Vadalarm Kinek mondunk köszönetet az elmúlt évért? - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Garanciáink
Szakértői blog
Légy viszonteladó!
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN FR RO
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Kinek mondunk köszönetet az elmúlt évért?

Senkinek nem mondunk újat azzal, hogy a tavalyi év elég hajmeresztő volt. Azonban a hétköznapjainkat általában meghatározó események hosszú távon nézve nagy valószínűséggel felejthető dolgok voltak. Ha egy picit kitekintünk a mindennapi rohanásból és az életünket hosszútávon valóban meghatározó történésekre fókuszálunk, akkor már tisztább képet kapunk. Olyan ez, mintha a sok taktikai lépés között egyszer csak meglátná az ember a stratégiát és egyszeriben megvilágosodna.

2021 ugyanis alapvetően a mezőgazdaságtól kezdve az online kiskereskedelmen át az ingatlanpiacig a fennálló világrend átalakulásáról szólt. Van, ahol ez felülről vezérelve zajlott (és zajlik tovább) és van, ahol állami beavatkozás nélkül a piac törvényei mentén. Gyakori szalagcím volt, hogy a mezőgazdaságba az elkövetkezendő években rekord nagyságú pénzmennyiség áramlik, ami az újraelosztás legszembetűnőbb példája. És valószínűleg senki nem tud megnézni egy videót sem a Youtube-on anélkül, hogy egy kis zöld figura ne énekeljen neki reklámszlogent. Ami az online kiskereskedelemben zajlik, az a piaci verseny iskolapéldája.

Azért ezt a két példát hoztuk, mert leginkább az ezen a két piacon zajló trendek érintenek minket is. Látszólag mindegyik rohamos tempóban pörög és fejlődik. Noha mindkettőnél keletkeztek rések a modelleken, egyelőre sikerül betapasztani őket pénzzel. A kérdés az, hogy vajon közép- és hosszútávon mi fog történni. Az infláció felpörgéséből már látjuk, hogy nem lehet örökké még több pénzt ráengedni a gazdaságra értelmetlenül. Előbb-utóbb eljön az a pont minden rendszerben, hogy már annyira sok pénz kell a lendület fenntartásához, ami egyszerűen nem áll rendelkezésre. Ekkor látszik meg, hogy melyik szereplő nőtt fel az ingyen pénzen, és mely szereplő edződött a valós piaci versenyben.

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy mi az utóbbi utat járjuk. Persze a piaci trendek minket sem hagynak érintetlenül, és érzékeljük a pénzbőséget, ám ahogy a tücsök és hangya meséjében a hangya, igyekszünk felkészülni a hét szűk esztendőre.

Év végén mindig tartunk a cégen belül egy stratégiai tervezési napot, és a következő év elején ez alapján mindig világosan kitűzzük a célokat. Az összegzésnek pedig része az is, hogy kitekintünk egy picit, és megpróbáljuk magunkat kívülről látni. Ilyenkor jövünk rá, hogy mivel több országban és többféle piacon vagyunk jelen mindenféle külső segítség nélkül, milyen sok versenytársunk is van valójában. Azért is használjuk ezt a szót rájuk, mert kívülről nézve ők a társaink. Segítenek nekünk az ügyfelek tudásának bővítésében, a pozícionálásunkban, néha motiválnak, néha pedig elrettentő példaként szolgálnak. Egy biztos, köszönjük nekik, hogy vannak, és edzésben tartják a Vadalarm csapatát. Nélkülük nem lennénk az a Vadalarm, ami ma vagyunk.

Köszönjük, és boldog új évet kívánunk neked (és nekik is)!

Vadalarm Villanypásztor Csoport
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.