Vadalarm Segítsd te is a vadkár felmérését! - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Segítsd te is a vadkár felmérését!

Noha a vadkár bejelentése hivatalosan a helyi jegyzőnél történik, valószínűleg mindenki tisztában van vele, hogy még a mezőgazdasági vadkárok bejelentésének is egy jelentős része, de akár többsége is elmarad. A bürokratikus akadályok megléte és a képzett szakemberek hiánya viszont egy elég rossz kombinációt jelent. És akkor még nem is említettük a közúti vadelütések okozta károkat, és azokat az eseteket, melyek csak simán a hátsókertben történnek. Ezek nyilvánvalóan nem kerülnek bele semmilyen statisztikába.

Így hiába is kutakodik bárki hiteles statisztikai adatok után, hiszen azok legjobb esetben is csak a valós esetek felét fogják lefedni. Így jártunk mi is, amikor legutóbb vadkárral kapcsolatos statisztikai adatokat kerestünk. De persze szokásunkhoz híven mi nem hagytuk annyiban a problémát.

Elhatároztuk, hogy elkezdjük mi magunk gyűjteni a hiányzó adatokat, hogy teljesebb képet kaphassunk a hazai vadkár mértékéről. Ehhez létrehoztuk a Vadkártérkép.hu oldalt, ahol már egy ideje gyűlnek az adatok. Noha senkit nem kötelezhetünk a kitöltésre, néhány egyszerű kérdés megválaszolásával bárki hozzájárulhat a még teljesebb kép kialakításához. Így, ha te is egyetértesz az oldal céljával, akkor csak kattints ide, és jelentsd be vadkárodat.

Na és mire lehet jó egy ilyen bejelentő űrlap? Ugyan kártérítést mi természetesen nem tudunk fizetni, azonban az adatokhoz nagyon is értünk, és tudjuk, milyen értékesek. Minél többen töltik ki az űrlapot, annál pontosabb statisztikákat tudunk alkotni, amit természetesen meg fogunk osztani minden olvasónkkal, ügyfelünkkel.

Járulj hát hozzá te is a Vadkártérkép alakításához, és meséld el, mi történt nálad. Ha pedig a fejleményekre, térképekre, és statisztikákra is kíváncsi vagy, kövess minket Facebook oldalunkon, vagy iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülhess róluk, amikor elkészülnek. Addig is köszönjük segítségedet!

Ajánlott termék

Vadalarm Smart Pro

Vadalarm Smart Pro

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti a vad- és madárkárt. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Minden, amit tudni akartál a Vadveszély táblákról

Aki rendelkezik jogosítvánnyal, az erdős-bokros részeken autózva viszonylag gyakran találkozhat vadveszélyt jelző táblával. Bizonyára sokan tudják, hogy mit jelent, de kevesen vannak tisztában például azzal, hogy ki dönt a kihelyezéséről, kit terhel az ilyen útszakaszon történt vadgázolás felelőssége, és egyáltalán mire érdemes odafigyelni a tábla láttán. A tisztánlátás miatt kerestük meg nemrég a Közútkezelő kommunikációs osztályát néhány kérdéssel. Az erre kapott válaszokat most veled is megosztjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.