Vadalarm Hogyan riasszuk el a gipszkarton mögé költözött rágcsálókat? - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Garanciáink
Szakértői blog
Légy viszonteladó!
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN FR RO
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Hogyan riasszuk el a gipszkarton mögé költözött rágcsálókat?

Amikor felkerestek minket azzal a gyakori problémával, hogy valami kaparászik a plafon felett, sajnos nem is hinnétek, milyen összetett esettel álltok szemben. Azt azért mégsem mondanánk, hogy reménytelen a helyzet. Lássuk, mit lehet tenni ilyenkor!

Nem létezik csodaszer

"A mérget sokszor nem szeretik, a csapdát kikerülik, az ultrahang meg nem megy át a falakon. Hát mit lehet így tenni?" - hangzik sokszor ügyfeleink kétségbeesett kérdése. Valóban, ezek mind reális buktatók, amik mellesleg nagyon jól mutatják, hogy nem léteznek csodamegoldások. Annak ellenére, hogy mi az állatbarát megoldások mellett tettük le voksunkat, sosem állítottuk, hogy csak a mi megoldásunk az egyetlen megoldás, de a könnyűszerkezetes falakba költöző rágcsálók ellen pont ideális.

A kellemetlen tetemek

Azért tartjuk az ultrahangos állatriasztást jó megoldásnak, mert nem keletkeznek tetemek, és nem jelent veszélyt sem emberre, sem háziállatra. A tetemek kérdése pedig a könnyűszerkezetes falak esetében kiválképp fontos, ugyanis bontás nélkül szinte lehetetlen utólag kihalászni őket. Ezért a legfontosabb az, hogy élve távozzanak a falba költözött vendégek.

Ami hőszigetel, az hangszigetel is

Ezt valószínűleg mindenki tudja, mégis kevesen gondolnak bele. Ez a fizikai tény jelenti ugyanis a legfőbb problémát ultrahanggal történő riasztás esetén. Hiszen ha elnyeli a hangot a hőszigetelő anyag, akkor nem is érdemes kihelyezni az ultrahangos eszközt. Vagy mégis?

Minden a kihelyezésen múlik

Első és legfontosabb szabály tehát az ultrahanggal történő riasztáskor ilyen esetekben, hogy nem szabad ész nélkül kirakni a szobába egy eszközt, és várni, hogy a falból elmenjenek a betolakodók. Kihelyezéskor kritikusan fontos, hogy a lehető legnagyobb egybefüggő teret kell vele lefedned, a kérdés csak az, hogy hol. Ehhez csak gondolkozz egy picit rágcsálóaggyal!

 

Mert ha Te sem diót tárolsz a gipszkartonba ágyazva, akkor bizony annak a rágcsálónak ki kell jönnie enni. És ilyenkor lehet elcsípni őket. Korábban már írtunk róla, hogy nagyon fontos kiismerned az útvonalat, amin keresztül beköltözött. Ez ilyen esetben is a probléma megoldásának alapját képezi, mert a hívatlan vendégek általában ugyanazon a jól megszokott útvonalon mozognak ki-be, ahol egyszer bejutottak. És ezt az útvonalat kell az általad választott módszerrel "betámadnod".

Amire figyelj kihelyezéskor

Szóval összefoglalva a gipszkarton mögé vagy fölé költözött rágcsálók ellen a következőket tudod tenni:

  • Keresd meg, hogy hol jutottak be. Általában ez egy külső oldali vagy padlás felőli nyílás, amit nem ők rágnak ki maguknak, hanem egyéb úton keletkezik.
  • Döntsd el, hogy milyen módszert fogsz alkalmazni ellenük. Ha minket kérdezel, az ultrahangos és csapdás módszer kombinációja a legjobb ilyenkor. 
  • Úgy helyezd ki a kiválasztott rágcsálók elleni eszközt, hogy a rágcsálók akkor találkozzanak vele, mikor élelemért indulnak. Úgy állítsd be a riasztót, hogy az a nyílás közelében legyen és kifelé nézzen. Ha csapdát is használsz, akkor azt vele szembe pár méterre helyezd ki.
  • Ha belepiszkálsz a rágcsálók életébe, arra biztosan reagálni fognak. Ezért ne csüggedj, ha elsőre nem jön be a módszer, vagy épp új útvonalat találnak. Ha elég sokáig idegesíted őket (és variálod a kihelyezést), ők fognak kiköltözni, és nem te.

+1 tipp: ha semmiképpen sem a mi barátságos rágcsálóriasztónkra esik a választásod, hanem egy sokkal morbidabb egércsapdára, akkor sem fogunk megharagudni rád. De ha mérget teszel ki, azzal mindenképp számolj, hogy ha kis barátunk befele jövet fogyasztja el, könnyen lehet, hogy a gipszkartonból már csak kőműveskalapáccsal szeded ki a tetemét.

Miért válassz Vadalarm rágcsálóriasztót?

Ahogy már korábban is említettük, mi a humánus megoldások mellett foglaltunk állást. Persze megértjük, ha te máshogy vélekedsz erről. Mindenesetre amellett, hogy állatbarát és hatékony megoldás, van még egy előnye. A csapdák és a mérgek az utántöltés miatt folyamatos munkát igényelnek. Míg az ultrahangos rágcsálóriasztónkat csak kihelyezed, bedugod, és teszi a dolgát. Ideális esetben el is felejtheted, hogy ott van. Ráadásul létezik belőle beépített akkumulátoros verzió, így az sem korlátoz be a kihelyezéskor, hogy hol találsz áramforrást. Ha megtetszett, itt tudod megrendelni.

Mindesetre bízunk benne, hogy már ezzel a cikkel is rengeteg háztartásnak segíthettünk a rágcsálómentes élethez egy lépéssel közelebb jutni!

Vadalarm Villanypásztor Csoport
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.