismerték, mint a lájk. Ezért szeretnénk megtudni, Te is egyetértesz-e velünk és Arany Jánossal. Kiírtunk egy szavazást, ha van kedved, adj hangot véleményednek!

Kattints ide és mondd meg, szerinted hogyan kéne írni

De egyáltalán miért is olyan fontos ez nekünk? - kérdezhetnéd. Tudod azért, mert hisszük, hogy csak akkor érhetjük el célunkat, ha ezt Te is akarod. Ehhez pedig az kell, hogy egy nyelvet beszéljünk, mind képletesen, mind ténylegesen.

Ezt olvastad már?

Vadriasztó a fagyasztóban - vajon túléli?

Mostanában sokan kérdezitek, hogy vadriasztóink hogy fogják bírni a téli fagyokat. Az esős időszak beköszöntével úgy gondoltuk, ideje lenne elvégezni egy régóta dédelgetett kísérletünket: már három hete beraktunk egy Vadalrm Normal vadriasztót a fagyasztóba, és most kivettük, hogy megkérdezzük tőle, hogy tetszett neki a klíma. Szerinted mit szólt hozzá?

Ajánlott termék

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

Vadalarm Pro ultrahangos vadriasztó

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti vadkárodat. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak
Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.