Vadalarm Máshol áremelés? A Vadalarmnál árcsökkenés! - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Máshol áremelés? A Vadalarmnál árcsökkenés!

Az infláció, vagyis a  pénz vásárlóerejének romlása egy olyan tény, amit muszáj a minden év megtervezésénél számba venni bármelyik gazdasági szektorban, így hát természetesen a mezőgazdaságban is, azonban minden várakozást felül múl a mostani helyzet. Általánosan véve a 2021-es infláció az utóbbi 25 év legsúlyosabb pénzromlása. 2020 novemberében az infláció mindösszesen 1,2 százalék volt, ez 2021-ben 5,8 százalékra ugrott fel.

Mezőgazdaságot tekintve ez főleg a műtrágya árának növekedésében testesül meg, de az üzemanyagárak elszabadulásában is szépen tükröződik január első heteiben. A műtrágya ára már most háromszorosa a tavalyinak. Ennek oka a földgáz árának emelkedésén kívül, hogy a kalcium-ammónium-nitrátért tonnánként 600 eurót kérnek. Ennek ára az elmúlt 5 évben 250 eurónál sosem volt drágább. A gazdáknak tulajdonképpen 2 dolog nyújthat az anyagiakra megoldást: ha nem használnak ennyi műtrágyát, vagy kevesebbet állítanak elő nitrogén intenzív terményekből. Persze a kiadások növekedése kompenzálható áremeléssel, ám ez általában nehezen keresztülvihető folyamat, és gyakran komoly felháborodást vált ki.

Közben az üzemanyag ára is történelmi csúcson van. Bár Magyarországon állami korlát miatt egy liter benzin ára maximum 480 ft lehet, de még ez is kiemelkedő az eddigiekhez képest. Az üzemanyagárnak köszönhetően nyilván minden importált termék ára megemelkedik, átlagosan 15%-kal. Így tehát megterhelő évek elé néz a mezőgazdaság anyagi tekintetben úgy, hogy az időjárási tényezőket még csak számításba se vettük.

vadalarm-villanypasztor-1.jpg

Valószínűleg a január nálad is az áremelésről szóló hírek és e-mailek olvasásával telik. Ne csüggedj, mert most van egy nagyszerű hírünk! Mi nem, hogy nem emelünk, hanem még csökkentünk is a Vadalarm Villanypásztor árán! 2022.01.31-ig 10.000 ft-al olcsóbban, azaz 34.990 Ft-os áron veheted meg a Vadalarm Villanypásztort raktárkisöprés miatt. Gondolkozz előre és csapj le rá időben, mert mi sem látjuk még biztosan, hogy tavasszal nem kényszerülünk komolyabb áremelésre.

Ajánlott termék

Vadalarm Plus villanypásztor

Vadalarm Plus villanypásztor

A Vadalarm Plus okos villanypásztor lehetővé teszi számodra, hogy készüléked erősségét okostelefonodról tudd vezérelni. A készülék megbízható működéséről ráadásul a kijelzőn és a visszajelző LED-eken keresztül is kapsz információt. A bővebb műszaki információkért kattints ide.

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Így telepítsd szabályosan villanypásztorod!

A villanypásztor telepítésnek szigorú szabályai vannak és sok megkeresést kapunk ezzel kapcsolatban. A gyarapodó segítségkérések miatt döntöttünk úgy, hogy megírjuk ezt a szakértői cikket a helyes telepítés módjáról. A villamos karámokra vonatkozó jogszabályt még a KGST ideje alatt hagyták jóvá, ami valljuk be nem most volt, ennek ellenére lényeges megismerkednie vele minden villanypásztor üzemeltetőnek, hisz a "szabályok nem ismerete nem mentesít a felelősség alól". Az írásunkban továbbá választ kaptok arra a népszerű kérdésetekre is, hogy kié a felelősség, ha megráz valakit az áram.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.