Vadalarm Miért nem gyártunk vadriasztó sípot? - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Miért nem gyártunk vadriasztó sípot?

Mondhatni, hogy minden autós rémálma a vadgázolás, amit kivédeni szinte lehetetlen. Ugyanis az erdőben élő állatok egyre inkább hozzászoknak az autók és munkagépek zajához, ezért merészkednek egyre közelebb a forgalmas területekhez, ami a baleseteket okozza.

Ez ellen maguk a sofőrök, de a közútkezelők és rendőrök is igyekeznek tenni. Egyre több gépjárműtulajdonos dönt úgy, hogy befektet egy úgynevezett vadriasztó sípba. Ezeknek az áruk 300 forinttól egészen a 20000 forintos kategóriáig terjed, választék az van bőven, bár a leírások alapján pont ugyan azon az elven nyugszik mindegyik. 2019-ben pedig Tolna megye közútjai közül az egyik legveszélyesebb útszakaszon, a 6-os úton Sötétvölgy és Kakasd közötti részen maguk a rendőrök osztottak ilyen vadriasztókat az autósoknak.

Valóban a vadriasztó síp lenne az évenkénti többezer vadgázolás ellenszere? Ez a kis műanyag szerkentyű ugyan azon az elven hivatott riasztani, mint az ultrahangos vadriasztó. A riasztó hangfrekvenciát a levegőáramlás segítségével bocsátja ki, így nem igényel semmilyen tápfeszültséget. Azonban többen - köztük mi is - teszteltek különböző sípokat és hamar elérte az autó azt a zajibocsájtást, ami már elnyomta az ultrahang erejét. Ezért például a Totalcar sem tartja a legjobb megoldásnak. Amennyiben többet szeretnél olvasni a mi mérésünkről vagy érdekel annak a folyamata, ahogyan eljutottunk a következtetéseinkig, kattints ide.

ZCZ09410.jpgVadalarm Dupla ultrahangos és napelemes vadriasztó 

Sok kérdést kapunk azzal kapcsolatban, hogy miért nem gyártunk vadriasztó sípot vagy az autó akkumulátorára köthető vadriasztót. Az oka pedig pontosan az, hogy maga a jármű alap- és menethangja elnyomja a frekvenciát, amivel a vadakat lenne hivatott elriasztania az eszköznek.

Ajánlott termék

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Az 5 leggyakoribb kérdés a Vadalarm Rágcsálóriasztóról.

Mostani cikkünkben válaszokkal készültünk nektek. Összegyűjtöttük az 5 leggyakoribb kérdést a Vadalarm Rágcsáló és Nyestriasztóval kapcsolatban. Hallják a háziállatok az ultrahangot? Megszokják a rágcsálók a terméket? Használhatom az autó motorterében? Hogyan telepítsem? Akkumulátoros vagy hálózati tápkábeles rágcsálóriasztót vásároljak? Olvasd el a szakértői cikket és választ kapsz a kérdésekre!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.