Vadalarm Így hat rezsicsökkentés-csökkentése a mezőgazdaságra - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Így hat rezsicsökkentés-csökkentése a mezőgazdaságra

Úgy hisszük, mára nincs ember, aki ne hallott volna a rezsicsökkentés módosításáról, melyet augusztus 1-től fognak bevezetni. Magyarország kormánya 2022. július 14-én tette közzé szándékát az Európában megemelkedett energiaárak növekedésével indokolva. A változás mint minden embert, természetesen a gazdákat is érinti. Mind a növénytermesztők, mind az állattenyésztők jelentős mennyiségű energiát használnak fel például a világításhoz, fűtéshez, hűtéshez vagy locsoláshoz és természetesen még sok más tevékenységhez is.

"Az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók miatt egész Európában drasztikusan emelkednek az energiaárak és energiaválság alakult ki. Egy év alatt az áram ára több mint ötszörösére, gáz ára több mint hatszorosára emelkedett, és az áremelkedés tovább folytatódik." - olvasható a kormany.hu weboldalon. 

calculator-1516869_1280.jpg

A kormány azt is megemlíti írásában, hogy a háztartások háromnegyedének oka sincs az aggodalomra, hiszen kizárólag az átlagon felüli energiafogyasztást fogja a szolgáltató a piaci árakhoz mérten kiszámlázni. Ennek sávhatára a villamosenergiánál 210 kilowatt, a földgáznál pedig 144 köbméter lesz havonta. Sok gazda aggódik azonban (joggal), hogy ezt a határt meghaladja a fogyasztása. Nem kell messzire menni, elég csak belegondolunk abba, hogy mennyi gázt és áramot kell felhasználi a termények betárazásához és szárításához. Rájöhetünk, hogy van alapja az aggodalomnak.

Mit lehet tenni?

A politikai meggyőződéstől függetlenül egyébként sem árt takarékoskodni bolygónk erőforrásaiaval. Nem is gondolná az ember, hogy egy átlagos háztartásban mennyi energiát lehet megtakarítani nagyon egyszerű lépésekkel. És itt most nem arra kell gondolni, hogy fázzunk télen. Elég csak például egy okos termosztátot rárakni a gázkazánra, ami hétköznapokon munkaidőben (amikor általában senki nincs otthon) lecsavarja a fűtést. Ezzel akár 10-15%-os megtakarítás is elérhető.

De egyre gyorsabban megtérülő befektetés lehet a mozgásérzékelők felszerelése. Ezek már néhány ezer forinttól elérhetőek és sokat segítenek, hogy csak akkor működnek a lámpák, ventilátorok, elszívók és egyéb kisfogyasztók, amikor tényleg van ember az adott helyiségben. A megújuló energiaforrások, mint például a napenergia használatát valószínűleg pedig napjainkban már mindenki megfontolja, aki csak teheti. Ugyan ezek nagyobb költségkeretű beruházások, de sokat is hozhatnak a konyhára

A mezőgazdaságban is egyre több példa van például napelemmel hajtott szivattyúkra. Egy kerti locsolásra bőven megfelelő törpevízmű fogyasztása általában 1kW alatt van, így annak energiafogyasztását akár már 3 nagyobb napelemtáblával (és egy akkumulátorral) is le lehet fedni. Ha szeretnél többet megtudni a napelemes rendszerekről, akkor itt találsz bővebb információkat. Ha pedig a napenergia egyéb mezőgazdasági felhasználásai érdekelnek, akkor kattints ide.

Mennyit fogyasztanak a Vadalarm termékek?

Nos, egyben örömre és elkeseredésre is okot ad, hogy nem Vadalarm termékeid kikapcsolásával leszel "átlag alatti energiafogyasztó". A szemléletesség kedvéért összeszedtük neked egy táblázatba, hogy havonta mennyibe kerülnek a hálózati tápegységről üzemeltethető állatriasztók most és augusztus 1-től. A piaci ár ugyan nem teljesen egyértelmű, de átlagosan hatszorosát jelenti a jelenlegi áraknak, így mi ezzel számoltunk. Emellett fontos tudnod, hogy szinte minden termkünk tetején van is egy akkora napelem, ami fedezi a termék teljes energiafogyasztását, így ezeknek a Vadalarm termékeknek a fogyasztása igazából nulla forintodba kerül, ha kirakod őket a napra.

termek-fogyasztas.PNG

Szóval ha a lámpát csak abban a helyiségben kapcsolod fel, ahol kell, akkor nagy valószínűséggel egy nap alatt több energiát spórolsz meg, mint amennyit egy hónapban például egy rágcsálóriasztó fogyaszt. Úgyhogy rezsicsökkentés ide vagy oda, a Vadalarm termékek továbbra is rezsibajnokok maradnak!

 

Ajánlott termék

Vadalarm Smart Duo

Vadalarm Smart Duo

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti a vad- és madárkárt. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Ilyen garanciát csak a Vadalarmnál tudsz kötni!

A Vadalarm sikergaranciánkról és a termékgaranciáról már biztosan hallottál. Előbbinek a lényege, hogy biztosítsunk időt a termékeink kipróbálására kétszer 14 napig, utóbbi pedig széleskörű szervizszolgáltatásunkat takarja. Most azonban két másik garanciáról lesz szó, amik a termék ellopása vagy összetörése esetén nyújtanak megoldást!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.