Vadalarm Chiphiány az agráriumban! - Vadalarm blog

10.000 Ft kedvezmény 2 üveg borért vagy 1 üveg pálinkáért cserébe: kattints a részletekért!

Chiphiány az agráriumban!

A chipek mára már az élet minden területén megkerülhetetlenné váltak. Olyan láthatatlannak tűnő alkatrészek ezek, melyek nélkül nem működhet már a modern világ egyik szegmense sem. Beférkőzött a telekommunikáció, IT, szórakoztató- és háztartártási elektronika, és nem utolsó sorban a mezőgazdasági területére is.

Chiphiány okai

A vásárlási szokások megváltoztak a koronavírus okozta pandémia miatt, hisz otthonunkból kellet magunkat és gyermekeinket is szórakoztatni. Soha eddig nemlátott gyorsasággal kezdett az emberiség telefont, tabletet, laptopot, Playstationt, Xboxot és ehhez hasonló termékeket vásárolni. Ennek köszönhetően egyre több chipre volt szükség, aminek a szállítása cseppet sem ment gördülékenyen. Az országhatárok lezárása megnehezítette a chipekhez való alkatrészek hozzájutását, ami a szokottnál lassabbá tette a chipgyártást pont akkor, amikor a kereslet nőtt.

Megoldás gyanánt, bár a gyártás rövid leállítása majd gyors újraindítása jól hangzik, de közel sem ilyen egyszerű. Egy gyártósort sem leállítani, sem újraindítani nem lehet egyik napról a másikra. Becslések szerint átlagosan 6 hónapot kell működnie teljes gőzerővel ahhoz, hogy ne legyen veszteséges a chiptermelés.

Chiphiány a mezőgazdaságban

Tavaly, év végén a mezőgazdasági gépeket gyártó Claas közölte, hogy ők 2022 első felében továbbra is  számolnak a chiphiánnyal, és ebben igazuk is lett. Ez nem csak az autóiparban, hanem a mezőgazdasági gépek gyártásában is gondot okoz. Míg a kereslet dinamikusan nőtt, addig a gépgyártók a leállásra kényszerülnek. „A CEMA európai mezőgazdasági gépek gyártóinak szövetsége decemberi havi felmérése azt mutatta, hogy a megrendelések száma rekordmagas szintre ugrott, miközben a vállalatok közel fele a termelés átmeneti leállítását tervezi az előttünk álló hónapokban.” (forrás)

Chiphiány megoldása a Vadalarmnál

Természetesen a állatriasztóink, napelemeink és villanypásztoraink lényeges eleme a mikrochip. Nem tagadjuk, nekünk is okozott fejtörést ez a helyzet, de azonnal cselekedtünk. Ugyan egy általános raktárkészletünk mindig van, de amikor már látszódtak a hiány jelei, a megszokottnál jóval nagyobb adagot kezdtünk el raktáron tartani. Ezen felül sztenderdizáltuk a termékeinkben felhasznált alkatrészeket, így kevesebb fajtájú alkatrészt kell raktáron tartanunk. Noha tagadhatatlan, hogy minden óvintézkedésünk ellenére még így is tapasztalunk fennakadásokat az alkatrészellátásban, még mindig a kezelhető tartományban tudjuk tartani ezt. Szeretnénk biztosítani minden vásárlónkat, hogy ez a jövőben sem fog változni, és mindent megteszünk azért, hogy a világgazdaság viharai a lehető legkevésbé éreztessék hatásukat a Vadalarm rendelések kiszállításában.

Ajánlott termék

Vadalarm Smart Duo

Vadalarm Smart Duo

A leghatékonyabb módszer vadkár ellen: akár 90%-kal csökkentheti a vad- és madárkárt. Azonnali eredmények, pénz visszafizetési garancia.

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Milyen madarak okoznak kárt a szőlőben?

A szőlőtermesztés nagy szaktudást igénylő, összetett feladat, amelynek eredményét számos probléma tizedeli. A fagykárokon, a különféle gombákon és egyéb fertőzéseken, atkákon és molyokon, az aszályon vagy túlzott esőzéseken túl még számos állat is leselkedik a tőkékre, hogy a fejlődés és terméshozás különféle szakaszaiban lecsapjon a számára értékes dolgokra.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak
Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.