Vadalarm A rágcsálók eledele – tények és tévhitek - Vadalarm blog
Vadriasztás
Madárriasztás
Rágcsálóriasztás
Vakondriasztás
Villanypásztor
Napelem
Garanciáink
Szakértői blog
Légy viszonteladó!
Rólunk
Szállítás, szerviz
Visszaküldési politika
Fiókod
Kilépés HU PL AT DE EN FR RO
Ennyi idő múlva csomagolunk:
Add le időben rendelésedet, hogy még ma útnak induljon csomagod!

A rágcsálók eledele – tények és tévhitek

Az első étel, amit az egerekhez kapcsolunk, az a sajt. Méghozzá a háromszög alakú, lukacsos sajt, mert hát az a Tom és Jerry-ben is a kisegér kedvence, nem? A filmekből kibontakozott tévhitek alapján arra a kérdésre, hogy mi az egér kedvenc eledele, mindenki gondolkozás nélkül vágja rá, hogy a sajt. Ez olyannyira tévhit, hogy kutatással bizonyították, az egerek nem is szeretik a sajtot.

A Manchester Metropolitan University kutatásaiból kiderült, az egerek leginkább a magas cukortartalmú ételeket szeretik, így a gyümölcsök és magvak illatára mennek a csalihoz leginkább. Éppen ebből adódik, hogy csokoládéval hamar ki lehet csalogatni a búvóhelyükről.

Plusz tény, ami a sajt ellen és a csoki mellett szól, hogy az egereknek nagyon kifinomult a szaglásuk, már csak ezért is idegenkednek a sajttól, hiszen annak nagyon jellegzetes, karakán illata van.

Persze, mivel az egér alapvetően mindenevő, a sajtra is ráfanyalodik, ha nincs más, ahogyan megeszi akár az elpusztult rovarokat, vagy a papírt is.

A patkány is szívesen megkóstol sokféle élelmiszert és ha teheti, csak azt eszi meg, ami ízlik neki. Hulladékevő, de a dohos, penészes dolgokat nem szereti. A patkánynak aránylag magas nedvességtartalmú ételre van szüksége (50-70%), szemben az egérrel, mert annak vízigénye nagyon kicsi, szívesen elfogyaszt bármilyen száraz táplálékot is. Szabadban folytatott életmódjában a patkány táplálkozása nagyon hasonlít az egéréhez: magokat, növényi részeket fogyaszt, rovarokkal, bogarakkal kiegészítve.

Ezeket a tényeket összegezve rájöhetünk, hogy az ember akarva-akaratlanul könnyen megközelíthető táplálékforrást és optimális életkörülményeket biztosítanak a rágcsálók számára a saját életmódjukkal. Hiszen mindig akad pár jó falat az egerek, patkányok számára a házbam. Tapasztalatok szerint a világ nagyvárosaiban jóval nagyobb egyedszámú patkány él, mint ember. Ezek ellen a rágcsálók ellen muszáj védekeznünk, hiszen komoly problémát jelentenek mind a közérzetünkre, mind a pénztárcánkra, mind az egészségünkre tekintve.

Vadalarm Villanypásztor Csoport
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értékes tartalmakkal ajándékozunk meg!

Vadalarm map

Ahol már Vadalarm termékeket használnak

Nézd meg a térképen, hogy ki használ Vadalarm terméket vagy termékeket. Szerte Magyarországon, sőt a határon túl is népszerűek a termékeink. Nálunk a minőségre épül a közösség! Tartozz te is a minőséget kedvelő gazdák körébe, válaszd a Vadalarm márkát!

Akik már minket választottak

Partnereink

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.