Vadalarm Szomjúságukban rombolnak a vadak? - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Szomjúságukban rombolnak a vadak?

A nyári szárazság nem csak a mezőgazdaságban, de az erdőgazdálkodásban dolgozók számára is komoly odafigyelést és kemény munkát igényel. A hőség és a vízhiány ilyenkor ugyanis nem csak a növényeknek, de az erdei állatoknak is megterhelő. Az idei nyár pedig közel sem a szokásos, áztató záporokról lesz emlékezetes sajnos. Ugyanis az aszály és a hajnalban is tartósan magas hőmérséklet miatt nem képződnek a vadon élő állatok számára életmentő harmatcseppek.

Ennek komoly következményei vannak, amit az állatok és bizony a vadásztársaságok is megsínylenek. Milyen élettani hatásai vannak a szárazságnak a vadakra nézve és hogyan lehet csillapítani ezeket a következményeket? Erről kérdeztünk néhány vadásztársaságot és foglaltuk össze a visszajelzéseket. Az nyilvánvaló, hogy a vadak szomjaznak és éheznek a mostani időjárási körülmények miatt. Ez miatt egyre közelebb merészkednek a lakott területekhez, ezért egyre növekszik a vadbalesetek száma, ami a vadásztársaságok helyzetét nehezíti, hiszen a felelősség egy része rajtuk van, hogy a vadakat kordában tartsák.

szarvas-1.jpg

A Deszki Gazdák Vadásztársaság a problémát egy szomorúbb oldaláról közelítette meg. A velük való telefonbeszélgetés során megtudhattuk, hogy a társasághoz közlei vízlelőhelyekből néhány már kiapadt. Ez miatt a nagyobb vadak szomjan pusztulnak. A kisebb vadaknak, például nyulaknak pedig egy távolabbi csatornából tudnak vizet merni, így őket még képesek ellátni.

A Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület Július 30-án közösségi oldalukon egy megrázó képsorozatot tett közzé, a következő szöveggel: " Sajnos az elmúlt egy hónapban sem javult a vízhelyzet a Bükk erdeiben. Továbbra is kiszáradt patakmedrek jellemzik a területet, ahol a szomjas állatok rendíthetetlenül keresik a számukra létfontosságú vizet. Érdekesség, hogy a felvételeken ismét egyre gyakoribb a vaddisznó; az utóbbi hetekben sokszor készül kép csíkos bundájú malacokról." A képsorozatot ide kattintva érheted el.

A többi vadásztársaságnak is azt tudjuk ajánlani, amit a Deszki Gazdák Vadásztársaság is csinál. Ha van rá mód, akkor vödörbe tegyenek vizet az erdők szélére, mezőkre, hogy legalább a kisebb testű vadak túlélhessék ezt a kánikulát. 

Ajánlott termék

Vadalarm Smart Duo

Vadalarm Smart Duo

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti a vad- és madárkárt. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Így hat rezsicsökkentés-csökkentése a mezőgazdaságra

Úgy hisszük, mára nincs ember, aki ne hallott volna a rezsicsökkentés módosításáról, melyet augusztus 1-től fognak bevezetni. Magyarország kormánya 2022. július 14-én tette közzé szándékát az Európában megemelkedett energiaárak növekedésével indokolva. A változás mint minden embert, természetesen a gazdákat is érinti. Mind a növénytermesztők, mind az állattenyésztők jelentős energiát használnak fel például a világításhoz, fűtéshez, hűtéshez vagy locsoláshoz és természetesen még sok más tevékenységhez is.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.