Vadalarm Az 5 leggyakoribb kérdés a Vadalarm Rágcsálóriasztóról. - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Az 5 leggyakoribb kérdés a Vadalarm Rágcsálóriasztóról.

Mostani cikkünkben válaszokkal készültünk nektek. Összegyűjtöttük az 5 leggyakoribb kérdést a Vadalarm Rágcsáló- és Nyestriasztóval kapcsolatban. Térjünk is rögtön a lényegre!

1.Hallják a háziállatok az ultrahangot?

A kutyák esetében az a tapasztalatunk, hogy a városi kisebb testű kutyák abszolút nem hallják, ahogy a keverék fajták és az idősebb fajtatiszták sem. Egyedül néhány vadászkutya rendelkezik olyan hallással, hogy észreveszik az ultrahangos riasztókat. A macskák esetében már nem tudunk hasonló szabályszerűségről, de visszajelzések alapján ritka az olyan egyed, amelyik hallja. A marhákat, disznókat és egyéb haszonállatokat szintén nem zavarja az ultrahang.

2.Megszokják a rágcsálók a terméket?

Az eszköz az állatok számára zavaró, az emberek számára hallhatatlan hangokat sugároz 20 és 30 kHz közötti frekvencia tartományban. Ami miatt sem a rágcsálók, sem a nyestek nem szokják meg a zajt, mert a Vadalarm Rágcsálóriasztó beépített elektronikája folyamatosan és véletlenszerűen változtatja a frekvenciát a fent leírt tartományon belül, ráadásul a riasztó hangokat sem folyamatosan sugározza.

3.Használhatom az autó motorterében?

Mivel a nyestek sok problémát okoznak az autók körül, a rágcsálóriasztónk pedig hatékony nyestek ellen is, így legtöbben az autó motorterébe szeretnék helyezni a készüléket, minél közelebb a megrongált területhez. Azonban két fontos dologra kell felhívnunk a figyelmet, amik miatt ezt nem ajánljuk. Egyrészt a rágcsálóriasztón 5V-ról üzemel (adapteren keresztül), míg autódban 12V-os rendszer található. Noha ez nem is lenne egy áthidalhatatlan technikai akadály, az már nagyobb probléma, hogy az autók motortere tele van hangszigetelő anyagokkal, amik nem csak a motorzajt, de az ultrahangot is elnyelik, vagyis megakadályozzák az ultrahang terjedését.

4.Hogyan telepítsem?

Mindenképp biztosítani kell az ultrahang akadálymentes áramlását. ultrahangot nagyjából úgy kell elképzelni, mint a fényt, hiszen, ha az elemlámpa elé teszünk mondjuk egy szekrényt, vagy egy falat akkor, az sem világít ezeken át. Tehát, ha megoldhatatlan, hogy ne csak a szekrény mögé legyen helyezve, akkor nem kertelünk, hatástalan lesz az eszköz.

Fontos az is, hogy a rágcsáló füle magasságába legyen elhelyezve, vagyis ne egy székre, asztalra, vagy szekrényre legyen feltéve, hanem le a földre. (Ez alól talán csak az jelenthet kivételt, ha valamelyik mennyezeti sarokba tudod kihelyezni az eszközt úgy, hogy megdöntve "rálásson" az egész helyiségre.)

5.Akkumulátoros vagy hálózati tápkábeles rágcsálóriasztót vásároljak?

A válasz egyszerű és attól függ, hogy mik az igények és a körülmények. Amennyiben nincs az üzemeltetés helyszínén konnektor, nyilván az akkumulátoros eszköz fog kelleni. Az akkumulátoros verzió mellett szól még, hogy diagnosztizálható okostelefonról is. Vagyis csatlakozhatsz saját Vadalarm Smart eszközödhöz, ellenőrizheted eszközöd akkumulátorát elindíthatod a hangszóró diagnosztikát, megkeresheted bekapcsolt eszközödet, ha nem találnád. Emellett Dupla hangteljesítményt is csak az akkumulátoros verzióhoz kérhetsz.

Ha sem az okoseszközről való diagnosztizálásra, sem a dupla hangteljesítményre nincs szükséged és még van a közelben konnektor is, akkor pedig a hálózatról üzemeltethető rágcsálóriasztó a célszerű.

+1 Ráadás

Sokan nem értik, hogy mit jelent a dupla hangteljesítmény. „Ha a rágcsálókat a 20 és 30 kHz közötti frekvencia riaszt el, akkor hogyan lehet hangosabb a készülék?” Számos ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kapunk. Szeretnénk tisztázni, hogy a Hertz és a decibel nem függ egymástól. Vagyis attól, mert a hangerősség változik, a frekvencia nem fog. Ezt azért emeljük ki, mert az a tapasztatunk, hogy a kettőt össze szokták keverni és sokszor okoz félreértést. Ha erről bővebben szeretnél olvasni, akkor azt ajánljuk, hogy nézd meg ezt a korábban írt tanulmányt.

Ajánlott termék

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Vadalarm ultrahangos rágcsálóriasztó

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

A te rágcsálóriasztódnak mi a sorozatszáma?

Egy újabb fejlesztést mutatunk be ebben a cikkben nektek, ami a rágcsálóriasztóhoz köthető. Illetve készültünk nektek egy meglepetéssel is! Vadalarm Akkumulátoros Rágcsálóriasztód van? Akkor nézd meg a sorozatszámát gyorsan, mert lehet, hogy nagyon jól jártál és még csak nem is tudsz róla.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.