Vadalarm Milyen problémát okoznak valójában a vakondok, és mit tehetünk ellenük? - Vadalarm blog
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

Milyen problémát okoznak valójában a vakondok, és mit tehetünk ellenük?

Mit okoznak a vakondok? Erre a kérdésre bizonyára rögtön rávágtad, hogy "kárt" de nézzük meg pontosabban, miért is olyan mérgesek sokan! Például pusztítják a földben lévő rovarokat, bogarakat, gyűrűsférgeket. Ezeket pozitív tulajdonságként is kezelhetnénk, ha nem a gilisztákat ennék meg a legszívesebben. Márpedig ezekből eszik a legtöbbet. A giliszták a talaj termőképességének növelése szempontjából nagyon fontos szerepet töltenek be. Ez a tény főként a növénytermesztők szempontjából mérvadó, hiszen azok, akik nem termesztenek semmit, csak szép, egyenletes pázsitot szeretnének, őket nem biztos, hogy érdeklik a giliszták sorsa.

Az élelem kutatásával a talajt felforgatják és ennek nem csak az esztétikai következményeit kell elszenvednünk, persze mi tagadás, nem szép látvány a vakondtúrás. Azonban sokkal nagyobb anyagi kárt okoznak a veteményesekben, termőföldeken. A gazdák egy-egy ilyen kitúrt sorral nagyon sok bevételtől esnek el és annál is több idő megy kárba, amit a növénymagok gondos vetésére fordítottak. 

vakond-grafika.png

Mit lehet tenni a vakondok ellen? A vakondtúrások láttán, felindulásból, a legtöbb embernek a vakondok kiirtása jut az eszébe. Érthető a bosszankodás, hisz senkiből nem vált ki türelmet az, ha a frissen letett gyepszőnyegen, esztétikusnak éppen nem mondható, óriási földkupacok keletkeznek. Az emberek rengeteget dolgoznak a kertjük szépségéért és rengeteget dolgoznak a gazdák is a zöldségek egészséges fejlődéséért. Bármennyire is dühítő, hogy kiforgatják a frissen vetett zsenge magot a talajból, bármennyire is drága volt a gyepszőnyeg, nem szabad végzetes módot alkalmazni az egyed eltüntetéséhez a kertekből, termőföldekről. 

A vakondok természetvédelmi státuszukat tekintve nem a fenyegetett fajok közé tartoznak, de mégis hosszú évek óta védett állatnak számítanak és természetvédelmi értékük példányonként 25.000 Ft. Tehát elpusztításuk nem kis szabálysértésnek számít. Az Agrárszektor dr. Némethy Zsuzsannával, okleveles növényvédelmi szakmérnökkel folytatott interjút ebben az ügyben. Mi lehet a megoldás, ha sem a riasztó gázok, sem a csapdák, mérgek nem használhatóak? A szakmérnök azt mondta, hogy a legjobbak a különféle riasztókészülékek, ezeknél viszont arra kell figyelni, hogy elegendő eszköz legyen kihelyezve, hogy a vakondot a kívánt irányba és megfelelő távolságba űzzük el, ne csak a kert egyik végéből a másikba. 

A teszteléseink és kutatásaink is dr. Némethy Zsuzsanna szakmérnök szavait erősíti. Éppen ezért fejlesztettünk ki egy rezgéseken alapuló vakondriasztót. Működése pofonegyszerű: olyan zavaró mechanikai rezgéseket bocsájt ki a vakond lakhelyére, amelyek nem hagyják őt nyugodni. Így előbb vagy utóbb arra kényszerül, hogy szedje a sátorfáját és odébb álljon. Te sem élnél szívesen állandó földrengésben, igaz? Nézd meg a Vadalarm Vakondriasztót és rendeld meg mielőbb, ugyanis az első 100 vásárlónak 30 nap pénzvisszafizetési garanciát adunk!

 

Ajánlott termék

Vadalarm Vakondriasztó

Vadalarm Vakondriasztó

Felejtsd el a feltúrt gyepet, megérkezett a legerősebb vakondriasztó!

Tudj meg többet

Tervezz villanypásztort 5 perc alatt!

Válaszolj 8 kérdésre és máris összeállítjuk személyreszabott villanypásztor rendszeredet!

Vadalarm Villanypásztor Tervező
Próbáld ki most!

Vadalarm Vakondriasztó - már előrendelhető

Nem rég jelent meg a Mono Madárriasztó és a Villanypásztor Távfelügyelet, a legtöbb termékünk pedig január óta már beszél is. Most pedig egy várva várt termékünket, a Vakondriasztót mutatjuk be . Egy évnyi, ütemezett fejlesztői és tesztelői munka áll a a legújabb Vadalarm termék mögött. Mivel a vakondok védett állatok, így a vegyszerek és a csapdák használata tilos. Cégünk küldetéséhez híven így most is egy olyan módszer fejlesztésébe fogott bele, mely az állatok testi épségét kímélve nyújt hatékony védelmet az általuk okozott károkkal szemben.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.